Sayfa 427 / 483 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477 ... SonSon
12,781 ile 12,810 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Beşiktaş'ın cezası ertelenir büyük ihtimalle tabii ayrı bir usulsüzlük yoksa.

Fenerbahçe'nin cezasının değişeceğini sanmıyorum hatta yine Aziz Yıldırım gider ve dünkü Ahmet Ercanlar haberindeki gibi savunma yaparsa 1 sene daha artabilir. Onun tarzı oralarda olmuyor.

Çok bilen bazı arkadaşlar çok fena yanıldılar ve hala çeşitli komplo teorileri ile kabullenemiyorlar bazı şeyleri ne yazık ki. Fikstür ayarlama, hakem seçme, kadro öğrenme bunlar basit şeyler değil, sahada şike gerçekleşmemiş olabilir ama teşebbüsün olduğunu inkar etmek kendini kandırmak oluyor.

Mahkeme cezaları verdi, Uefa geç de olsa cezaları verdi, TFF kişileri ve kurumları ayırdı sanki o kurumlar kendi başlarına karar verebiliyormuş gibi, kulüpleri pas geçti bu sayede. Çok büyük ihtimal Yargıtay'da onayacak mahkeme kararlarını. Hırsızın hiç mi suçu yok diye düşünmenin zamanı gelmedi mi?

Lütfi Arıboğan, Aydınlar, Ünal Aysal, cemaat, hükümet herkes suçlu oldu, Fenerbahçe'ye komplo kuruldu, gündem değiştirilmek için kullanıldı ama başarı yolunda herşey mübahtır anlayışındakiler sütten çıkma ak kaşık muamelesi gördü. Trabzonspor'lu, Galatasaray'lı gazeteciler disiplin soruşturması devam ediyor derken bu iş bitti diyen Fenerbahçe'li gazeteciler sustular. Ünal Aysal bu süreç daha bitmedi dedi, zamanında bu ateş üfleyerek sönmez dedi, en son Fenerbahçe ceza alacak dediğinde adama denilmeyen laf kalmadı, onun bildiğini Aziz Yıldırım bilmiyor mu sanki.

Başkalarına laf atmadan, üzüntüsünü yaşayan herkese empati duyuyor, üzüntüsünü paylaşıyorum. Yürekten geçmiş olsun diyorum, hala daha bize oyunlar oynanıyor mantığındakilere ise müstehak bu yaşadıkları üzüntü. Kalkan olduğunuz, arkasında durduğunuz kişiler yüz yılı deviren camialarınıza leke sürdüler.

Son olarak Stoch'a da üzülmemek elde değil, adam yine Şampiyonlar Liginde oynamayacak. Lanetli midir nedir.

Edit: Daha iyi savunmalarla işin şekli değişebilir elbette, ben de farkında olmadan eleştirdiğim arkadaşlar gibi çok emin konuşmuşum uykunun etkisiyle.
    Last edited by uAburak89 : 26.Haziran.2013 at 03:28

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Porto orneginde sonrada delil bulunup sunuldu. Sizde delil nerde? Sizin baskan rajon kesmekten baska birsey yapmiyor abi. Takmissin komplo olduguna. Yahu o tapelerde yazanlari okumadiniz mi? En basiti wedersonun olayini ac oku.
    Hangi delilden bahsediyorsun Coşkun? Tapelerin hiçbirinde kesin bir şike görüşmesi yok.

Wederson'a ödenmesi gereken para ödendi. Nakit sıkışıklığı nedeni ile söz alınmış geç ödenecek diye. Wederson olayı diye bir olay yok. Muhaebe kayıtlarına bakıldığında ortaya çıkar ki öyle zaten. Fenerbahçe'yi sevmiyor olabilirsin ama kanıtlar ile konuşalım lütfen.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bana burada şikeyi ya da teşviği kanıtlayan ne olduğunu gösterebilir misin?

"Konuştuğumuzdan farklı hiç bir şey yok her şey yolunda diyor" lafı ile teşvik verildiği mi kanıtlanıyor?

Of ki ne, of.

Güya Vederson'a teşvik teklif edilmiş, Sercan oynamamış? Sercan'ı kim, neden oynatmamış o zaman?

