yahu aziz yildirimin hala niye saldirdigini anlamayanlar var Dun oglen Aziz Yıldırım Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu Hürriyet, Milliyet,Habertürk, Sabah, Vatan ve Fanatik sorumluları ile biraraya geldi
sonuç olarak bugune bakiyoruz galatasaraya saldirma cabalari yaptiklari sikeye galatasarayida çekmeye calisiyorlar
![]()
Doğru. Soruşturma var, talep edilmesi normal. Zaten Galatasaray da açıklamada reddetmiyor, UEFA'nın resmen talep ettiği diyor.
Açıklama yapıyorsanız, suçlayacaksanız içeriğine bakmanız gerekir. Araştırmadan körükörüne açıklama yapıyorlar. Fenerbahçe'yi suçlarken aslında yalanı kendisi söylüyor Galatasaray, hem de resmi sitesinden. Esas mesele Galatasaray neden koruma ihtiyacı hissediyor bu isimleri? Kendilerini koruyabilirler, açıklama yapabilirler.
Buna gaf demek çok basit kaçar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Zaten bu dünyada her şey Fenerbahçe'ye düşman, herkes Fenerbahçe'ye tuzak kuruyor.Arada da Beşiktaş kaynamış.
3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe aleyhinde yapılan yalan yanlış haberlerde neden bu tepkiyi vermediniz ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bende şu düşünceyi anlamıyorum,bizimkilerin Fenerbahçe'yi Uefaya şikayet edip ceza almasını istemesi mi daha büyük suç yoksa esas şike,teşvik gibi olayları yaptığı iddaa edilen Fenerbahçe'nin ki mi daha büyük suç?
Galatasaray aksini iddia ediyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın haberi olmadan gönderilemeyeceğini, koyu FB'li başkanın izni ile gönderildiğini, aksinin iddia edilemeyeceğini iddia ediyor. O tarihte Hüsnü Güreli TFF başkan vekili ve Mehmet Ali Aydınlar görevi Ocak ayında bırakmış durumda.
![]()
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
3. kez tekrar oluyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın izni ile gönderildiğini söylüyor Galatasaray açıklamasında. Fenerbahçe'nin açıklamasına atıfta bulunuyor.
Hüsnü Güreli Beşiktaş delegesi, Beşiktaş'lı ve Ocak ayında Mehmet Ali Aydınlar istifa etmiş olduğundan TFF başkan vekili olarak Hüsnü Güreli görev yetkisini kullanıyor.
Tekrar yazıyorum ama yazmama bile gerek yoktu aslında. Baştan okuduğunuzda anlayacaksınız.
Galatasaray açıklamasında Ebru Köksal'ı koruyor. FBli başkan bilmeden gönderilemez, gönderilmemesi mümkün olamaz görevdir diyor. Yani içeriği araştırılmadan sırf korumak amaçlı yazılmış bir yazı ve içeriği yalan. Çünkü Ocak ayında istifa eden bir başkanın Şubat ayının ortasında gönderilen bir mektubun içeriğinden nasıl haberdar olacağını kimse açıklayamaz. Kozmik odalar vardı, bilgiler istendiğinde saklanabilecekti. Gizlilik önemliydi.
Kanıt nerde dediniz. Kanıtını da gönderdim. Hâlâ beni suçlamaya çalışıyorsunuz.
Galatasaray kendi açıklamasının içinde yalan söylüyor diyorum. Dolayısı ile Galatasaray kendi açıklamasında sırf korumak için yalan söylemiş oluyor.
Ayrıca diğer konuda da Ebru Hanım'ın insiyatifidir yine. Polis fezlekelerini göndermiş. Polis fezlekesi delil değildir, Mahkemenin her bir delili tek tek kabul etmesi gerekir.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Not = Avrupa'da suçu ispatlanmayana kadar herkes suçsuzdur.2008 süre gelen dava'da 5 haziran 2013 günü sonuçlanıyor
Bükreş yetkilileri bile ceza beklerken ceza verilmiyor.Ne kadar manidar dimi ?
Bükreş takımı 2008 den bu yana 1 Kez Şampiyonlar ligine 4 kez'de uefa gitmiş gruplarda oynamış.Bir üst tura cıkmış..
