Sayfa 137 / 163 İlkİlk ... 3787127135136137138139147 ... SonSon
4,081 ile 4,110 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Pis çapulcular, çocukları zorla çalıştırıyor ve pislik temizletiyorlar! diye çıkar şimdi birileri...
    O çocuk öyle gönülden tutuyor ki onu, belli oluyor istedikleri kadar söylesinler.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Neyi tartışıyorsunuz beyler? Belediye temizleyecek orayı. Bütün belediyeler zaten akp için 2 gündür çalışıyor harıl harıl.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

İzlediğim en güzel video buydu:

[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=s5ef1UVOOxA"]VÖLEĞ[/YOUTUBE]

Nesil
    2006

Seni seçtim... Süper ya. Sanki bu ülke savaştan çıkmış gibi medya bir yayın yaptı.

Nesil
    2007

Kusura bakma bunları dan diye yüzüne söylediğim için ancak;

- Hitler hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
    - 2. Dünya savaşı ve öncesi tarihi hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
    - Almanya ve Alman halkı hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
    - Ekonomi ve Türkiyenin güncel ekonomik durumu hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.

Bunlarıda hobi olarak 2. Dünya savaşı tarihiyle ilgilenen, yaptığı iş gereği 2. Dünya savaşı ile alakadar olması gereken, Fransa'da yaşayan ve ev arkadaşı Alman olan birisi olarak söylüyorum...

Zahmet ederek sana neden yanıldığını söylemek isterdim ancak bu boşa zaman kaybı olacağından, öğrenmenin en akılda kalıcı yolunun kendi araştırmanı yapmak olduğuna inandığımdan, eğer gerçekten bu konular hakkında bir şey öğrenmek istiyorsan kendi araştırmanı yapmanı tavsiye edebilirim.
    Sağ ol, dost acı söyler zaten Tarihi severim ancak ikinci dünya savaşı vs. ile bilgilerim yüzeysel. Araştıracağım, hatam varsa özür. Ancak kendi nedenlerimi de yazayım.

- Hitler hakkında seçimle başa geldiğini ancak sonrasında bir korku imparatorluğu kurduğunu biliyorum. Tek parti girmese bile tek parti gibidir. Şu anda yapılan protestoyu Nazi Almanyası'nda yapmanın imkanı olduğunu sanmıyorum. Yanılabilirim de.
    - İkinci Dünya Savaşı hakkında pek de bir şey yazmamıştım zaten dolayısıyla geçiyorum bunu. Yanlış anlamışsınız herhalde.
    - Alman halkı hakkında tabii ki bir şey bilmiyorum Zaten tahmin ettiğimi yazdım Alman halkı düşüncelerini. Gerçek Almanları kastettim burada ve biraz da insan doğası; kibir. Bir kere beyinlerine saf ırk fikri sokulduysa kolay kolay çıkmaz.
    - Ekonomi hakkında da pek bilgim yok. En zayıf olduğum konulardan biridir. Ancak 2002'ye göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Naçizane fikrim.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Fatality gelmiş zamanında:

Nesil
    2006

Milyarlarca mı?

Cidden

#direnmatematik

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Milyonlarca da degil milyarlarca.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bilmediğimiz GEZEGEN VEYA GEZEGENLER de yaşam mı bulundu ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Benim en çok merak ettiğim ; tüm bu işler bittiğinde,taksim ve diğer yerlerde insanlar dağıldığında , yani ortalık sakinleştiğinde bu yaşananlardan dolayı tartışmalara giren aynı ortamda yaşayan, çalışan , aynı sanal platformlarda paylaşımlarda bulunan bizler nasıl bir sosyal ilişki içerisinde olacağız ?

Sonuçta bu olayda çok sert ve saygı sınırlarını aşan cümleler,yorumlar ve suçlamalar yazıldı. Şahsen ben msn üzerinden FB-GS tartışmasında şakayla takıldığım görkem'le, başka birinin msn'inde bana küfür ettiğini duyduğumdan beri hala yazışmıyorum Ben aktif olduğum tüm forumlarda çok gülücük ifadesi kullanıyorum ,bu başlıkta da hakarete varan eleştirileri gülücükle geçiştirdim ve tartışmanın hararetiyle cevaplar yazdım ama ortam durulduğunda forumun havası bozulacak sanırım....
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Bu haftasonu akp nin miting yapmasına o kadar çok sevindim ki anlatamam. Videolardan da anlaşılacağı gibi akp mitinginde bulunan insanlar ile biz direnişçiler olarak bulunan insanlar arasında ciddi bir şekilde kültür, bilgi ve en önemlisi düşünce farkı var. Bu mitingler sadece bu farkı göstermiştir. Bir direnişçiler olarak bizlere destek veren redhack konuşması, valiye kafa tutan vatandaşımızın konuşması, gezi parkında ellerinde kitaplar ile polislere orantısız bilgi uygulayan insanlara bakın, birde akp mitingine katılan voheyyyyyyyy ak partiliyik ak partilyik diye böğürenleri.

