1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Hocam 12 yaşından küçük bir çocuğa dini eğitim verilmesi normal midir ? Eyvallah küçük yaşta öğrenebilir dinini,sevap her zaman sevaptır ancak bu çocuğun önce dini tanıması ve ona göre kendi kararını vermesi gerekmez mi ? 12 yaş sınırı da kendi kararını verebilmesi için gayet uygundur.

Diyanet İşleri Başkanlığı dini manipüle etmek için kurulduysa,bunu en iyi kullanan hükümet zaten şu an ki hükümetimizdir Yapmayın Allah aşkına,dinin devlet işlerinden ayrı tutulmasını sağlayan en önemli şey Diyanet İşleri Başkanlığı'dır,bu başkanlığa bağlı dini eğitim veren okullar açılabilir ve tamamen farklı bir müfredat ile eğitim verilir ancak kalkıp laikliğe uymayan bir şey söylerseniz Anayasa'nın 2.maddesini hatırlatmam gerekir.
    12 yaşından küçük bir çocuğa politika ve siyaset aşılanıyor ama?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Degil mi ? El kadar kizin basini baglayip , ben Ataturk'u sevmiyorum dedirtip video cekiyorlar bir de utanmadan yayinliyorlar falan..

unutmadan ; politika ve siyaset ayni seyler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Degil mi ? El kadar kizin basini baglayip , ben Ataturk'u sevmiyorum dedirtip video cekiyorlar bir de utanmadan yayinliyorlar falan..

unutmadan ; politika ve siyaset ayni seyler.
    Ben Atatürk'ü seviyorum diye şiir yazdırma ödevi verdirmekle, o dediğin şey aynı şey. İkisine de karşıyım.
    http://blog.milliyet.com.tr/politika...?BlogNo=171393
    http://blog.milliyet.com.tr/siyaset-...?BlogNo=147010

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ben Atatürk'ü seviyorum diye şiir yazdırma ödevi verdirmekle, o dediğin şey aynı şey. İkisine de karşıyım.
    Nasıl ülkenin %99'u Müslüman olduğundan Din dersinin Müslümanlık üzerine olması normalse, ülkenin kurucusu Atatürk olduğundan, Atatürk hakkında ödev verilmesi, Atatürk sevgisinin aşılanması normaldir. Zararlı değildir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Nasıl ülkenin %99'u Müslüman olduğundan Din dersinin Müslümanlık üzerine olması normalse, ülkenin kurucusu Atatürk olduğundan, Atatürk hakkında ödev verilmesi, Atatürk sevgisinin aşılanması normaldir. Zararlı değildir
    Aslına bakarsan Atatürk sevgisi bu işin çok basit bir kısmı. Yani isterse Galatasaray sevgisini de aşılar öğretmenler. Ne olacak sanki. Ama Del Piero'nun bahsettiği kemalist eğitim sistemi, çok politik. Atatürk'ün her yaptığı şeyi doğru bulmak zorundasın, yani anlatılanlar bu şekilde. Kılık kıyafet devrimi harika bir şeydir, harf devrimi bizi uçurdu, gibi. "Hepimiz Atatürkçüyüz değil mi çocuklar? Atatürkçü olmayan var mı?" diye sorardı bize 2. sınıfta öğretmenimiz. Ayrıca bir kısım padişahların vatan haini olduğu aşılanması, uç örnekler vermek gerekirse de padişahlarının resimlerine tükürtülmesi gibi örnekler bile var. Küçük çocuk ne anlar bunlardan değil mi
    Bu arada din dersinin zorunluluğu saçma olduğu gibi, nüfus cüzdanındaki din hanesi de saçma bence.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Bu sözüne katılmıyorum abi.Din dersinide saçmalık olarak gördüğüm gibi Atatürk hakkında aşırı bilgi yüklemesinede karşıyım.(Tarih tabiki anlatılır.Zekası vurgulanır ama bir yerden sonra Atatürk'e mangalardaki baş karakterler gibi orantısız p.up verilip çocukların beyninde küçükken oluşturulabilecek saçma algılara karşıyım.)
    Gelip kardeşim bana Atatürk peygamber mi gibi bir soru soruyorsa vardır bu işte bir yanlışlık.(Kardeşim çok şükür gayet zeki bir kızdır.Böyle bir şey dedi diye beyninden şüphe etmeyin çocuğun.)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olsa olsa Ataturk ile ilgili duygularinizi belirten bir Siir yazin derler ve akli selim her turk gencinde olmasi gerektigi uzere sevgi temali siirler yazilir. Dediginin bir ornegi varsa getir , bilmedigim birseyi ogrenip mutesekkir olurum.

Murat sevgi isimli arkadas da vakit kaybetmis sadece.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Olsa olsa Ataturk ile ilgili duygularinizi belirten bir Siir yazin derler ve akli selim her turk gencinde olmasi gerektigi uzere sevgi temali siirler yazilir. Dediginin bir ornegi varsa getir , bilmedigim birseyi ogrenip mutesekkir olurum.

Murat sevgi isimli arkadas da vakit kaybetmis sadece.
    Benim kardeşim var, 2. sınıfa gidiyor kendisi. Yazdığı şiiri bulabilirsem belki fotoğrafını çeker yüklerim de, gerek yok Güzel şiir yazmış, benim açıkçası hoşuma gitti yani bu kadar sevgi içeren bir şiir yazabilmesi, nasıl bu kadar aşılanmış, bilmiyorum, ama işte aynı yaştaki bir çocuğa peygamber sevgisi aşılanmaya kalksa bunun adı yobazlık oluyor ya, bunu anlamıyorum ben.

Politika ile siyaset aynı şeyler değildir Anıl Politika = Siyaset diyen bir ilkokul, ortaokul, lise, üniversitesi hocası ve herhangi bir vatandaş da görmemiştim ilk defa seni görüyorum

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

O da yanlış,onu savundum mu şimdi ben ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Mesaj Yetkileri