Kendi liginde ceza alan bir takım nasıl uefa'ya gidiyor ?
![]()
Cok vahim bir varsayim yapiyorsun.
UEFA'in bu dosyalari ne zaman istedigini biliyormusun?
Tahminen etik kurulu raporu hazirlandigi zaman. Peki neden hemen yollanmadi? Hatirlarsan o donemde gizlilik karari vardi. Hatta etik kurulu disinda kimse dosyaya bakamiyor, yani ceviri bile yaptirilamiyordu.
E peki ne zaman gizlilik karari kalkti? Iddianame yayinlandigi zaman. Yani Aralik 10, 2011.
Bu istege cevap olarak bu belgelerin cevirilmesi ve UEFA'ya yollanmasi buyuk ihtimalle Mehmet Ali Aydinlar'a aittir.
Her ne kadar UEFA'ya yollanmasi Mehmet Ali Aydinlar istifa ettikten iki hafta sonra gerceklesmis olsa da.
Senin iddian, Mehmet Ali Aydinlar'in bunlar kesinlikle cevirilmeyecek, kesinlikle yollanmayacak demesine ragmen istifa ettikten sonraki 15 gunde etik kurulu raporu ve fezleke'nin cevirilmesi ve UEFA'ya Husnu Gureli'nin bilgisi olmadan yollandigi.
Gercekten bunu mu iddia ediyorsun?
Cunku puan siliyorlar ve erteliyorlar.
O sirada zaten Becali'nin kuluple hic bir iliskisi yok. Hisselerini akrabalarina dagitmis durumda.
Fenerbahce'ye ceza da verilmedi. Kulubun baskani da hala bu suclari isledigini mahkeme tarafindan sabitlenmis kisi.
Steaua'nin baskani (daha dogrusu akil hocalari) akilli. Bu olay yuzunden kulube bir zarar gelmemesi icin kuluple iliskisini kesiyor.
Aziz Yildirim ise Fenerbahce elden giderse onun her soyledigini gercek sanip pesinden yuruyecekleri kaybetmekten korkup Fenerbahce'ye zarar veriyor.
Herifler şike yapmış başkanı ceza alyor adamlar avrupa kupalarına devam ediyor. Birde bize verdikleri cezaya bak. Gelde bu olayı sporla ilişkilendir işte....
Eğer böyle bir varsayım yapacaksak her türlü varsayım yapabiliriz. İstediğimiz şike yapmış olur, istediğimiz kişi yapmamış olur. Profesyonel bir işletmenin elinde 2 hafta sürmez çevirisi. FB'li başkan tanımlamasını da yapan Galatasaray. Hüsnü Güreli Beşiktaş'lı. Mehmet Ali Aydınlar'ın izni ile gönderildiğini iddia eden de Galatasaray. O tarihte Hüsnü Güreli vekalet ediyor. Onun bilgisi dahilindedir, değildir tartışmıyorum. Gerçek olan o tarihte Mehmet Ali Aydınlar'ın yetkisi olmadığı, dolayısı ile gönderimin sözlü izni de olamaz.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Puan silindi demedim. Silindi ve ertelendi dedim.
http://kassiesa.net/uefa/forum/view....0604182837.xml
Besiktas'ta degisti ama Turkiye'de ceza verilmedi.
Peki ya gizlilik karari kalktiktan sonra bunlarin yapilmasi konusunda talimati Mehmet Ali Aydinlar istifa etmeden once verdiyse? Sureklilik esas degil mi?
Galatasaray'in aciklamasi buyuk ihtimalle Ebru Koksal'in aciklamasina gore kaleme aliniyor. Ebru Koksal'in talimati Mehmet Ali Aydinlar'dan almadigi iddiasini ortaya atan ben degilim.
Belki de hazirlandi ama bir nedenle ilk durusmanin yapilmasini beklediler, yollamak icin.
Sonucta neyi tartisiyoruz? Galatasaray'in yanlis aciklama yapmis olabilecegini mi? Evet yapmis olabilir. Ebru Koksal 1.5 yil once olan bir seyi yanlis hatirlamis da olabilir. Galatasaray'da bunu kaleme alan sureci karistirmis olabilir. Bunlarin hepsi mumkun.