Bir %50 ye belediye tüm imkanlarını sağladı, diğer %50 ye emniyet güçleri tüm gücünü kullandı diye bir cümle gördüm. Tüm direnişin anlam ve önemi bu cümle. Bir akaretler sakini ve direnişçisi olarak şuana kadar yediğim tüm gazlardan dolayı polise kızgın değildim, emir kuludurlar suçlular onlara emir verenlerdir dedim. Ama bu akşam akaretlerde yediğim turuncu renkte bulunan tomadan gelen tazyikli su ile artık tüm fikirlerim alt üst oldu ve kin beslemekteyim. O suyu yiyeli 5 saat olmasına rağmen hala nefes alış verişim normal değil ve boğazım tahriş olmuş durumda.

Ha bu forumdan da varsa şuan İstiklal'e çıkıp polis ile birlikte sopa ve satırlar ile saldıran bir kitle varmış. O delikanlı kitleyi Akaretlerde beklemedeyiz. Dediğim gibi bu forumdan varsa o kitleyi tanıdık olanlar hele bir göndersinler merakla bekliyoruz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Benim en çok merak ettiğim ; tüm bu işler bittiğinde,taksim ve diğer yerlerde insanlar dağıldığında , yani ortalık sakinleştiğinde bu yaşananlardan dolayı tartışmalara giren aynı ortamda yaşayan, çalışan , aynı sanal platformlarda paylaşımlarda bulunan bizler nasıl bir sosyal ilişki içerisinde olacağız ?

Sonuçta bu olayda çok sert ve saygı sınırlarını aşan cümleler,yorumlar ve suçlamalar yazıldı. Şahsen ben msn üzerinden FB-GS tartışmasında şakayla takıldığım görkem'le, başka birinin msn'inde bana küfür ettiğini duyduğumdan beri hala yazışmıyorum Ben aktif olduğum tüm forumlarda çok gülücük ifadesi kullanıyorum ,bu başlıkta da hakarete varan eleştirileri gülücükle geçiştirdim ve tartışmanın hararetiyle cevaplar yazdım ama ortam durulduğunda forumun havası bozulacak sanırım....
    Forumdaki duruşumuzdan rahatsız olan arkadaşlar varsa foruma girmeyebilirler. Hatta bundan memnun bile olurum ne yalan söyleyeyim.

Nesil
    2006

Bu saatten sonra ne derseniz diyin bende film bitti.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201375483094849

Haydi iyi geceler.

Abi cidden orantısız zeka uygulamışız kitap okumayacaktık.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Sağ ol, dost acı söyler zaten Tarihi severim ancak ikinci dünya savaşı vs. ile bilgilerim yüzeysel. Araştıracağım, hatam varsa özür. Ancak kendi nedenlerimi de yazayım.

- Hitler hakkında seçimle başa geldiğini ancak sonrasında bir korku imparatorluğu kurduğunu biliyorum. Tek parti girmese bile tek parti gibidir. Şu anda yapılan protestoyu Nazi Almanyası'nda yapmanın imkanı olduğunu sanmıyorum. Yanılabilirim de.
    - İkinci Dünya Savaşı hakkında pek de bir şey yazmamıştım zaten dolayısıyla geçiyorum bunu. Yanlış anlamışsınız herhalde.
    - Alman halkı hakkında tabii ki bir şey bilmiyorum Zaten tahmin ettiğimi yazdım Alman halkı düşüncelerini. Gerçek Almanları kastettim burada ve biraz da insan doğası; kibir. Bir kere beyinlerine saf ırk fikri sokulduysa kolay kolay çıkmaz.
    - Ekonomi hakkında da pek bilgim yok. En zayıf olduğum konulardan biridir. Ancak 2002'ye göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Naçizane fikrim.
    Öncelikle anlayışın için teşekkür ederim. Düşüncelerini etkilememeye çalışarak elimden geldiğince cevap vermek isterim çünkü hala tarafsız olarak kendi araştırmanı yapman gerektiğine inanmaktayım

Madde madde neyi neden yazdığımı söyleyeyim;

- Hitler seçimle başa gelmiştir doğrudur. Ancak Hitler'in Almanya'yı nasıl diktatörlüğe çevirdiğini öğrenmek için 1933 Reichstag Yangını'nı araştırmak gerekmektedir. Bu yapılan protestonun Nazi Almanyasında yapılmasına imkan olmadığı doğrudur ancak eksik bilgidir zira diktatörlükle yönetilen Nazi Almanya'sında olması imkansızdır. Nazi iktidarına karşı da çok çeşitli ve sert protestolar olmuş ve mücadeler verilmiştir ancak büyük çaplı bir şey ne yazık ki toplumun uyutulması ve uyuşturulması sebebiyle olamamış ve halk bazı gerçekleri gördüğünde çok geç olmuş, tüm erkler ve kolluk kuvvetleri ele geçirilmiş ve bir korku imparatorluğu çoktan kurulmuştur.

