Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
bizim ulke sinirlarini tehdit etmedigi surece istedikleri seyi kursunlar. sanki irak ya da suriye kurulacak kurdistandan cok daha istikrarli ulkeler. onlar da batinin uydurdugu sonradan bitme ulkeler. hepsi ayni ...
Benim gibi düşünen biri çıktı sonunda Ben mi yanlış düşünüyorum diyordum.

Bize ne arkadaşlar; kurarlarsa kursunlar. Sonuç olarak bizim toprağımız değil, bir şey değil; Esad düşünsün. Hatta bizdeki özgürlük(!) isteyen arkadaşları da oraya yollayalım. Bizim de onların da kafası rahat etsin. Siyaset boşluk kabul etmez demişti zamanında hocamız. Orada boşluk oluştu. Biri doldurmalıydı. Türkiye Suriye'ye müdahale etmek isterken karşı çıktınız/çıktık. Esad veya muhalifler de yenişemeyince oluşan otorite boşluğunu birileri doldurdu.

Elbetteki uzun dönemde başımıza işler açılacak. Tüm güney sınırı PKK eline geçmiş gibi oldu. Çok büyük sıkıntı. Ancak oraya hangi hakla müdahale edebilirdik ki? Suriye'ye askeri müdahale demek direk savaş demek. PKK yüzünden giriyorum desen de kimse yemez. Kim onları terörist görüyor ki; sadece biz. Kısaca kimse desteklemeyecek hatta karşımızda olacaktı muhtemelen. Şu anda yapılacak bir şey olduğunu bile düşünmüyorum açıkçası. Artık ilerde neler olur bilemem.