o kadın kım![]()
o kadın kım![]()
Beyler o_O
Euronews Sport @euronewssport 3 dk
LAST MİNUTE : Unlike the sporting director Sammer , Robben is rejected by Guardiola and therefore agreed a 3 year contract with Galatasaray
Screw you guys, I'm goin' home
Haydaaa noluyor...fake hesap
"MİNUTE"![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Ayrıca "son dakika" "- "last minute" diye çevirilmez ki benim bildiğim![]()
Bırakın Robben'i artık şu Melo gelsin yahu.
Bu arada yine bir kampa transferler eksik girerek geleneği bozmuyoruz !
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Şu AB sistemi bir gelsin ondan sonra bizi kimse tutamayacak , eze eze lig şampiyonu ve en azından CL çeyrek finalisti olacağız.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
AB kuralını federasyon çıkartmaz ancak mahkeme kararıyla çok zor olacağını sanmıyorum.Federasyonun düzgün bir hale getirmesi gerekiyor sınırlamayı.Yoksa AB kuralı ile ilgili dava açılabilir.Şimdi diyeceksiniz AB ülkesi değiliz,olması imkansız.Nihat Kahveci'de AB vatandaşı değildi ancak mahkeme kararıyla oldu.Çok zor bir şey değil sanıyorum.Eğer bir uzlaşı bulunamazsa bu sistem er ya da geç gelir.
AB kuralının gelmesi yabancı sınırlamasının kaldırılması demek,olacağına pek ihtimal vermiyorum
Bu olayın federasyonla alakası yok hocam,eğer mahkeme kararı davayı açanlar lehine verirse hiç bir şey yapamaz federasyon,sınır yine aynı kalır ancak AB pasaportu olan oyuncular yabancı sayılmaz.
kalkmasa bile 6-2-2 olcak.
Nihat olayı ile alakası yok ki
Şöyle; Nihat kısaca Türkiye'nin ab grubu ülkelere dahil olduğunu söylemiş ve kabul etmişti. Burada ise; Türk olmayan herkes yabancı oluyor. Yani avrupalı adam Türk statüsünde olduğunu iddia etmesi gerekiyor. Bu da Nihat'ın iddiasıyla olamıyor. Ancak Türkiye'de Avrupa birliği serbest olur ve Avrupa birliğine girmek için müzakere halinde olan bir ülke olursa ve biz o ülke futbolcusunu yabancı sayarsak o adam Nihat'ın yola başvurur. Yani mahkeme ab vatandaşı serbest diye karar veremez anca federasyon.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Galatasaray'ı bu sezon bilmemde gelecek sezon artık genç yabancı yeteneklere yönelmesi gerek Avrupalı klüpler bunu yapıyor geliştir sat metodu Galatasarayda artık avrupada belli biryere kapağı attıktan sonra artık yeteneklere yönelmeli.
Gerçekten AB statüsünü istiyor musunuz? Ben bir galatasaraylı olarak istemiyorum. Her şeyin bir sınırı var. 6+2+2 gayet makul. 18 kişilik kadroda 3 tane Türk oyuncu olunca hoşunuza gidecek mi?
Eğer sadece 3 tane Türk oyuncu o seviyedeyse gider.Kimse Türk oyuncuları kısıtlamıyor ki,Türk oyuncular kendi kendilerini kısıtlıyorlar,yıllar boyu şans verilip bir halta yaramayan onlarca oyuncu var.
Hoşumuza gitmesi tabi ki ayrı mesele bu sistemle Türk oyuncular yatmayacak , az buçuk oynayan 7-8 Mn € civarlarına kapağı Galatasaray'a , Fb'ye yada Bjk'ye atmayacak.
Örnek ; Alper , Veysel vs. gibi oyuncular.
Adam kendini daha çok geliştirmek zorunda kalacak , bu durum kadro ile alakalı değil , Almanya'da da AB statülü sistem var ancak adamların altyapıdan oyuncu geldiği için bugün en büyük iki Alman kulüplerinin as takımlarına bakalım kaç yabancı var ;
Bayern ;
Neuer
Lahm Boateng Dante Alaba
Schweinsteiger Martinez
Robben Müller Ribery
Gomez(Mandzukic)
5 , maksimum 6 yabancı var.
Dortmund ;
Weindenfeller
Piszczek Hummels Subotic Schmelzer
İlkay Bender
Blaszczykowski Götze Reus
Lewa
4 , İlkay'ı Türk sayalım 5 yabancı var neden adamların altyapı sistemleri harika , AB statüsünün bu durumda sıkıntısı değil buna artısı oluyor.
Sizce altyapı ve oyuncuların gelişim sorunu yabancı sınırıyla mı mı çözülür veya tamamen bununla mı alakalı? Almanya örneği çok saçma değil mi? Örnek alınması gereken şey AB statüsü mü? AB statüsü bunun için bir araç olabilir mi?
6+2+2 gayet güzel. Belki 6+4 veya 8+2 mantıklı olabilir biraz daha. Ama AB statüsü çok gereksiz olur.