- İkinci maddede yanlış anlamadım ancak dikkat edersen 2. Dünya savaşı ve öncesi tarihi demekteyim ve burada 2. Dünya savaşı öncesi Nazilerin nasıl iktidara geldiğini ve Hitler'in diktatörlüğünü nasıl sağladığını kast etmekteydim.

- Şu kadarını söyleyeyim; Alman halkının şu anda en nefret ettiği figür Hitler'dir.

- Ekonomi konusunda da fikirlerini çok etkilemek istememekteyim ancak şunu söyleyebilirim; kesinlikle 2002'den daha iyi durumda değiliz, şu anda balon bir ekonomiye sahibiz ve bu balonu patlacak iğne bazı güçlerin elinde. Ayrıca bu balon patladığında ne yazık ki etkisini hepimiz çok acı bir şekilde hissedeceğiz. Bu konuda da detaylı olarak araştırma yapabilirsin ancak yazdığın üzere Ekonomi ile ilgilenmemektesin, haliyle bu konuyu pas geçmek istemeni anlayışla karşılarım.

Diğer arkadaşlardan özür diliyorum, genel konuyla doğrudan ilgisi olmayan konulara girdik ancak yanlış bir şey gördüğünde susamayan bir yapıya sahibim. Affola. :P

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Forumdaki duruşumuzdan rahatsız olan arkadaşlar varsa foruma girmeyebilirler. Hatta bundan memnun bile olurum ne yalan söyleyeyim.
    Benim duruşumdan rahatsız olan arkadaşlar varsa onlar da girmeyebilir. Ben de memnun olurum açıkçası....

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Benim duruşumdan rahatsız olan arkadaşlar varsa onlar da girmeyebilir. Ben de memnun olurum açıkçası....
    Forumu yönetenler biziz hoca Sana Vali Mutlu ve tayyip misali cevap vereyim dilersen :

Forumda beğenmediğimiz kişileri atabilirdik ama atmadık. Bunu yapabilirdik. Bunun için hiçbir engel yoktu.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Forumu yönetenler biziz hoca Sana Vali Mutlu ve tayyip misali cevap vereyim dilersen :

Forumda beğenmediğimiz kişileri atabilirdik ama atmadık. Bunu yapabilirdik. Bunun için hiçbir engel yoktu.
    Atış serbest... Benim sizi atmak gibi bir gücüm yok fakat madem sizin var; forumda ben ve benim gibi düşünenleri istemiyorsanız ya yazdıklarımı okuyup yorum yazmayacaksınız,ya foruma girmeyeceksiniz ya da bizi atacaksınız...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Atış serbest... Benim sizi atmak gibi bir gücüm yok fakat madem sizin var; forumda ben ve benim gibi düşünenleri istemiyorsanız ya yazdıklarımı okuyup yorum yazmayacaksınız,ya foruma girmeyeceksiniz ya da bizi atacaksınız...
    Fikirlerini geçmiş "SİYASİ" olaylaır bırakıp yazarsan anlaşırız ..

sonuçta kendi kendini ele verdin "HER İKTİDAR BUNU YAPIYOR" Kafasına göre davaranıyor..

Bugun İslamcı olarak görülen hükümet.Atatürk'çü ve Türk bayraklılara saldırıyor..

Yarın Biz büyüdüğümüz için FAZLA DİNCİ olan kesime saygı ile bakıcaz !

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Hoca sakin ol. şaka dedim. dün vali mutlu "ölü-yaralı rakamlarını düşük de verebilirdik ama bunu yapmadık. bunun için bir engel yoktu" demesiyle dalga geçtim.

