Herkes iyi güzel konuşmuş da.
Portekiz futbolu bizim futbolumuzun çok da ilerisinde değil bence.
İşim dolayısıyla çok gidip geliyorum Portekiz'e. O yuzden net soyleyebilirim ki Benfica o ülkenin en büyük iki takımından biri diğeri için bknz: Sporting Lisbon.
Porto ise son yıllarda bunların arasında sıyrılmış bunlara göre daha başarılı olmuş bir şehir takımı.
Mesela aynı anda Benfica ve Porto'nun maçı olsun aynı kanaltın 1.si Benfica macını verir 2.si Porto maçını.
En köklü iki klüpten bir tanesi.
Futbollarına gelince, evet göze hoş gelen futbolda bizim, İtalyanların,hatta Hollandalıların bile önündeler. Fakat iş takım oyunu ve savunma dendiğinde açıkcası berbatlar.
Brezilya'nın bir alt kalitesi gibi bir şey oynuyorlar.
Harika üstü bir statları var.
Fenerbahçe tam bir İtalyan takımı. Zaten dünkü maçta da sanki Serie A maçı izliyor gibiydik.
Böyle savunma direnci çok yuksek bir takım karşısında Benfica rahat rahat gol bulabilir mi diğer maçlar gibi, sanmıyorum. Bir sürü pozisyon verir mi ? Onu herkese veriyor zaten.
Onların mantıgı yediğinden fazlasını at. Bu bir "italyan" takımına söker mi, sanmıyorum.
O yuzden Fenerbahce'yi favori görüyorum ben açıkcası. Yeter ki kontratağa hızlı çıksın özellikle Portekiz'deki maçta.