Muslera'nın ilk golde bence hatası yoktu harika bir kafa vuruşu yaptı pandev.
Dany için artık 1 sene oldu söyleye söyleye dilimde tüy bitti.
4-3-1-2 de ne kadar zorlandığımızı ve yerleşik savunma karşısında nasıl tel tel dokuldugumuzu bir kez daha gördük. Buradaki herkes Fm gibi sanıyor gerçek hayattaki futbolu ama gerçekte alanı daraltmış yerleşmiş bir savunmanın üzerine cizgilere kadar inip genişlemezseniz hiç bir şansınız yoktur. Duvardan döner gibi toplar döner ve tonlarca top kaybı yaparsınız paslaşayım derken.
Melo hazır değil ama dün çok top kaybı yapmasının sebeplerinden biri de buydu. Selcuk da öyleydi.
Ardından ikinci yarı başlar başlamaz 4-2-3-1 e donunce Amrabat sayesinde özellikle kanatlara işlevsellik kazandırdık ve Sneijder'in harika pasını Amrabat'ın yetenekleriyle birleştirerek çok güzel bir gol kazandık. Değişikliklere kadar çok etkili olduk Napoli'yi pek çıkarmadık.
Chedjou çok sogukkanlı ve akıllı bir stoper fakat biraz ürkek, sert değil. Yine de Semih ile uyumlu olacaklardır diye düşünüyorum.
Değişiklikler geldikten sonra sahaya dizilişin ne oldugunu da pek anlayamadım futbolcular da anlayamadı ve kontrolu Napoli'ye verdik.
Son dakikada Muslera neden o kadar sinirlendi bir anlam veremedim. Tamam evet faul yoktu fakat sadece bir hazırlık maçı ne gerek var ki? Konfederasyon kupasından döndüğü için mental olarak deşarj olamadıgını dusunuyorum, takımca iyi bir turnuva geçirmelerine ragmen bir kaleci olarak talihsiz goller yemişti, kafasını rahatlatması lazım biraz.
Onun dışında Riera ve Amrabat'a ayrı parantez açmak istiyorum. Bir sol bek ve bir sol kanat oyuncusundan daha ne istenebilir ki, ikisi de gayet iyi iş çıkardılar.
Hamit yine aynı Hamit kanat oyuncusu olarak süper etkisiz 3lü ortasahanın sağında da bir o kadar kötüydü.
Sonuç olarak 4-2-3-1 de form tuttugumuz zaman Avrupa'nın hatrı sayılır ekiplerinden biri oluruz.
Muslera
Eboue Semih Chedjou Riera
Hamit Selcuk Melo Amrabat
Sneijder
Drogba
Bu bizim ideal 11imiz olmalı bence fakat yabancı sınırına takıldıgı için Melo Amrabat yerine Engin ve Emre Colak'ı Eboue yerine sabri Riera yerine Balta'yı, Drogba yerine Umut ve Burak'ı düşünebiliriz. Tabi Fatih Terim bu şekilde düşünür mü tam emin değilim.