Forumumuzdaki duruşumuzdan kastım, imzada yer alan kısımdı. Milleti susturmak gibi bir amacım olsaydı bunu en başında yapardım farkındaysan

Benim gibi düşünenleri konuşturup, diğer tarafı görmezden gelmeye çalışırsam, susturmaya çalışırsam tayyipten farkım kalmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Ya da cevap verip bizde kendi düşüncelerimizi ileteceğiz ve karşılıklı saygıya dayanan bir tartışma ortamında bulunmayı bekleyeceğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O Görkem ben miyim?
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Dün TC tabelalarını söküp, elinde Türk bayrağı olanlara sopa atanlar bugün Türk bayrağını propaganda aracı olarak kullanıyorlar. Hayat ne garip. Çok DÖNEMEÇLİ yolları var.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Dün TC tabelalarını söküp, elinde Türk bayrağı olanlara sopa atanlar bugün Türk bayrağını propaganda aracı olarak kullanıyorlar. Hayat ne garip. Çok DÖNEMEÇLİ yolları var.
    ÇARKlar böyle işliyor

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Abi bir kadın en aklı başında olan o CHP Hükümetine tepki gösteriyoruz diyor. Yahu orantısız zekamız insanları şaşırttı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ÇaresizAdaminRiyakarKarakteri..

Nesil
    2007

Diğer arkadaşlardan özür diliyorum, genel konuyla doğrudan ilgisi olmayan konulara girdik ancak yanlış bir şey gördüğünde susamayan bir yapıya sahibim. Affola. :P
    Sağol bilgiler için Tarih konusunda ilgiliyim onu araştıracağım. Ekonomi konusunda da tabii ki AKP'nin abarttığı kadar iyi olduğumuzu sanmıyorum ama 2002'ye nazaran, en azından halkın gördüğü, ekonomi iyi. Ekonomi araştıracağımı sanmıyorum, parayı da sevmem ekonomiyi de

Evet uzatmayalım; farklı konulara kaymasın. Tekrar ana konuya dönersek bu hafta U20 Dünya Kupası başlıyor. Konumuzla ne alakası var diyebilirsiniz ama dünyaya rezil olmamak adına ben bu konunun iyi veya kötü, bir şekilde, çözüleceğini düşünüyorum. Bakalım nasıl bitecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Ortada tek gerçek var.O da bu olayda yaşananları destekleyenlerle desteklemeyenler arasındaki tartışmadır. Ben desteklemiyorum,sizler destekliyorsunuz.buraya kadar herkes hür iradesini kullanıyor ve bir seçim yapıyor. benim asıl hoşuma gitmeyen ve sürekli yapılan şey ise iki tarafında birbirine karşı takındığı üslup. iki tarafta birbirini suçluyor. iki taraf da birbirine hakaret ediyor ve birbirini vatan haini olmakla suçluyor.Benim taksim olaylarında destek vermememin sebebi olayların ülkeye verdiği zarardan ötürüydü.En başta da bunu yazdım ama AKP'li yaftası yedik sanırım Kimse çıkıp da "biz haklıyız" diyemez. fakat olaylarda sağduyusunu kaybetmiş binlerce insanın olması harareti arttırdı. hararet arttıkça insanların hür iradesiyle seçtiği tüm gerçekler yargılanmaya başlandı. iki tarafında dini,atatürk sevgisi,vatan sevgisi,milliyetçiliği vb. değerleri yargılandı. şimdi kim haklı oldu ? Kim atatürk'ü daha çok seviyor ?kim dinine daha çok bağlı ? ya da kim vatansever ?kim hain ? bunca sayfadan sonra sonuca ulaştık mı ? ya da ne kadar ilerleme kaydettik ? destekçilerin ya da desteklemeyenlerin sayısı arttı mı? yazık... güzel ülkeme yazık.... AKP yandaşları ve karşıtları keşke sandığa kadar sabredebilseydi....

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    O Görkem ben miyim?
    yok yahu sen değilsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yok yahu sen değilsin.
    Bende diyorum ne zaman küfür ettim, ne zaman msn de yazıştık
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Sağol bilgiler için Tarih konusunda ilgiliyim onu araştıracağım. Ekonomi konusunda da tabii ki AKP'nin abarttığı kadar iyi olduğumuzu sanmıyorum ama 2002'ye nazaran, en azından halkın gördüğü, ekonomi iyi. Ekonomi araştıracağımı sanmıyorum, parayı da sevmem ekonomiyi de

Evet uzatmayalım; farklı konulara kaymasın. Tekrar ana konuya dönersek bu hafta U20 Dünya Kupası başlıyor. Konumuzla ne alakası var diyebilirsiniz ama dünyaya rezil olmamak adına ben bu konunun iyi veya kötü, bir şekilde, çözüleceğini düşünüyorum. Bakalım nasıl bitecek.
    Şu kadarını söyleyim.Borsa %70 Yabancı sermayenin nin elinde.BNütün devlet kuruluşları özelleştirildi.

Sıcak parası akışı ve durmadan inşaat yapılmasa bu ülke ekonomisi çöker.

Mesaj Yetkileri