Uzaktan şutlar için benim izlediğimm bir yol var onu antalayım size.Mesela X oyuncusunun bilgilerinde yani özel haraketlerinde "Uzaktan Şutlar" var diyelim ve o oyuncunun profiline tıkllayarak antreman sekmesine tıklayarak orada bir antrenör seçip hücum antremanına tıklyarak "Uzaktan çektiği şutların sayısını azalmalısın" çalıştırırsanız bu antreman oyuncunun özel haraketlerinden olan "Uzaktan Şutlar" özelliğini bıraktırmasına yarayacaktır.Tabi bu yol her oyuncuda işe yaramayabilir bazı oyuncularda 3-4 haftada bazı oyuncularda 6 ayda çalıştırılarak bu alışkanlık gidebilir.Yalnız bazen antrenörünüz siz uzaktan çektiği şutların sayısını azaltmasını önerince size artık yaşını aldı bu saatten sonra alışkanlığından vazgecemez gibi bir söz söylerse siz bildiğinizi yapın kısacası pek fazla antrenörleri takmayın derim.Başka yapabileceğimiz bir şeyde oyuncu talimatlarından herkesin biidiği gibi uzaktan şutlar seçip nadirene getirmek olacak, oyuncuya hangi rolü verirseniz verin nadir şut cekecektir tabi bilgilerinde uzaktan şutlar yoksa.Bir başka yöntem ise oyuncunuz sürekli uzaktan şutlar çekiyor onu gene antrenörleri dahilinde "Şut çekmek yerine pas vemelisin" antremanını uygulamak.Birde duyduğumuz ama ne kadar işe yaradığını bilmediğimiz oyun için kenar talimatlarından "Rakibin ceza sahasına paslaşarak gir" talimatı var ben uyguladım fakat gene uzaktan çekenler gene çekiyor artık oyuncu bakarken özellikle kanat veya servis verecek oyunculara bakarken uzaktan şutları varmı yokmu diye bakıyorum
)