Sayfa 6 / 14 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ortada çelişkili bir durum var, ben Fenerbahçe'nin de 6+0+4 kuralının esnetilerek 6+2+2 olarak değiştirilmesine karşı çıktığını sanmıyorum. Recep Mamur ve İlhan Cavcav'ın söylemlerine göre ise durum tam tersi. Fenerbahçe dışındaki kulüplerin hepsinin sınırsız yabancı istemesi de mantıklı gelmiyor. Açıkçası bence birileri içeride, TFF'de farklı, basına farklı konuşuyor sanki. Samimiyetsiz ve bir öyle bir böyle konuşan yöneticilerden herşeyi bekliyorum şahsen. Bu konu kabak tadı vermeye başladı iyice..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Benimserlerse alper, mehmet topuz, zamanında bülent akın vs daha niceleri bu paralara satılabilir mi istanbul'a? tabiki satılamaz. O yüzden ab vatandaşlığı ya da sınırsız yabancı hayal. Çoğunluk istiyor türküleri boşuna.

6+0+4 gibi eldeki gücü etkin kullanmayı engelleyen bir kurala karşı çıkılması zaten doğal,değişecektir o kural. Eski haline gelecektir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Recep mamur ve cavcav'da AB gelsin dedi. Sen tek Galatasaray demişsin ben ona tek gs istemiyo dedim şimdide çoğunluk ne istiyor diyon. Çoğunluk ne istiyo bilmem ama tek gs istemiyor AB kuralını. Türk dil kurumunun sözlüğüne bak ki ne dediğimi anla.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Ya siz rahatsız olmuyor musunuz sadece türk pasaportu var diye milyon eurolar kazanan oyuncuları görünce ben rahat edemiyorum bir zamanlar haginin oynadığı takımda mustafa sarpları barışları görmek istemiyorum aynı şekilde alexin oynadığı takımda selçuk şahin gibi yetenek yoksunu halı sahaya çağırılmıyacak adamların yatarak milyonlar kazanmasından çok rahatsızım

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ortada acayip bilgi kirliliği var her kafadan bir ses çıkıyor, ne olacağıda belli değil. Ancak 6+0+4 gibi beyin dışında bir organla düşünülüp alınan saçma sapan bir karar kalacaksa hiç izlemeyelim futbol falan. 6+4+0 olsun ya da 6+2+2 olsun. 6+0+4'ü belli bir mantığa sığdırabilen var mı, nasıl bir kafa yapısı bu, bu kafa ne kafası ? Gider EPL izlerim La Liga izlerim Bundesliga izlerim, yemişim Süper Ligi. Kimse yanlış anlamasın art niyetle söylemiyorum şimdi söyleyeceğimi yani şu andaki duruma göre konuşursak bu sene lig şampiyonluğunun pek bi önemi yok bizim için 3. olan Şampiyonlar Ligine direk gidiyor bi aksilik olmazsa, çokta kasmaya gerek yok yani, izlemezsek bir şey kaybetmeyiz.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Recep mamur ve cavcav'da AB gelsin dedi. Sen tek Galatasaray demişsin ben ona tek gs istemiyo dedim şimdide çoğunluk ne istiyor diyon. Çoğunluk ne istiyo bilmem ama tek gs istemiyor AB kuralını. Türk dil kurumunun sözlüğüne bak ki ne dediğimi anla.
    Cavcav'ın AB açıklamasını gösterir misin o zaman bana? Recep Bey'inkini okudum o sürpriz oldu da Cavcav'dan hiç öyle bir açıklama görmedim
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Cavcav'ın AB açıklamasını gösterir misin o zaman bana? Recep Bey'inkini okudum o sürpriz oldu da Cavcav'dan hiç öyle bir açıklama görmedim
    Tamam hadi diyelim cavcav da öle bişe dememiş. Sonuç olarak tek Galatasaray istemiyor de mi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Transfer dönemi bitecek hala sistem değiştirme konuşuluyor. Vatandaş hep bir anda çıkıp uygulanan kuralları eleştirirken burada aynı şeyin yapılmasını isteniyor ilginç gercekten. 6-2-2 ya da 6-4-0 dan ötesi bu sezon için kaos olur.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

6+2+2 niye ki ? Kolaydan 6+4 yapsınlar bitsin gitsin işte.Hem kayıtlı yabancılarda 10 sınırı olur hem de 18 de yabancı sınırı olmaz.İlk 11'de de 6 yabancı sınırı kalır ve orta yol bulunur.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

AByi nerden çıktı Türkiye'ye İspanya'dan İngiltere'den oyuncu gelmiyor ki gelenler Afrika ülkelerinden o yüzden direk Yabancı sınırlandırılması elden geçirilsin.

