Ben Atatürk'ü seviyorum diye şiir yazdırma ödevi verdirmekle, o dediğin şey aynı şey. İkisine de karşıyım.
http://blog.milliyet.com.tr/politika...?BlogNo=171393
http://blog.milliyet.com.tr/siyaset-...?BlogNo=147010
Aslına bakarsan Atatürk sevgisi bu işin çok basit bir kısmı. Yani isterse Galatasaray sevgisini de aşılar öğretmenler. Ne olacak sanki. Ama Del Piero'nun bahsettiği kemalist eğitim sistemi, çok politik. Atatürk'ün her yaptığı şeyi doğru bulmak zorundasın, yani anlatılanlar bu şekilde. Kılık kıyafet devrimi harika bir şeydir, harf devrimi bizi uçurdu, gibi. "Hepimiz Atatürkçüyüz değil mi çocuklar? Atatürkçü olmayan var mı?" diye sorardı bize 2. sınıfta öğretmenimiz. Ayrıca bir kısım padişahların vatan haini olduğu aşılanması, uç örnekler vermek gerekirse de padişahlarının resimlerine tükürtülmesi gibi örnekler bile var. Küçük çocuk ne anlar bunlardan değil mi![]()
Bu arada din dersinin zorunluluğu saçma olduğu gibi, nüfus cüzdanındaki din hanesi de saçma bence.
Bu sözüne katılmıyorum abi.Din dersinide saçmalık olarak gördüğüm gibi Atatürk hakkında aşırı bilgi yüklemesinede karşıyım.(Tarih tabiki anlatılır.Zekası vurgulanır ama bir yerden sonra Atatürk'e mangalardaki baş karakterler gibi orantısız p.up verilip çocukların beyninde küçükken oluşturulabilecek saçma algılara karşıyım.)
Gelip kardeşim bana Atatürk peygamber mi gibi bir soru soruyorsa vardır bu işte bir yanlışlık.(Kardeşim çok şükür gayet zeki bir kızdır.Böyle bir şey dedi diye beyninden şüphe etmeyin çocuğun.)
Olsa olsa Ataturk ile ilgili duygularinizi belirten bir Siir yazin derler ve akli selim her turk gencinde olmasi gerektigi uzere sevgi temali siirler yazilir. Dediginin bir ornegi varsa getir , bilmedigim birseyi ogrenip mutesekkir olurum.
Murat sevgi isimli arkadas da vakit kaybetmis sadece.
Benim kardeşim var, 2. sınıfa gidiyor kendisi. Yazdığı şiiri bulabilirsem belki fotoğrafını çeker yüklerim de, gerek yokGüzel şiir yazmış, benim açıkçası hoşuma gitti yani bu kadar sevgi içeren bir şiir yazabilmesi, nasıl bu kadar aşılanmış, bilmiyorum, ama işte aynı yaştaki bir çocuğa peygamber sevgisi aşılanmaya kalksa bunun adı yobazlık oluyor ya, bunu anlamıyorum ben.
Politika ile siyaset aynı şeyler değildir AnılPolitika = Siyaset diyen bir ilkokul, ortaokul, lise, üniversitesi hocası ve herhangi bir vatandaş da görmemiştim ilk defa seni görüyorum
![]()