Bu gün yaşanıyor, yarın yaşanacak dün dünde kalacak. Eğer yarın eşinle çocuğunla güzel bir pazar günü yemeği yerken gülmek istiyorsan dünden kurtulun. 1930ları bu ülkede yaşayanlar şuan ya huzur evinde ya da evinde o günleri zar zor hatırlıyor. Biz iki internet yazısı ile karşı karşıya konuşuyoruz.
Şu bir gerçek bu günler şiddet ile değil barış ve huzur ile hatırlanmalı. Ama bu gün bir bakan taksime giden terörist diyor. Bu şu demek son seçimde kendi seçmenide dahil artık desteklemeyenlere siz bizden değilsiniz, siz bizim düşmanımızsın deniliyor.
Artık bu olay iki ağaç değildir bu olay yasakçı zihniyet ile savaşan sözde yüzde50dir. Yahu insanların işi gücü yok sabah 5de Boğaziçi köprüsünde yürüyor. Bir düşünün şiddet, hırsızlık yalan dolan ile işi olmayan kişiler neden sokakta? Eğer bu kadar insan sokağa düşüyorsa demek ki bu ülke doğru yönetilemiyor.
Hayatım boyunca şiddeti savunmadım; ama insanlar polisden nefret eder duruma geldi. Sırf AKPye oy verenleri düşman olarak görmeye yakın olan bir çevredeyim, ve diğer çevrede tam tersini yaşıyor. Böyle bir ülke olamaz.
Bu gün Suriye sığınmacıları bir askerimizi şehit etmiş kaç kişinin haberi var?
Türkiye'nin önemli bir iş adamı sırf otelini açtı diye hedef haline geldi. Bir tiyatro oyuncusu suçlu bulunuluyor. Böyle bir yaşam olabilir mi? Vicdanınız mı yok nasıl desteklene biliniyor bu olaylar.
Birde yalan haber paylaşan ünlüler, onlarda herkes kadar suçlu 200bin takipçisi var araştırmadan mesaj yazıyor insanlar galyana geliyor bu da vahimdir.
Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Bir ülke yaşananlardan dolayı uyuyamıyor sabah 5de askerine Boğaziçi köprüsünde karşı geliyor. Ve hala belli grubu destekleyenler var. Yahu ben senin arkadaşınım senin oy verdiğin kişi bana hakaret ediyor ben hiçbir kanunsuz eylem yapmadığım halde; ama bu kişiyi arkadaşına rağmen savunabiliyorsun. Olamaz olmamalı. Sözüm muhalefete MHP hala üç hilalin derdinde halkı düşünmüyor, CHP zaten böyle bir lider olamaz. Susuyor tek yaptığı iki kelime laf söylemek. Bu ülkede gündemde olan hiçbir parti bu ülkeyi yönetecek durumda değildir, yeni bir siyasi oluşum şarttır. Bunun en temel şartı ile seçim barajının kalkmasıdır.