Öyle çok milliyetçi falan bir insan da değilimdir ama, Semih, Hamit, Burak, Selçuk, Sabri desek, 18 kişilik kadroda 13 yabancısı olan bir takımın sözgelimi CL'de yarı final oynaması, bir Türk takımının CLde yarı final oynaması hazzını bana fazla yaşatmayacaktır mesela.
Ayrıca yabancı sınırına rağmen aşırı yabancı yığılması var ligimizde. Saçma sapan yabancılarla dolduruyorlar takımları. Doğru düzgün oyuncu alsınlar da öyle konuşsunlar bence büyük takımlar.
İyi de altyapı gelişiminin alakası yok yabancı sınırı ile,Bende isterim bütün takım Türk oyunculardan oluşsun hepsi Avrupa seviyesinde itibarlı oyuncular olsun.Bir ülkeden örnek alalım demiyorum ancak belli bir Avrupa ülkesinin -bu da ya Almanya ya İngiltere olmalıdır- yabancı statüsünü kendimize entegre etmeliyiz.
Altyapı mevzusuna gelirsek,baştan savma olduğu belli buna kimse karşı çıkmıyor,ben hiç bir antrenörün yardımıyla isim yapmış bir oyuncumuz olduğuna inanmıyorum,mesela Arda Turan giderken Türkiye'nin en önemli oyuncusuydu,gitti orada o kadar çok gelişti ki arada ki fark açıldı milli takımda.Takım da ki bir çok kişi hiç bir şey yapamıyor,yapmaya çalışan Arda'da passız oynuyor bencil oynuyor diye eleştiriliyor.Bakın Türk futbolunun çıkardığı en üst düzey oyuncu bile eleştiriliyor.Bir de buralara tek başına gelmiş.Bizim Avrupa'dan antrenör almamız lazım,paraya acımayacaksın,getirteceksin antrenörü,hem antrenör yetiştirecek,hem oyuncu yetiştirecek.
Şu an uykulu olduğumdan anlatmak istediklerimi tam yazamadım ancak idare edin işte![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Almanya'da takımların bütçeleri zayıftı. Kadro kalitesi düşmüş, ligin itibarı zayıflamıştı.
Önce stadyumları, sonra altyapıları yenilediler. Altyapıdan oyuncu çıkartılması için Federasyon oturup tek tek kulüpler ile görüşmüş. Yani ortak bir fikir birliği ile altyapılardan oyuncu çıkartılması ve oynatılması sağlandı. Gelinen nokta ortada.
Sınırsız yabancı kuralı var olmasına var ama Almanlar buna güvenip doldurmadılar kadroları yabancılar ile. Altyapıları kullanmasalar, doldursalar facia olurdu. Alman Milli Takımı çağıracak oyuncu bulamazdı.
Sınırsız yabancı Türk Futbolu'nun sonu demektir.
Almanlar işi düzgün yapıyorlar. Yabancı oyunculara sığınıp kurtulmuyor baskıdan. Günü kurtarmak için geleceği tehlikeye atmıyorlar. Planlı yaptıkları için bütçe problemi de yaşamıyorlar. Bizim gibi şişirmiyorlar kadroları. Genç yaşta yabancı oyuncuları getirip yetiştirip Milli Takım'a da devşiriyorlar ayrıca. Almanya ile kendimizi karşılaştırmayız. Her şeyimiz falso.
Nihat'ın davası 1 yıl sürdü diye hatırlıyorum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Federasyon engellesin bakalım bu sezonluk.nasıl olsa yakındır onların da ipinin çekilmesi. türk futbolunu asıl kimin bitidiği de gün gibi ortada. daha düne kadar teşekkür ya da takdir bekleyenler şimdilerde kedi gibi sağa sola saklandılar ve bekliyorlar![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bu tarz şeyleri yapması gerekiyor işte federasyonun,alın yabancı sınırı,hadi oyuncu çıkartın,yerli oyuncularaa şans verin tarzı saçma sapan bir yöntem olmaz.
AB kuralı zaten TFF ile bir çözüme ulaşılmaz ise zorlanacak.Ben altyapı ve yabancı sınırını birbirine yaklaştırmıyorum bile,yabancı sınırı yokken de gayet altyapını geliştirebilirsin.Bizim yöneticilerimiz para yerine başarıya odaklanırsa altyapıdan daha iyi oyuncular çıkarabiliriz.Bu arada tamam yabancı yüklenmesi var ancak bu yabancı hastalığının değil Türk oyuncuların beceriksizliğinin suçudur.Kimse bana anlatmasın şans bulamıyorlar diye,bir şey olacak futbolcu zaten kendini gösterir.
Ben sınırsız yabancıdan çok şunun uygulanması taraftarıyım . Sene başında federasyona 24 kişilik liste verirsin bu oyuncuların en az 8 i senin altyapından yetişmiş olacak en az 5 i de Türkiye de yetişmiş olacak. Gerisi sana kalmış.
8 altyapı için çok fazla,belli bir altyapı sistemi getirmeden altyapı oyuncu sınırı koymak saçma olur.