Bu sorunun cevabına diyeceksin ki, hoca takdiri. Ben de diyorum ki burada teşvik yok, sıradan bir görüşme. Hadi sende hocanın (ve dolayısı ile yönetimin) işin içinde olmadığı kanıtla kanıtlayabiliyorsan? Nasıl durumda olduğumu sen anla.

Çok net Vederson'a ödenmeyen bir para var, paranın ödenmediği muhasebe kayıtlarında var ve Sercan da Fenerbahçe'nin transfer listesindeydi. Ön bir onay alınması normal. Bu bir transfer görüşmesi olabilir. Transfer olmayı istemeyen oyuncular için “Bu 9 numara da var mı onun içinde” denilebilir. Bursaspor'dan onay alınmadığında UEFA hükümlerine göre transfer usulsüzlüğü olacağı için gizli yapılıyor olabilir.

Bunların hiçbirisi şike/teşvik olduğunu kanıtlamıyor. Hele Vederson'un geçen sezondan kalan alacağı ile kendisine şike/teşvik teklif edildiğini ileri sürmek komedi.

Mahkeme Financial Fair Play hükümlerinin geçtiğimiz sezondan itibaren başlamış olduğundan haberdar değil herhalde. Ödeme problemi yüzünden geçen sene Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne katılamadı. Fenerbahçe'nin Vederson'dan ödeme yapıldığına dair imza için sürekli görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz.

Süper Lig'deki hiç bir as futbolcu 18.950 USD'a tırnağını oynatmaz, bırak teşviği.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Çok iyimsersin abi.Bende inanmak istemiyorum ancak mahkeme kararı olsun,UEFA'nın verdiği kararlar olsun düşündürücü,yargıtay kararları onayladığı vakit benim için bitmiştir mevzu.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

çatır çatır görüntüler ya da tapeler kamuoyu ile paylaşılmadığı sürece bu tartışmalar süreeer gider.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Fenerbahçe alının akıyla Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda oynama hakkı kazanmıştı,Beşiktaş'ta ona keza öyleydi.Kısacası o gün verilemeyen kararlar bugün o kadar oyuncunun,teknik direktörün emeklerinin boşa gitmesine neden oldu.

Tekrardan geçmiş olsun Beşiktaş'a,Fenerbahçe'ye,Türk Futbolu'na.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Birşey takıldı aklıma, Fenerbahçe 5 yıl içinde yine Şike olaylarına karışırsa +1 yıl daha ceza alacakya, diyelim ki Fenerbahçe 3 sene sonra şike yaptı sadece 1 yıl mı ceza alacak ? Yoksa başka ceza olmayacak mı. Çözemedim orasını.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

"Bu TFF'nin heykeli dikilmeli" Levent bicacki demisti kisa zaman once

"Konu kapanmistir" Senes Erzik ve bir cok medya kurulusu demisti kisa zaman once.

Maalesef bu yanlisa Aziz Yildirimin inandirdiklarida vardi.

Umarim Turk futbolundan elini ayagini cekip Demirorenle beraber cok uzaklara gidersiniz. Baska bi yerleri batirmaya.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Birşey takıldı aklıma, Fenerbahçe 5 yıl içinde yine Şike olaylarına karışırsa +1 yıl daha ceza alacakya, diyelim ki Fenerbahçe 3 sene sonra şike yaptı sadece 1 yıl mı ceza alacak ? Yoksa başka ceza olmayacak mı. Çözemedim orasını.

alırlar...üzerine 1 yıl eklenir...

arkadaşlar yine farklı bir noktadan gidiliyor... aziz yıldırım'ın GS zamanında şöyle yaptı,ts şöyle yaptı gibilerinden yaptığı savunma ile steau ve lyon da şike yaptı,onlara neden ceza yok savunması aynı şey. Fransız,ingiliz ,rumen ya da almanlarla yurt dışındaki itibarımız aynı değil. yani uefa'nın adil davranmadığı aşikar fakat bu durum bizim kulüplerin bu suçları işlemediği anlamına gelmez. bizim bu türk sorunları kendi içimizde çözmemiz lazımdı.dışarıya çıkınca elin oğlu yakalamışken çakayım mantıgı güdüyor
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007

