Karizma dediğiniz biraz boy,biraz gür ses ve sağa sola çıkışmak mıdır? Ecevit'te de yoktu karizma. Devlet karizmayla yönetilmez zaten apartman yöneticisi seçmiyoruz başbakan seçiyoruz.
Karizma dediğiniz biraz boy,biraz gür ses ve sağa sola çıkışmak mıdır? Ecevit'te de yoktu karizma. Devlet karizmayla yönetilmez zaten apartman yöneticisi seçmiyoruz başbakan seçiyoruz.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Değildir. Ancak lider insana güven verebilmeli. Ecevit'in gençlik yıllarını hatırlayamam ama Kıbrıs Fatihi ünvanını almış birine halk güven duymuştur.
Size güven verebiliyorsa bilemem ama bana vermiyor. Genel halk da öyle düşünüyor ki CHP oyları %25'i geçemiyor. Zaten bana göre CHP'nin başına kimi koyarsan koy en az %20 alır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada faydası nedir?
Karizmatik Lider olmak önemli bir unsurdur.Kitleleri arkana toplamanı sağlar.Boy pos değildir sadece.Mesela M.Kemal Atatürk bana göre karizmatik liderlerden bir tanesidir.Karizmatik liderlerin yaptıkları şeylere göre takipçileri değerlerini değiştirir.Mesela Aydın abi biraz eleştiri birazda gerçekleri göstermek amacıyla Yolcu'ya ''Sizde haklısınız Erdoğan'ı dinleyip ona göre konuşuyorsunuz'' demişti.Erdoğanda bir karizmatik liderdir.Tip falan göremiyorum kendisindeFakat yaptıkları bir adamı karizmatik lider yapar.(Doğru veya yanlış yapması farketmez.Eğer biri karizmatik lider olduysa takipçileri O ne uygularsa onu takip edip ona göre kendilerini ayarlarlar genelde.)Maalesef Kılıçdaroğlu'nda bu özellik yok.Daha doğrusu O'nda liderlik özelliği olduğunu düşünmüyorum.Daha çok yancı sağ kol imajı var kendisinde bana göre.
Edit:Başbakan Erdoğan'a karşı artık ses çıkmasının sebebide karizmatik liderlikten otoriter liderliğe terfi etmeye çalışmasıdır bence.Artık bu kadar uzun süre başta olunca sanırsam istediği her şeyi yapabileceğini düşünmeye başlamıştı.Elinde patladı.
Karizmatik Lider: Karizma, kişiyi başkalarından farklı kılan, onu insanüstü veya en azından istisnai özellikler kazanmış biri olarak algılamaya sebep olan, birtakım kişilik özellikleri olarak tanımlanabilir. Karizmatik insanların davranışlarında bazı belirgin özellikler vardır. Örneğin; kişisel risk almak, vizyon sahibi olmak, izleyicilere karşı duyarlılık, köklü değişiklik için harekete geçmek, statükoyu değiştirmek için mücadele etmek bunlardan bazılarıdır.
Karizmatik lidere bağlı izleyiciler tutumlarını, değerlerini ve davranışlarını liderin isteği yönünde değiştirirler. Bunun sonucunda izleyicilerin inanç, tutum ve davranışları değişirken, işe karşı olan davranışları da değişir. Çalışanlar işe yönelerek, beklenenin üstünde bir performans gösterebilirler.