Olsa olsa Ataturk ile ilgili duygularinizi belirten bir Siir yazin derler ve akli selim her turk gencinde olmasi gerektigi uzere sevgi temali siirler yazilir. Dediginin bir ornegi varsa getir , bilmedigim birseyi ogrenip mutesekkir olurum.
Murat sevgi isimli arkadas da vakit kaybetmis sadece.
Aslına bakarsan Atatürk sevgisi bu işin çok basit bir kısmı. Yani isterse Galatasaray sevgisini de aşılar öğretmenler. Ne olacak sanki. Ama Del Piero'nun bahsettiği kemalist eğitim sistemi, çok politik. Atatürk'ün her yaptığı şeyi doğru bulmak zorundasın, yani anlatılanlar bu şekilde. Kılık kıyafet devrimi harika bir şeydir, harf devrimi bizi uçurdu, gibi. "Hepimiz Atatürkçüyüz değil mi çocuklar? Atatürkçü olmayan var mı?" diye sorardı bize 2. sınıfta öğretmenimiz. Ayrıca bir kısım padişahların vatan haini olduğu aşılanması, uç örnekler vermek gerekirse de padişahlarının resimlerine tükürtülmesi gibi örnekler bile var. Küçük çocuk ne anlar bunlardan değil mi![]()
Bu arada din dersinin zorunluluğu saçma olduğu gibi, nüfus cüzdanındaki din hanesi de saçma bence.
Benim kardeşim var, 2. sınıfa gidiyor kendisi. Yazdığı şiiri bulabilirsem belki fotoğrafını çeker yüklerim de, gerek yokGüzel şiir yazmış, benim açıkçası hoşuma gitti yani bu kadar sevgi içeren bir şiir yazabilmesi, nasıl bu kadar aşılanmış, bilmiyorum, ama işte aynı yaştaki bir çocuğa peygamber sevgisi aşılanmaya kalksa bunun adı yobazlık oluyor ya, bunu anlamıyorum ben.
Politika ile siyaset aynı şeyler değildir AnılPolitika = Siyaset diyen bir ilkokul, ortaokul, lise, üniversitesi hocası ve herhangi bir vatandaş da görmemiştim ilk defa seni görüyorum
![]()
Bu sözüne katılmıyorum abi.Din dersinide saçmalık olarak gördüğüm gibi Atatürk hakkında aşırı bilgi yüklemesinede karşıyım.(Tarih tabiki anlatılır.Zekası vurgulanır ama bir yerden sonra Atatürk'e mangalardaki baş karakterler gibi orantısız p.up verilip çocukların beyninde küçükken oluşturulabilecek saçma algılara karşıyım.)
Gelip kardeşim bana Atatürk peygamber mi gibi bir soru soruyorsa vardır bu işte bir yanlışlık.(Kardeşim çok şükür gayet zeki bir kızdır.Böyle bir şey dedi diye beyninden şüphe etmeyin çocuğun.)
Ülkenin dini "Müslüman" olabilir fakat burası şeriat kanunlarıyla yönetmiyor,ülkenin dini öyle diye herkes aynı olmak zorunda değil,farklılıklar zaten olacaktır fakat birbirimize hoşgörüyle yaklaşıp sınırları aşmamalıyız bence.İsteyen dini buyruklarını yerine getirir,istemeyen getirmez yani bu kadar çatışmaya gerek yok bence.
bkz. Dunning-Kruger etkisi
isteyen istediği yerde yaşar sanane banane
petrol saçmalamakta sınır tanımıyorsun okuduğunu anlamıyorsun
benim burda cumhuriyet rejimini suçladığımı gösteren mesajım var mı nerenle okuyorsun yazdıklarımı
ailenin çocuğuna dindar eş düşünmesi de yobazlık değildir herkes çocuğunun iyiliğini ister öyle olmasa Allah Rasulu Dindar eşler seçin diye tavsiye etmezdibu yobazlıksa bende yobazım çok şükür
![]()
Cumhuriyet Rejiminde öyle cok eleştiriyorsunuz bu rejimi ..Yerden yere vuruyorsun öyle herkes istediği gibi yaşar diyemesiniz.
Keşke Arabistan'da yaşasan.Seçim hakları olmasa kadınların.Kara çarşıfları olsa.sadece "DİNİ" yükümlüklere göre özgür olsa.Hiç bir sosyal alanda çalışmasa..
Sende keşke orda yaşasan ne güzel olurdu.
Diinini tam yaşardın.Bu rejimi suçlamazdın yaşıyamadığın için.
Hayat işte.Müslümansın gene ama yanlış ülkede.İstemediğin bir ülkede.
Ben Müslüman olanı Hristiyan yapamadım dikkatini çekerim..