Ne bekleniyordu ki? Bizim suçumuz yok, hem biz suçluysak diğerleri bizden daha suçlu; diye çığırtkanlık yapıp aklanacağını sandı Fenerbahçe. Olmadı tabii ki; Türkiye'de her ne kadar işler yolunda gitse de Avrupa'da gitmedi.
    Biz zamanında, hemen karar verilsin, derken; delilsiz asıp kesen Fenerbahçe düşmanları olduk. Şimdi çok güzel oldu herhalde. İlk önce Avrupa'dan bir yıl men, sonrasında gergin bir bekleyiş ve 2+1 yıl ceza daha. En başta biz cezamızı kendimiz verip küme düşürseydik şimdiye Fenerbahçe şampiyon bile olmuştu belki de. TFF'nin cesaretsizliği ile buralara geldik. Hala da bekleyelim diyenler var. Olur yargıtayı bekleyelim, ondan sonra Anayasa Mahkemesi var, sonra AİHM var; hedef 2023 sonuçta inşallah biter. Kendi kararlarını vermekten aciz olursan başkası senin yerine o kararları verir.
    UEFA yerel cezalar verebilir diyenler var hala. Doğruysa yargıtay kararından sonra bir cümbüş daha seyredebiliriz.

Egemen Bağışın yaptığı açıklamayı görüpte hala şike davası olduğuna inanmak ...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Cas davası neden çekildi ? Ülke menfaatleri için, şimdi bunun kılıf olduğunu herkes biliyor. Sıkışınca klasik Aziz Yıldırım lafı, yabancı sınırlaması kalkmalı, Meireles'in cezası azalmalı, bunlar hep ülke menfaati hep ülkenin parası. Yersen.

2 ihtimal var davanın çekilmesi için, ilki bir şey çıkmayacağını düşündüler zaten göstermelik açılmıştı, geri çekildi. Diğeri ise 1 sene men ile kurtulacaksınız denildi, ona güvenildi ancak burada can alıcı nokta, dediğim gibiyse olay suçsuz olan, masum olan, temiz olan adam bırakın 1 seneyi, 1 günü bile kabul etmez. Sen temsil ettiğin camiaya leke sürdün aynı zamanda kendin de hapse girdin, özgürlüğün kısıtlandı, haklıysan niye geri çekilesin ?

Konunun başlarında herkes siyası bu, cemaat derken Aziz Yıldırım Başbakan'la kimse aramı açamaz dedi. Mahkemede Galatasaray maçını gösterip savunma yaptı, esas şikeci Galatasaray, Türkiye'ye şikeyi Galatasaray getirmiştir dedi ki bunu demek onlar başlattı biz devam ettik demek oluyor. Söylediği saçmalığı doğru kabul etsek bile komik, hadi diyelim biz getirdik size de yapın mı dedik ?

Her açıdan büyük çarpıklıklar var, sizlerin iddia ettiği komplo teorileri doğruysa Aziz Yıldırım ve ekibi çok büyük tufaya gelmiş demektir. Aziz Yıldırım için iyi ve kötü pek çok sıfat kullanılabilir ama asla saf denilemez. Bu olay patlak verdiğinden beri olacakları biliyor ama söyleyemiyordu. Arkasındaki gücü, oturduğu koltuğu bırakmayı göze alamadı. Konuşursam ortalık yıkılır dedi, üzerinden o kadar zaman geçti hiç bir şey söyleyemiyor, acaba diyecek bir şeyi olmadığından olabilir mi ?

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Trabzon kupasını istemeyecek mi bundan sonra? Sonra trabzon da dava açacak maddi manevi zarara uğradım diye. Sonra uefa eğer onarsa sonucu Uefa nezdinde bu 2 takımımız şike yaptı demek bu. Küme düşme cezası verilmesi lazım çünkü biiyoruz uefa bu konuda göz açtırmıyo. Olaylar daha da uzayacak. Çok kötü olacak.

O değil de geçen sene FB'nin elediği takımların da dava açma şansı bulunuyor bu durumda.
    Yanlış mı düşünüyorum acaba?

oldu başka var mı dava açacak

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    oldu başka var mı dava açacak
    gençler bizde açalım mı? Bizi 1 sene boyunca kandırdınız şapiyon fenerbahçe sandıydık dye...

