Aslına bakarsan Atatürk sevgisi bu işin çok basit bir kısmı. Yani isterse Galatasaray sevgisini de aşılar öğretmenler. Ne olacak sanki. Ama Del Piero'nun bahsettiği kemalist eğitim sistemi, çok politik. Atatürk'ün her yaptığı şeyi doğru bulmak zorundasın, yani anlatılanlar bu şekilde. Kılık kıyafet devrimi harika bir şeydir, harf devrimi bizi uçurdu, gibi. "Hepimiz Atatürkçüyüz değil mi çocuklar? Atatürkçü olmayan var mı?" diye sorardı bize 2. sınıfta öğretmenimiz. Ayrıca bir kısım padişahların vatan haini olduğu aşılanması, uç örnekler vermek gerekirse de padişahlarının resimlerine tükürtülmesi gibi örnekler bile var. Küçük çocuk ne anlar bunlardan değil mi![]()
Bu arada din dersinin zorunluluğu saçma olduğu gibi, nüfus cüzdanındaki din hanesi de saçma bence.
Bu sözüne katılmıyorum abi.Din dersinide saçmalık olarak gördüğüm gibi Atatürk hakkında aşırı bilgi yüklemesinede karşıyım.(Tarih tabiki anlatılır.Zekası vurgulanır ama bir yerden sonra Atatürk'e mangalardaki baş karakterler gibi orantısız p.up verilip çocukların beyninde küçükken oluşturulabilecek saçma algılara karşıyım.)
Gelip kardeşim bana Atatürk peygamber mi gibi bir soru soruyorsa vardır bu işte bir yanlışlık.(Kardeşim çok şükür gayet zeki bir kızdır.Böyle bir şey dedi diye beyninden şüphe etmeyin çocuğun.)