Öncelikle olası bir kırmızı kart durumundan bahsedeyim böyle durumlarda ben tek MC kullanarak diğer pozisyonlara karışmamayı yeğlerim, çünkü taktiğin akışını engellememenin bana göre en garanti yolu budur.
GK: için takımınızın ve ligin standartlarında bir kaleci iş görecektir.
DC (SS) Hızlı ve hava toplarında etkili
DC (PDS) Teknik ve Pas yüzdesi savunma özelliklerinin yanında yüksek olması beklenen oyuncu misal ben şuan FB kariyerimde bu pozisyonda Serdar Kesimal'ı kullanıyorum. 7.90 ve üzeri ortalama ile oynuyor.
DMR - DML (OB) Hızlı oyuncu olmaları en önemli husus çünkü oyunda kanat çok etkili, rakip bunu etkili olarak kullandığı zaman etkinliği kırmanın yolu hızlı beklere sahip olmak.
DMC (DOS) Pas, Pozisyon Alma ve Takım oyunu yüksek bir oyuncu idealdir, Kilit bir pozisyon oyun ve top dağıtımında çoğu kez söz sahibi olan mevkiilerden biri. Takımın amelesi olmalı.
MC (İYO) En idealist orta alan oyuncumuzu seçmeliyiz, bir çok özelliğiyle fark yaratan çağdaş ortasaha tipine uygun ve fiziksel olarak diri bir oyuncu olursa maç içinde daha çok varlık gösterir.
MC (SOS) Fiziksel özellikleri o kadar önemli değil belli bir bölgede oynadığı için teknik ve zihinsel özellikleri (özellikle Karar Verme, Takım Oyunu ve Topsuz Alan) makul değerde olursa iş görür.
AMR - AML (KO) Hız ve Hızlanma değerleri 15+ olursa sistem için bulunmaz nimet olur bir de Özel Yetenek 15+ olursa kanatlardan yardırır hızlı ve yetenekli oyuncu olması şart
FC (PS) Boy 182+ Boy, Zıplama, Kafa topları ve Takım oyunu makul değerde olursa sistem içinde ondan istediklerimizi tam olarak bize verir.