Arkadaş burda merak ettiği bi soruyu soruyor, atarlı bi şekilde cevap vermenin kimseye faydası olmadığını gördük. Dava açmak herkesin hakkı ayrıca.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Kelebek etkisi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Sözde gazeteciler başlamış yine, cezalar şike veya teşebbüsten değil yalan beyandan verilmiş güya.

Şike yapmadım, teşebbüs etmedim dediniz ama durum öyle değil, buyrun cezanız demek ile şike veya teşebbüsten dolayı cezanız budur demek arasında ne fark var?

Bu medya artık iyice salak sanmaya başladı insanları..

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Gazetecilerin mantığına göre..
    -Fenerbahçe şikeden ceza almadı ki ! -Neden ceza aldı ? -Yalan beyandan ... -Yalan beyan ne ? -Biz şike yapmadık

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    gençler bizde açalım mı? Bizi 1 sene boyunca kandırdınız şapiyon fenerbahçe sandıydık dye...

Arkadaş burda merak ettiği bi soruyu soruyor, atarlı bi şekilde cevap vermenin kimseye faydası olmadığını gördük. Dava açmak herkesin hakkı ayrıca.
    Ona ben alıştım artık ya. Her söylediğimiz söz ona göre Fenerbahce'yi karalamak kötülemek.
    Hep Aziz Yıldırım etkisi bunlar.

Dava konusunu da UEFA'nın bu kadar geç ve saçma sapan dayanaklarla karar vermesi akabinde doğabilecek muhtemel sorunların altını cizmekti. Yani o takımlar FB'ye değil UEFA'ya dava açacak zaten.

21. Default

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Fenerbahçe alının akıyla Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda oynama hakkı kazanmıştı,Beşiktaş'ta ona keza öyleydi.Kısacası o gün verilemeyen kararlar bugün o kadar oyuncunun,teknik direktörün emeklerinin boşa gitmesine neden oldu.

Tekrardan geçmiş olsun Beşiktaş'a,Fenerbahçe'ye,Türk Futbolu'na.
    Çok doğru. Böyle bir karar verilecekse zamanında verilmeliydi.
    BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Cas davası neden çekildi ?
    Benim cozumledigim kadariyla:

Fenerbahce'yi Sampiyonlar Ligi'ne almama karari TFF'ye aitti.
    UEFA'ya degil.

Fenerbahce'nin CAS'ta UEFA'yi dava edip, hakliligini kanitlayabilmesi icin bu cezanin UEFA tarafindan verildigini kanitlamasi gerekliydi.

Karari TFF verdi. TFF'nin verdigi karar icin de Fenerbahce tahkim'e basvurdu ama sonuc alamadi.

Daha ust mahkemeye gitme sansi da yoktu Fenerbahce'nin. TFF tahkim kararini CAS'a goturme hakkini kuluplerin ellerinden almis.

Yani eger Fenerbahce Sampiyonlar Ligi'ne yollanmama karari UEFA tarafindan verildigini dusunuyorsa, neden UEFA'nin kararlarini bozma yetkisi olmayan Tahkim'e basvurdu?

Eger karari TFF vermisse ve tahkim onamissa, CAS'in bu davayi gorme yetkisi yok.

CAS davasinin cekilmesi bir iyi niyet gosterisi olabilirdi. Ama bu davadan bir sey cikmamasini zaten UEFA, Fenerbahce hakkinda karari TFF'ye birakarak saglamisti.

TFF bu karari neden aldi?

Fenerbahce'ye mumkun olabilecek en az zararin gelmesini istiyordu. Sampiyonlar Ligi'ne katilmayarak Fenerbahce yalan beyan yapmamis olacakti. 2011/12 sezonu icinde Fenerbahce'ye puan cezasi verilecek ama playoff sistemi sayesinde Fenerbahce'nin puan cezasina ragmen Avrupa kupalarina katilma sansi yuksek olacakti. Bu sayede Fenerbahce cezasini cekmis bir sekilde 2012/13 sezonundan itibaren Avrupa kupalarinda yarisabilecekti.

MAA bunun icin genel kurul topladi, bu kararlari almak icin genel kurulun olurunu istedi. Kendi basina da yapabilirdi ama bu talimat degisikligini yaptigi icin ileride dava edilmesinin onune gecmek amaciyla genel kurul'un onaylamasini istedi.