Ayrica bu aciklama ayni zamanda Lutfi Aribogan'in yolladigi ve elestirilen mektup ile de ilgili. Ilk cumle profesyonel (Aribogan) ve yonetim kurulu uyesi (Koksal) hedef alinarak diyor. Aribogan da hatirlarsin Aydinlar ile es zamanda istifa etti.
Fenerbahce baskani'nin TFF emir kullarini hedef alarak aciklama yapmasi, bir suru asiri fanatik, kendini bilmez insanlarin da bulundugu bir topluma bu insanlari hedef gostermesi normal. Galatasaray'in toplu bir aciklama yaparken senin yanlis anlamana neden olabilecek bir sey yazmasi anormal?
Bu is Galatasaray-Fenerbahce tartismasi degil artik.
O tartismalar en son 2 Temmuz 2011'de yasandi.
O gunden beri biz Aziz Yildirim-Fenerbahce tartismasi yapiyoruz bence.
Ben Fenerbahce tarafindayim.
3 Temmuz'dan beri Fenerbahce tarafindayim.
En kisa zamanda Aziz Yildirim'dan kurtulup, bu sureci arkasinda birakip, gelecege umutla bakmasini isteyen taraftayim.
Ortada çok güzel kurgulanmış bir tiyatro var. Bizlerde bu oyunun birer parçasıyız.
1 kişi bana Arıboğanın hangi CV ile gs ceosu olduğunu açıklayabilir mi ? - ben bilmiyorumda -
Aziz Yıldırım ve ekibi için deniz bitti, tutunacakları bir dal kalmadı, içine düştükleri çıkmaz bataklık haline geldi. Onlar da haliyle algıyı başka yöne çekmeye çalışıyorlar olayın en başından beri. Zaten bu cezaların sebebi savunma yapamamaları, çünkü yaptıklarının savunulacak tarafı yok. Emre ile Volkan neyse de sen kalkıp Kuyt ve Webo'ya açıklama yaptırırsan adama gülerler, Mehmet Topal geçen senenin Avrupa Ligi yarı finalisti ceza alıyor derse kahkahaların dozajı artar, bizi Şampiyonlar Ligine almayanlara selam olsun diyen Aykut Kocaman'a Uefa Aleyküm Selam der, bu sene şampiyon olarak gereken cevabı vereceğiz diyen Ersun Yanal'a da olayların 2 sene önce olduğu hatırlatılır ve çabası için ancak tebessüm edilir. Kimse futbolcuları suçlamadı zaten, onlara ne oluyorsa, mektup yazmalar falan. Bu tutarsız savunma stratejileri bile aslında çok şeyi gösteriyor da, insanın görmek istemesi lazım işte.
Bu olayın hiçbir yerinde olmayan Galatasaray'ı ilk günden beri odak noktası haline getirmeye çalışanların çabasına hayranım, yorulmadan aynı yolda yürüyorlar. Esas şikeci Galatasaray, bu bir Galatasaray'ı kurtarma ve kalkındırma operasyonu diyerek Aziz Yıldırımsporlulara gaz verildi ve verilmeye devam ediyor. Bu minvalde yapılan açıklamalara ve yönlendirmelere de sadece Aziz Yıldırım hayranları inanıyorlar, Uefa acımıyor, sağlıklı bir şekilde olaylara bakabilenler de yemiyor.
Ebrü Koksal, İlhan Helvacı ve tabii ki Lütfi Arıboğan. Ömer abi gerekenleri fazlasıyla söylemiş, eklenecek pek bir şey yok esasen. Şike yapıldıysa Fenerbahçe için mi yapıldı, şike yoktu Galatasaray'lılar şike varmış gibi mi gösterdi, şikeye teşebbüs vardı ve Galatasaray'lı bu isimler bu gerçeği Uefa ile mi paylaşıldı artık bir karar verilse güzel olacak. Tutarsızlığın suyu çıktı çünkü. Ayrıca bu isimlerin gerçekten bu kadar güçlü ve etkili olabildiğine inanıyor musunuz, onu da merak ediyorum.
