1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    Ayrıca bazı arkadaşlar yıkıp, yakmakla değil sandık başında hak arayın demiş ama ben bu ülkede adil bir seçim yapıldığına inanmıyorum. Tepkiyse tepki, isyansa isyan tam zamanı. Aksi taktirde bunların hedefi tam anlamıyla otoriter bir rejime sürüklemek olacak.
    Hadi o zaman diyelim ki, Ak Partiyi indirdiler, yeni bir iktidar kuruldu o zaman da o iktidarı sevmeyenler sokağa çıksın hükümet indirsinler. Böyle mi gidecek bu iş?

İşte artık sokaklarda bunu diyenler kaldı, öyle masum insanlar kalmadı. Bu böyle sokaklara çıkıp sağa sola bağararak, düzeni bozarak diyenlere de müdahele şarttır.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Hadi o zaman diyelim ki, Ak Partiyi indirdiler, yeni bir iktidar kuruldu o zaman da o iktidarı sevmeyenler sokağa çıksın hükümet indirsinler. Böyle mi gidecek bu iş?

İşte artık sokaklarda bunu diyenler kaldı, öyle masum insanlar kalmadı. Bu böyle sokaklara çıkıp sağa sola bağararak, düzeni bozarak diyenlere de müdahele şarttır.
    20 gün geçtikten sonra sen bu olayı hala "hükümetin indirilmek istenmesi" olarak algılıyorsun.

Arada başka kanallar açıp izlemeyi dene. Samanyolu, trt, kanal7, habertürk, ensonhaber'de gezme sadece.

Gerçi şaşırmadım Şaşırmamamın sebebini de biliyorsun.

Nesil
    2006

Öncelikle partinin adı Ak Parti değil Adalet ve Kalkınma Partisi. Bak bu parti kendi içinde bile ayrılıyor kaldı ki ülkeyi mi ayırmayacak.

İkincisi 11-12 yıl geçti bu güne kadar hiçbir kimse dışarı çıktı mı? Demek ki bu parti insanları boğdu. Bu halk Ecevit'in önüne yazar kasada attı. Demokrasidir bu eğer halk bir takım olayları beğenmiyorsa o ülkenin iktidarını protesto eder. Önemli olan burada iktidarın ne yaptığıdır. Bu iktidar o halkı dinlemiyor. Dinlese idi bunlar olmazdı.

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Öncelikle partinin adı Ak Parti değil Adalet ve Kalkınma Partisi. Bak bu parti kendi içinde bile ayrılıyor kaldı ki ülkeyi mi ayırmayacak.

İkincisi 11-12 yıl geçti bu güne kadar hiçbir kimse dışarı çıktı mı? Demek ki bu parti insanları boğdu. Bu halk Ecevit'in önüne yazar kasada attı. Demokrasidir bu eğer halk bir takım olayları beğenmiyorsa o ülkenin iktidarını protesto eder. Önemli olan burada iktidarın ne yaptığıdır. Bu iktidar o halkı dinlemiyor. Dinlese idi bunlar olmazdı.
    Protesto etmesine bir sözüm yok, hatta bazı haklı yanları da olabilir. Yaklaşık 20 gündür protestosuna da yaptı. Kışlayla ilgili de referandum önerildi. Ancak dediğim böyle sokaklara çıkarak bu iş olmaz.

Bu iktidar hangi halkı dinlemiyor onu çözemiyorum ben.

Nesil
    2006

Protesto etmesine bir sözüm yok, hatta bazı haklı yanları da olabilir. Yaklaşık 20 gündür protestosuna da yaptı. Kışlayla ilgili de referandum önerildi. Ancak dediğim böyle sokaklara çıkarak bu iş olmaz.

Bu iktidar hangi halkı dinlemiyor onu çözemiyorum ben.
    Ülkede muhalefet olsa kimse sokakda olmazdı asıl protesto onlarada yapılıyor. Artık olay kışla olayı değil.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    10 yıldır AKP iktidarında böyle bir direniş olmamış ve şimdi oluyorsa o zaman bir şeyler yolunda gitmiyor demek. Millet bu yanlışları görüyor demek. Ne yapsın millet boyun mu eğsin ? Sonunda yazdığım gibi bu başkalarının işine gelir. Madem sağduyu istiyorsun en başında başbakan kabadayılığı bırakacaktı. Ama belli ki oda artık güvencelerini kaybetmişe benziyor Kendine çeki düzen vermedikçe kendisi er geç kaybeden taraf olacak.
    Başbakanın o tavrını ben sana şöyle anlatayım. Bu olaylar olurken Başbakanı destekleyen, evlerinde oturan insanları kontrol etmeye çalıştı. Hükümet sözcüleri, Cumhurbaşkanı zaten olumlu açıklamalar yaptı.

Ha kişisel fikrim bence Başbakan'da daha fazla sağduyulu konuşmalıydı.

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Sevmeyenler ne alaka ya ? Ben sevmeyebilirim ancak ülkeyi yönetim biçimine uygun,özgürlükleri kısıtlamadan,baskı yapmadan,ayrımcılık yapmadan,hakaret etmeden,iftira atmadan,yalan söylemeden yönetebilecekse sonuna kadar arkasında dururum sevmesem bile ancak geçen 10,5 yılda ki bunun 6 yılını hatırlıyorum ben,bu bahsettiklerimin hep tersine hareket etti bu hükümet.Evet,öyle devrim tarzı saçma sapan şeyler olmayacaktır ancak hükümetin istifa etmesini istemek en doğal hakkımız,sırf bunu istiyoruz diye sokaklarda yapılanlar meşru mudur,hayır değildir,konu Gezi Parkı'ndan çıkalı 17 gün oldu zaten ancak Gezi Parkı hep gündemdeydi,hala gündemde.Kışla yapılacaksa,kışlanın avlusuna da Taksim Stadı'nı yeniden yapsınlar nostaljik bir hava istiyorlarsa ama yemez.
    Sevmeyenleri, beğenmeyenler, desteklemeyenler olarak değiştirebiliriz.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

10 yıldır AKP iktidarında böyle bir direniş olmamış ve şimdi oluyorsa o zaman bir şeyler yolunda gitmiyor demek. Millet bu yanlışları görüyor demek. Ne yapsın millet boyun mu eğsin ? Sonunda yazdığım gibi bu başkalarının işine gelir. Madem sağduyu istiyorsun en başında başbakan kabadayılığı bırakacaktı. Ama belli ki oda artık güvencelerini kaybetmişe benziyor Kendine çeki düzen vermedikçe kendisi er geç kaybeden taraf olacak.

Mesaj Yetkileri