Neyse düşüncenin ne yönde ilerlediğini gördük![]()
Olay koca istiyorum olayı değil abi,olay belli bir kesme nefret aşılanması,şimdi başbakan tarafından ayyaş,çapulcu diye adlandırılan kesimin çoğu sizinle aynı ideolojiye sahip olmasa da Allah korkusuyla yaşayan dindar kesimdir.Geneli öğrenci,esnaf,ev hanımı,avukat,öğretmen,devlet memuru yani halktan,içimizdendir.Nasıl AKP'ye oy veren kısma ''yobaz,gerici'' tarzı çirkin ifadeler kullanılınca siz rencide oluyorsanız,onlar da rencide oluyorlar.Küçücük çocuklara,taraf gözetmeksizin nefret aşılayan insan yanlış yapıyordur.Şimdi dini eğitime gelecek olursak,çocuk 0-6 yaş arasında dini eğitimini ailesinden alır,12 yaşına kadar da okulda Din dersini alarak dini gayet güzel bir şekilde öğrenebilir ancak konu belli bir seçim yapmasına geldiğinde -size ters olabilir ancak her insanın bir seçim yapma hakkı vardır- buna mani olmamak için Kuran kurslarına yaş sınırı koyulabilir,artık yaş sınırı yok,niye yok demem ancak bu tarz konular çok ince konular yüz yüze konuşulmadığında yanlış anlaşılmalar oluşabilir,bence kapatalım bu konuyu.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
seninle bu konuda tartışmayacağım bilgi sahibi değilsin fikrini belirtiyorsun
önce git araştır arabistanı din anlayşını falan hangi sistemle yönetildiğini hangi sapık mezheple yönetildiğini (vahhabidir arabistanın yönetimi ve sapık mezheptir)
bilip bilmeden burda konuşuyorsun sus bari de cahilliğin ortaya çıkmasın
ha dediğim gibi benim yada onun yada senin nerede yaşayacağından banane sanane
Ben değil YANDAŞ medya ve onun kuruluşlarından duyduğum kadına "ARABA KULLANMASI İÇİN 2010 YILINDA VERİLDİĞİ" SONRA 2012 YAZ AYLARINDA "SEÇME VE SEÇİLME" hakkı tanındığı ..
Yani onlar yalan söylüyorsa onları yalancısıyım
Neyse son sözüm..
"Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemeyince, siz dileyemezsiniz." Tekvir Suresi 29.Ayet
Bence olay yine direnişten başka yönlere kaymaya başladı abiler.Kişisele inmeyelim daha fazla.Hep asıl olayı unutuyoruz :/
.................................................. .........
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151459295520920
EVE PLASTİK MERMİ ATAN POLİSLER !!! İLERİ DEMOKRASİ Dİ Mİ BU ?!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151459295520920
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...-eden-vatandas
DURMAK DA YASAK ülkede artık. Duranlar göz altına alınıyor.
RTE polisin gücünü arttıracaklarını soylemis ve yine sucu chp'ye yıkmaya falan calısmıs. insanların sabırlarını deniyor anlasılan
Futbolcu Bilgileri
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre "durmak suretiyle polise şiddet ve hareket kullanmadan direnme" suçundan bir tutanak düzenlendiği belirtiliyor.
Bu doğru mu?
yav he he... adam kendi kafasına sıktı zaten di mi mermiyi kendi kendine öldü adam durup dururken. polis vurmadı zateeeen..'POLİS SİLAH KULLANDI MI?'
Güvenlik güçlerimiz son derece sağduyulu, sabırlı bir şekilde başarıyla mücadele vermiştir. Demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. Biber gazı sıkmak polisin en doğal hakkıdır, sıkar. Kalkıp da kurşun attı mı, silah kullandı mı? Yok. Şiddet uygulayan teröristler, isyancılardır.
'KENDİNİ BİLMEZ ÖĞRETMENLER'
Bazı rektör, dekan ve öğretim üyeleri üniversite öğrencilerini sokağa döküyorlar. Bu öğrencilere bu imkanları bu iktidar vermedi mi? Harçları bu iktidar kaldırdı. Bu kavgayı, şiddeti örgütler liselerimize soktu. Bazı kendini bilmez müdürler, öğretmenler yavrularımızı sokağa döktüler.
-RTE)))
Last edited by Nocna Mora : 18.Haziran.2013 at 15:53
Futbolcu Bilgileri
CNNTÜRK'ten beklenmeyen yayınlar bunlar..
Bir muhabirin polis şiddetine isyanı
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201404768063857
Futbolcu Bilgileri
http://alkislarlayasiyorum.com/kolek...7062013/127540
bizim okulun önü burası..![]()
Last edited by Nocna Mora : 18.Haziran.2013 at 15:53
Futbolcu Bilgileri
Subcomandate Marcos'tan Gezi direnişine selam mesajı:Brezilya’da eylemciler meclisi işgal etti
Brezilya’da kötü ekonomik durum ve yolsuzlukların canına tak dediği halk, ülkede son 20 yılın en büyük eylemlerini gerçekleştiriyor. 11 kentte binlerce kişi, eğitim ve sağlık hizmetleri kötü durumdayken hükumetin Konfederasyonlar ve Dünya Kupası için yaptığı harcamaları protesto etti.
