Quote Originally Posted by vuque View Post
Kusura bakma bunları dan diye yüzüne söylediğim için ancak;

- Hitler hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- 2. Dünya savaşı ve öncesi tarihi hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- Almanya ve Alman halkı hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- Ekonomi ve Türkiyenin güncel ekonomik durumu hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.

Bunlarıda hobi olarak 2. Dünya savaşı tarihiyle ilgilenen, yaptığı iş gereği 2. Dünya savaşı ile alakadar olması gereken, Fransa'da yaşayan ve ev arkadaşı Alman olan birisi olarak söylüyorum...

Zahmet ederek sana neden yanıldığını söylemek isterdim ancak bu boşa zaman kaybı olacağından, öğrenmenin en akılda kalıcı yolunun kendi araştırmanı yapmak olduğuna inandığımdan, eğer gerçekten bu konular hakkında bir şey öğrenmek istiyorsan kendi araştırmanı yapmanı tavsiye edebilirim.
Sağ ol, dost acı söyler zaten Tarihi severim ancak ikinci dünya savaşı vs. ile bilgilerim yüzeysel. Araştıracağım, hatam varsa özür. Ancak kendi nedenlerimi de yazayım.

- Hitler hakkında seçimle başa geldiğini ancak sonrasında bir korku imparatorluğu kurduğunu biliyorum. Tek parti girmese bile tek parti gibidir. Şu anda yapılan protestoyu Nazi Almanyası'nda yapmanın imkanı olduğunu sanmıyorum. Yanılabilirim de.
- İkinci Dünya Savaşı hakkında pek de bir şey yazmamıştım zaten dolayısıyla geçiyorum bunu. Yanlış anlamışsınız herhalde.
- Alman halkı hakkında tabii ki bir şey bilmiyorum Zaten tahmin ettiğimi yazdım Alman halkı düşüncelerini. Gerçek Almanları kastettim burada ve biraz da insan doğası; kibir. Bir kere beyinlerine saf ırk fikri sokulduysa kolay kolay çıkmaz.
- Ekonomi hakkında da pek bilgim yok. En zayıf olduğum konulardan biridir. Ancak 2002'ye göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Naçizane fikrim.