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    AByi nerden çıktı Türkiye'ye İspanya'dan İngiltere'den oyuncu gelmiyor ki gelenler Afrika ülkelerinden o yüzden direk Yabancı sınırlandırılması elden geçirilsin.
    Beşiktaş örneği:

Fernandes-Portekiz
    Almeida-Portekiz
    Holosko-Slovakya
    Sivok-Çek Cumhuriyeti

4 yabancı azalmış oldu.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by manager725 View Post
    Beşiktaş örneği:

Fernandes-Portekiz
    Almeida-Portekiz
    Holosko-Slovakya
    Sivok-Çek Cumhuriyeti

4 yabancı azalmış oldu.
    3 Büyükler öyle de anadolu klüplerine bakarsak çokta faydası yok.

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    3 Büyükler öyle de anadolu klüplerine bakarsak çokta faydası yok.
    AB kuralı olsaydı:

Gençlerbirliği 7 yabancı
    Karabük 5 yabancı
    Antep 5 yabancı
    Antalyaspor 5 yabancı
    Eskişehirspor 7 yabancı
    Galatasaray 7 yabancı
    Fenerbahçe 5 yabancı
    Beşiktaş 2 yabancı (Dentinho kiralık giderse 1 yabancı)

AB kuralı ve 6+1+3 tadından yenmez yani. Anadolu kulüplerinin de karına olur bu karar.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

AB kuralı olsaydı:

Gençlerbirliği 7 yabancı
    Karabük 5 yabancı
    Antep 5 yabancı
    Antalyaspor 5 yabancı
    Eskişehirspor 7 yabancı
    Galatasaray 7 yabancı
    Fenerbahçe 5 yabancı

AB kuralı ve 6+1+3 tadından yenmez yani. Anadolu kulüplerinin de karına olur bu karar.
    Pek iyi bir karar olarak görmüyordum artık iyice soğudum 6+2+2 daha mantıklı .
    Last edited by pele96 : 03.Temmuz.2013 at 18:30

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

AB kuralı olsaydı:

Gençlerbirliği 7 yabancı
    Karabük 5 yabancı
    Antep 5 yabancı
    Antalyaspor 5 yabancı
    Eskişehirspor 7 yabancı
    Galatasaray 7 yabancı
    Fenerbahçe 5 yabancı

Bizim bütün yabancı oyuncularımızın AB pasaportu var hocam.

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Bizim bütün yabancı oyuncularımızın AB pasaportu var hocam.
    ?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????

Fernando Muslera-Uruguay
    Aurelien Chedjou-Kamerun
    Drogba-Fildişi
    Dany Nounkeu-Kamerun
    Culio-Arjantin

5 yabancını yok daha önce Eboue ve Amrabat'a dikkat etmemişim.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Muslera-İtalya
    Chedjou-Fransa
    Drogba-İngiltere ve Fransa
    Dany-Fransa
    Amrabat-Hollanda
    Culio (yolcu)
    Eboue-Belçika

Bunlar ikinci vatandaşlıkları.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????

Fernando Muslera-Uruguay
    Aurelien Chedjou-Kamerun
    Drogba-Fildişi
    Dany Nounkeu-Kamerun
    Culio-Arjantin

5 yabancını yok daha önce Eboue ve Amrabat'a dikkat etmemişim.
    Drogbanın ingiliz yok mu ya?

Muslera-İtalya
    Chedjou-Fransa
    Drogba-İngiltere ve Fransa
    Dany-Fransa
    Amrabat-Hollanda
    Culio (yolcu)
    Eboue-Belçika

Bunlar ikinci vatandaşlıkları.
    maalesef eboue ve amrabat dışında doğru değil. oynadığı ligler ab vatandaşlığı sağlamıyor diyecektim ki söylediklerinin doğru olduğuna karar verdim. böylece AB kuralının gelmeyeceğini de görmüş olduk.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Oynadığı liglerden öte o ülkelerin vatandaşlıklarına sahipler öncelikle.

Oynadığı liglerden öte o ülkelerin vatandaşlıklarına sahipler öncelikle.
    biliyorum anladım da TFF AB kuralını asla kabul etmez bence. Baksana yabancı kalmıyor takımlarda.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aynen,zaten edilmesinde,edilcekse de zamana yayılsın,belli bir standart koyup her yıl belli orantıda yükseltilebilir ve en sonunda AB pasaportu taşıyan oyuncular için de serbest bırakılır.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

ab kurali + 6 yabanci cok abes kacar +3 felan olabilir ancak... ayrica ab kurali sacma olur biz ab de degilizki... sadece 3 büyüklerin isine yarar bu kural.