100 bin kişinin sokaklara döküldüğü Rio De Janerio’da protestocular, yerel meclis binasına saldırdı. Polisin müdahalesi üzerinde çatışmalar çıktı.
Polis, Meksika-İtalya maçı öncesi kentteki Maracana Stadyumu’na zorla girmeye çalışan yaklaşık 600 göstericiye de göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.
Gösteriler başkent Brasilia’da da devam etti. Ulusal Kongre binasını işgal eden protestocular, polisin ikazlarıyla çıktıkları çatıdan indi ancak bina çevresinde insan zinciri oluşturarak eylemlerine devam etti. Eylemciler bıçağın kemiğe dayandığını söylüyor:
“Bu halkın ülkedeki yolsuzluklara karşı sesini duyurma eylemi. Protestocuların bazılarının yanlış fikirleri var, farkındayım. Bunların hepsini yüzde 100 desteklemiyorum. ancak halkın artık tükendiğini ve birşeyler söylemek istediğini görüyorum.”
Gösterilerin bir öğrencinin otobüs biletine gelen zammı protesto etmesiyle ilk patlak verdiği Sao Paolo’da da gece boyunca hareketli saatler yaşandı. 65 bin kişi kentin ana meydan ve sokaklarında yürüdü. Müdahale sebebiyle birçok göstericinin yaralandığı geçen haftanın aksine kentte dün gece polis eylemleri uzaktan izlemekle yetindi.
Tüm Dünya Vatandaşlarına,
Kardeşler, Kadınlar, Erkekler, Evsizler, Yoksullar…
Zapatalar kaç kişidir diye sormuşlardı bizlere ve biz, hakları, özgürlükleri, kendi gelecekleri için mücadele verilen her yerde yüz binler olduğumuzu söylemiştik. Şimdi bugün, buradan binlerce kilometre öteden duyuyoruz ki Anadolu topraklarında, Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Lazların, Çerkezlerin ve sayamadığım diğer halkların anayurdunda onurlu yaşamak isteyen yüzleri maskeli yüz binler sokaklarda özgürlük diye haykırıyor. Yıllardır Kürt kardeşlerinin onurlu bir yaşam mücadelesinde olduğu gibi. Mücadeleye başladığımız günden bu yana, yalnız olmadığımızı, milyonlar olduğumuzu ve her gün çoğaldığımızı biliyorduk. Bugün bir toprak daha çoğaldığımızı görüyoruz. Hükümetlerinin on yıllardır süren baskıcı yönetimine karşı onurlarını savunmak için Türkiye halklarının sokaklarda isyanda olduğunu, Ya Basta! diye haykırdığını işitiyoruz. Tarih boyunca efendilerin başkenti olmuş büyük İstanbul bugün isyanın başkentine dönüşmekte, ezilenlerin sesine ortak olmakta. Büyük İstanbul’un sokakları bugün kadınların, çocukların, erkeklerin, eşcinsellerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Hıristiyanların, Müslümanların başkentine dönüştüğünü; on yıllardır kendi hükümetlerince aşağılananların, bastırılanların, yok sayılanların bugün artık buradayım dediğini görüyoruz. Heyecan duyuyoruz!
İsteğimiz hiçbir zaman yeni bir iktidar, yeni bir yönetim, yeni bir hükümet, yeni bir başkan olmadı. Sadece saygı bekledik. Özgürlük, demokrasi ve adalet isteğimize saygı göstermesini bekledik hükümetlerden. Türkiye halkı da günlerdir süren direnişinde aynısını istiyor ve talep ediyor: Şu an iktidardaki hükümetten başlamak üzere, iktidara gelecek tüm hükümetlerden sadece özgürlük, demokrasi ve adalet isteğine saygı! Ve ekliyor: Bunu göstermediğiniz takdirde, hakların ve özgürlüklerin sahibi olan bizler, size karşı her zaman direneceğiz, saygılı olmayı öğreninceye kadar sokaklarda savaşacağız. Yeni bir şey, fazla bir şey değil sadece haklarımıza saygı duymanızı bekliyoruz. Çünkü bizler nasıl yaşamak istediğimizi biliyor, nasıl yönetmek ve yönetilmek istediğimizi çok iyi biliyoruz. Kendimizi yönetmek ve hakkımızda kendimiz karar vermek istiyoruz.
Ve bizler buradan, onurlu bir yaşam için mücadele eden Türkiye halklarına dostça selamlarımızı iletiyor ve isyanın ateşinin Chiapas’ı ısıttığını belirtmek istiyoruz. Tarihi geçmişten ve gelecekten kurtarıp şimdiye taşıyanlarla dayanışmayla.
Futbolcu Bilgileri