Bu bir operasyon, kurgu diyen arkadaşlar, bu 3 isim ödüllendirildi diyenler, hiç aynaya bakmayı denediler mi ? Şekip Mosturoğlu isimli hem TFF hem mahkemeden ceza almış hukukçu şahıs, Fenerbahçe kulübüne nereden geldi ? Ve bu şahsın tahkim beşe iki bizde tapesi yok mu ? Tabii bu sorum tapeleri okuma zahmetine girenlere, şikeye inanmıyorum deyip sıyrılanlara değil. Şike yoktur diyen Engin Tuzcuoğlu'nun tahkim kurulu başkanı olmasına nasıl bir yorum getiriyor bu operasyoncu arkadaşlar ?
Şu anda Galatasaray bünyesinde çalışan bu 3 kişi, şike sürecinde etkin rol oynadılırsa hepsine de helal olsun ayrıca. Hakedenlerin ceza almasına katkıda bulunarak doğru bir iş yaptılar. Bugünkü resmi açıklama ve Lütfi Arıboğan'ın demeçleri de cuk oturmuş. Atılan çamurlar boşuna, lekesiz, tertemiz 19 şampiyonluğumuz var, 20. de gelecek inşallah.
En güzel tiyatro FB-TFF-Digiturk arasında dönen önce Süper Final şimdi de 6+0+4 ismindeki tiyatrodur. Birileri suç işliyor birileri de ceplerini düşünmekten adaleti unutuyor.
Bu sorularıma yanıt arıyorum ben.Lütfi Arıboğan, etik kurulu ile aynı otelde neden kaldı?
Cornu; Lütfi Arıboğan ve Helvacı Fenerbahçe'nin %1 bile şike yapmamış olma olasılığı yok dediler diyor. Neye dayanarak diyorlar bunu?
Fenerbahçe 2011-2012 sezonu neden Avrupaya gitmedi? ya da gitmemesinin Beşiktaş ile kıyaslarsak Fenerbahçe'ye ne faydası oldu? Hani o sezon gitmezsek bu iş bitecekti. (MAA'nın söylemi) Fenerbahçe'yi kolladığı iddia edilen MAA böyle mi kolladı Fenerbahçe'yi?
Şenes Erzik; CAS davası ile pazarlık yapılmadı diyor. ardından o dava çekilmese Fenerbahçe avrupaya gidebilir miydi geçen sezon diyor. çelişki ??
ince ince çalışıyoruz diyen bir bakan.
Kendini hakim yerine koyup bilmem kaç maçta şike delillendirildi diyen bir Emniyet.
MAA göreve gelirken bunları biliyordu diyen bir başka bakan.
Böyle bir operasyon olacağını biliyordum diyen gazeteci (Demirkol).
Müsteşarımı Özel Yetkili Mahkemede yargılatmam diyip Özel yetkili mahkemelere güvenmeyen ve işi bittikten sonra bunları kaldıran bir başbakan.
Şike yaptı denilen bir takım ama kimle hangi futbolcuyla şike yaptığı belli olmayan bir takım.
BU soruşturmaya ben nasıl güveneyim?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
ve UEFA neden hala Bursaspor'u çağırmadı Şampiyonlar Ligine? Geçen sefer Trabzonspor hemen çağrılmıştı. Acaba diyorum az da olsa CAS'ın durdurma kararı verebileceğinden mi bekliyorlar.
Fenerbahçe'ye Kayyum atanıyor
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz ay içinde Recep Özcan'ın açtığı dava sonrası İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetici Şekip Mosturoğlu ve eski yönetici İlhan Ekşioğlu'nun üyeliklerinin dondurulması kararı çıkmıştı.
Bu karar sonrasında Olağanüstü Genel Kurul'a gitmesi beklenen Fenerbahçe'de bu yönde bir karar alınmamıştı.
Ancak bugün Fenerbahçe Kulübü'ne İstanbul Valiliği tarafından gönderilen belgede, 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığı ve bu nedenle 1 hafta içinde Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmaması halinde, Fenerbahçe Yönetimine Kayyum atanacağı belirtildi.
TurkFutbol.Com Özel Haber / İlker KOÇ
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=16535
SPORX.COM @sporx 1 dk
SON DAKİKA! FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BU SEZON YENİDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
Siz daha olaya siyasi demeyin. yine birileriyle anlaşma sağlandı kesin. kimin borusu daha çok öterse oynanıyor.