Nesil
    2003

Eger mesele milli takim ise (ki umuyorum oyledir), hedef kuluplerin alt yapidan oyuncu yetistirmesini saglamak olmali. Kurallar alt yapidan oyuncu cikartacak tipte olmali.

Su anda biliyoruz ki Turk pasaportu oyuncu transferinde ek bir deger tasiyor. Esasinda bu her ulkede boyledir. Ama nedeni yabanci sinirinin getirdigi suni deger artmasindan degil, birbirlerine rakip olan kulupler arasinda yapilan transferlerin tasidigi prim yuzundendir.

Ama bizde biraz farkli isliyor. Ornegin kulupler Turk futbolcu oynatmak zorunda oldugunu Alman kulupleri de biliyor ve bir Turk kulubunden teklif geldigi zaman o oyuncular icin istekleri de yuksek oluyor. Nerede yetistigine bakmadan, butun Turk oyunculari ayni kefeye koymak da futbolcu yetistirmemizin onune gecen bir neden.

Derdimiz gercekten alt yapidan oyuncu cikartmaksa, kuluplerin kullanmakta zorunlu oldugu kendi alt yapisindan yetismis oyuncu zorunlulugu getirmek en dogrusu.

Ornegin:

Takimlar en fazla 25 tane 21 yas ustu oyuncu icin lisans cikartabilir.

2013/14 sezonunda 12 tanesi Turkiye'de yetismis
    2014/15 sezonunda 11 tanesi Turkiye'de yetismis, 1 tanesi kulubun alt yapisinda yetismis
    2015/16 sezonunda 10 tanesi Turkiye'de yetismis, 3 tanesi kulubun alt yapisinda yetismis
    2016/17 sezonunda 10 tanesi Turkiye'de yetismis, 5 tanesi kulubun alt yapisinda yetismis
    2017/18 sezonunda 9 tanesi Turkiye'de yetismis, 6 tanesi kulubun alt yapisinda yetismis

25 kisilik kadronun disinda kulupler istedigi kadar 21 yas alti Turkiye'de yetismis Turk oyuncu oynatabilir.

Eger kulup kriteri yerine getiremezse, 25 kisilik listede yerine getiremedigi oyuncu zorunluluklari kadar listede bos birakir.

Yani 12 tane Turkiye'de yetismis oyuncu degil, 10 tane Turkiye'de yetismis oyuncu varsa, kulup 23 tane oyuncuya lisans cikartabiliyor.

Listenin gerisi serbest.

Ama tabii bu da demek ki Hakan Balta, Engin Baytar, Hasan Ali Kaldirim, Sefa Yilmaz, Hamit Altintop vs. vs. gibi oyuncular da yabanci gibi oynayacak. Daha dogrusu kadrolara girebilmek icin yabanci oyuncularla yarisacak.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

AB kuralını, en az 6+0+4 kuralı kadar saçma buluyorum. 6+2+2 veya direk 6+4 en uygunu bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bugün muhtemelen 6+2+2 kararı çıkacak, sonrasında Fenerbahçe tahkime gidecek, Engin Tuzcuoğlu da kararı bozacak. Beklentim bu yönde. Böyle olduğu zaman da Fenerbahçe de diğer takımlar kadar sıkıntı çekecek ancak kısa vadede istediğini yaptıran ve kazanan taraf olacak.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Fenerbahçe öyle bir şey yapmaz abi,hadi yaptı diyelim diğer 17 kulübün eli armut mu topluyor ? 6+2+2 kararını bozamazlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

şöyle bir madde varmış.

MADDE 8 – YABANCI FUTBOLCULAR
    Yabancı uyruklu profesyonel futbolcuların hangi şartlarda ve hangi liglerde oynayacağını TFF belirler. TFF, bu belirlemeyle birlikte her bir kulübün oynatabileceği yabancı uyruklu futbolcu sayısını da birinci transfer ve tescil döneminden önce ilan eder.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

MADDE 58 diye de bir şey vardı ama güzelce değiştirmeyi bildiler,buda değiştirilir veya bu seferlik anlayış gösterilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Onda da yine Fenerbahçe istememişti ama şuanda o maddeyi -8.madde- değiştirecek vakit yok. 6-2-2 olur diyordum. Artık o bile imkansız

Sayfa 6 / 14 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri