Biraz zihin açalım, mevcut yabancı kuralından sonra Fenerbahçe'nin kadrosuna bakıyorum, 6+2+2'ye karşı çıkmalarına mantıklı bir açıklama bulamıyorum.

Kalede Volkan, Mert, Serkan var, bizde Muslera, Eray, Aykut, Ufuk. FB'nin yedek kalecileri daha iyi, Muslera - Volkan kıyasında geçen senenin etkisiyle Muslera öne çıkar. Volkan istikrarsızdı, sakatlığı var, ameliyat olmadı diye biliyorum, FB kaleci antrenörü hala aynı kişi. Burada avantaj bizde.

Stoper, Egemen, Bekir, Yobo, Alves'e karşılık Gökhan, Semih, Dany, Chedjou. 2 yabancı 2 Türk. Fenerbahçe'nin oynaması beklenilen isimleri Alves - Egemen, 6+2+2 olsa yedekte Yobo olabilirdi, şimdi Bekir olacak. Bekir için karar verilemiyor bir türlü, FB'de nasıl oynayabiliyor yeteneksiz diyen de var, Milli Takım'ın stoperi diyen de. Stoper 4'lülerinde hemen hemen bir eşitlik var, her açıdan.

Bekler, Gökhan, Hasan, Kadlec, (Orhan gitti diye biliyorum, Serdar ve Topuz olacak herhalde sağ bek yedekleri), karşılığı Eboue, Riera, Sabri, Hakan Balta. Burada avantaj Fenerbahçe'de, ama ne kadar büyük bir avantaj o konuda şüphem var, Gökhan ile Eboue formunu bulduğunda pek fark yok, tek fark Gökhan istikrarlı, Eboue canı isteyince oynuyor. Hatta bence Eboue hücum açısından bir tık önde. Yedekler açısından da aman aman bir fark yok. Solda Kadlec nasıl oynayacak bilinmiyor, bizim sol bekler vasat. Hakan - Hasan kıyası yapılıyor, yere göğe koyulamayan Hasan Ali geçen sene Ziegler'i kesemiyordu. Bu da küçük bir not.

Topal, S. Şahin, Alper, Meireles, Cristian, Emre, Salih, Topuz, Holmen, Recep Niyaz. Karşılığı Ceyhun, Selçuk, Yekta, Hamit, Sneijder, Engin, Emre, Erman ve Melo veya transfer. Bu kısım karışık, tarz, devamlılık, süreklilik, verim gibi çok faktör var. Kim önde bilmiyorum ama bir uçurum yok. Fenerbahçe'nin daha dengeli gibi, ama bir Selçuk kadar etkili Türk yok, Emre sakatlanıyor çok fazla, performansı düşük, Alper olabilir gerçi aynı tarz değil ama yeni transfer, zaman lazım ona. Sneijder gibi bir oyuncusu da yok, Türk olarak öyle bir alternatif bulma şansları da yok. O açıdan bu yabancı olayı 10 numara konusunda Fenerbahçe'ye engel bence.

Kanatlarda, Stoch, Krasiç, Caner, Kuyt, bizde Amrabat zaman zaman Emre, Engin ve Erman olabilir, Kazım var, kanatsız oynuyoruz zaten. Stoch = Amrabat, birisi daha güçlü diğerinin de şutları daha etkili başka farkları yok. Krasic elde patladı, Caner de aynı Bekir gibi iyi mi kötü mü karar verilemiyor, iki takımda kanat olarak etkili oynayabilen bir tek Kuyt var, gerisi vasat kısacası.

Forvet, Sow ve Webo, muhtemelen Cardozo. Drogba, Elmander, Burak büyük ihtimalle de Umut gelecek yanlarına ve Elmander gidecek. Cardozo gelirse Webo tribünde kesin, Cardozo gelip Sow giderse Fenerbahçe için iyi mi olur kötü mü olur göreceli. Yedeğe koyacak Türk Forvet yok Fenerbahçe'de, Cenk veya Mevlüt deniyor, Webo kadar iş yaparlar mı şüpheli. Bizde Burak son 2 senenin gol kralı, şampiyonlar liginde takımı taşıdı, Drogba'yı tartışanla zaten futbol tartışmam. Burada da bir denge var.

Hem mevki hem de takım olarak bakınca mevcut yabancı sınırlaması nasıl Fenerbahçe'ye yarıyor, anlamıyorum, öne çıkan bir durum yok, Galatasaray çok daha güçlü olacaktı o açıdan iyi denilirse anlarım ama. Gidenler ve gelenler ile bu yazdıklarımın çoğu çöp olacak belki ama bir gerçek var yedek kulübeleri artık daha az etkili olacak, ilk 11'lere de bakınca geçen seneden çok da büyük bir fark yok. Biz Fatih Terim'le devam ediyoruz, Fenerbahçe'nin teknik direktörü de yeni, camia kaotik bir ortamda. Baskı Fenerbahçe'de daha fazla, sadece lig var, 2 senedir şampiyonluk gelmiyor, tek hedef şampiyonluk. Galatasaray 2. olsa şampiyonlar ligine direk gidecek.

Daha detaylı karşılaştırma yapmak isteyen olursa, okumaktan keyif alırım.