Bu genel kuruldaki onergeye Fenerbahce'nin, Trabzonspor'un, ve hatta isin icinde olmamasina ragmen Galatasaray'in itiraz etmesi normaldi, beklenendi. Hatta o donemde Galatasaray, UEFA ile yapilan anlasmanin aciklanmasini istedi. Talimat degisikliginin Turkiye'ye genel olarak bir ceza getirmemesinin garanti edilmesini istedi.

Kume dusme cezalarinin getirecegi cokuntuden zarar gorecek olan ligin orta ve alt sira takimlarinin bu talimat degisikligini kabul etmesi onlarin cikarinaydi. Ama kabul etmediler.

Genel kurul talimat degisikligini kabul etmemesine ragmen kendi degistirse, MAA suclanacak ve muhtemelen dava edilecekti. Yani TFF'de yapacak hamlesi kalmamisti. UEFA'dan gelen mektup ile ilgili yaniltildim diyerek bir kacma firsati buldu ve gorevi birakti.

Yerine gelen Yildirim Demiroren'in talimat degisikliginin amaci da belliydi. Sureci uzatmak. Tipki Del Bosque'yi yolladiktan sonra tazminat odemeye yanasmamasi ve yaptigi sozlesmenin butun sartlarini yerine getirmek zorunda kalmasi gerektigi. Tipki Udinese'ye Zapo ve Sivok'un transferleri icin odeme yapmayip meseleyi yillarca mahkemelerde surundurmesi. Tipki Ferrari'nin sozlesmesini fesh edip alacaklarini uzun bir sure odemeye yanasmamasi ve daha sonra Besiktas'in her kurusunu odemek zorunda kalmasi gibi. Bu olaylarin sonucu nasil olduysa, yaptigi talimat degisikliginin ortaya cikarttigi sonuc da farkli olmadi.

Kisacasi yazik oldu. Surec uzadikca ulke olarak daha cok zarar gorduk.
    Last edited by perpetua : 27.Haziran.2013 at 01:22

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

BJK için, cezanın idari kriterlere uyulmamasından geldiği söyleniyor ve bunun da artık bir an önce açığa çıkması gerekiyor. Gerekçeli karar, resmi sitemizden de yayınlanmalı bir an önce.

Tahkime yapılacak başvurudan da, umarım ceza arttırımı çıkmaz ve men cezası kaldırılır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dünden beri ya da daha önce burada konuşuldumu bilmiyorum ama bir şey sormak istiyorum.

Beşiktaş'ın bu şike davasından dolayı alması gereken ceza 2 yılmıydı? Eğer 2 yıl değilse biz neden geçen sene gitmedik ve bu sene de gitmiyoruz? Ben bunu anlayamadım.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Geçen seneki mali sebeplerden ve evrakta sahtecilikten değil miydi ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Geçen seneki mali sebeplerden ve evrakta sahtecilikten değil miydi ?
    Doğru, maddi olaylardan dolayıydı tamam şimdi hatırladım.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

UEFA Kararı Hakkında Detaylı Bilgilendirme

UEFA Disiplin ve Düzenleme Kurulu'nun Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili açıkladığı kararı hakkında, bazı medya organlarında yanlış bilgilere dayalı yazı ve yorumların yer aldığı görülmektedir.
    Anılan karar ile ilgili yanlış yazı ve yorumlarla spekülasyonların önlenmesi açısından açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur:

1- Şirketimize 10 Haziran 2013 tarihinde UEFA Disiplin ve Düzenleme Sorumlusu Sayın Emilio Garcia tarafından saat 11.17'de bir fax çekilmiştir. Bu fax ile birlikte 15 sayfadan oluşan ve UEFA Disiplin Müffettişi Sayın Joao Leal tarafından düzenlenmiş, 10 Haziran 2013 tarihinde UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na gönderilen rapor tarafımıza iletilmiştir.

2- 10 Haziran 2013 tarihinde saat 11.18'de, UEFA Disiplin ve Düzenleme Sorumlusu Sayın Emilio Garcia imzasıyla Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun dikkatine bir fax daha tarafımıza iletilmiş, bu fax iletisi Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'ya bildirilmiştir.

3- Şirketimiz, gelen fax mesajı ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 10 Haziran 2013 tarihinde açıklamada bulunmuştur.

4- 14 Haziran 2013 tarihinde saat 15.45'te UEFA Disiplin ve Düzenleme Komitesi'nden tarafımıza ek süre verilmesi talep edilmiş, ancak bu isteğimiz 17 Haziran 2013'te saat 11.49'da gönderilen fax mesajı ile reddedilmiştir.

5- Şirketimiz, İsviçre merkezli C'M'S' isimli hukuk bürosu aracılığı ile savunmasını 19 Haziran 2013 tarihinde TSİ 10.32'de UEFA Disiplin ve Düzenleme Kurulu'na fax ve e-mail yoluyla göndermiştir.

6- 21 Haziran 2013 Cuma günü Başkanımız Sayın Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Melih Sami Esen ile C'M'S' avukatlık şirketinin temsilcilerinin yanı sıra; Sayın Serdal Adalı ve temsilcileri ile Sayın Tayfur Havutçu ve temsilcilerinin de katıldığı, UEFA'nın merkezi Nyon'da, İsviçre saati ile 15.30'da yaklaşık 2,5 saat süren bir duruşma yapılmıştır.

7- Bu duruşmada raporu hazırlayan müffettiş iddialarını içeren raporunu savunmuş, taraflar da karşı görüşlerini belirten savunmalarını yapmıştır.

8- Duruşmayı yöneten başkan tarafından, kararın 24 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde ilgili kişilere fax ve e-mail yoluyla gönderileceği bildirilmiştir.

9- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin sadece kulübümüze hitaben yazılan 12 sayfalık ilgili raporu, 25 Haziran Salı günü saat 19.29'da fax mesajı ile iletilmiştir. Raporun sonucu da kısa bir süre sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapılarak bildirilmiş ve resmi internet sitemizde de yayınlanmıştır.

10- Soruşturmanın ve iddiaların temel ve tartışmasız unsuru-dayanağı, ülkemizde 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir.

Şu hususları özellikle belirtmek isteriz ki;

- Kulübümüz, verilen karara süresi içerisinde itirazını yapacaktır.

- Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun suçlu veya suçsuz bulundukları yönündeki yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu ile ilgili kararını açıklamak için raporu hazırlayan müffettişten ek rapor talep edildiği bilgisi alınmıştır.

- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin yürüttüğü soruşturmanın ve aldığı kararın tek gerekçesi; ülkemizde 3 Temmuz 2011 süreci ile başlayan ve futbol takımımızın 11 Mayıs 2011 tarihinde İ.B.B. Spor ile Kayseri'de oynadığı 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun fiil ve davranışlarıyla etki ettikleri iddiasına ve sonrasında yaşanan sürece bağlı olaylara dayanmaktadır.

- Bu süreçte kulübümüz ile ilgili iddialar hakkında Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile İsviçre merkezli C'M'S' avukatlık bürosu yetkililerinden Sayın Philipp J. Dickenmann ile Sayın Amr Abdelaziz dışındaki kişi ve kurumların beyanlarının dikkate alınmamasını önemle rica ederiz.

Konu ile ilgili gelişmeler hakkında, gerekli bilgilendirmeler resmi yayın organlarımızdan yapılmaya devam edilecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Yani idari kriterlerden dolayı değilde Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı'nın kupa finalinin sonucuna etki etmesinden dolayı ceza aldığımız ortaya çıktı. Bu işi Fikret Orman'ın üstüne yıkmaya çalıştılar ya başka bir şey demiyorum. Suçlular suçsuz, suçsuzlar suçlu oldu resmen.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Merak ettigim birsey var. 2011/2012 sezonunda FB'yi TFF gondermediyse neden yerine baska bir takimi Avrupaya yollamadi ve de neden Turkiye o sezon avrupada 4 takimla temsil edilmesine ragmen Uefa puanlama yaparken ulke puanini 5e bolerek hesapladi ? Bu hem ulkeye hem de Fenerbahceye verilmis bir ceza degil midir? Tff kendi kendine neden boyle bir ceza kessin?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Çünkü UEFA Avrupa Ligi'nde eleme turları geçilmişti ve o sırada yeni bir takım katılması imkansızdı.Federasyonun yine geç kalınmış bir hamlesiydi.

Mesaj Yetkileri