-
Birincisi ben hiçbir iyi Türk futbolcusunun Avrupada top koşturmasından yana değilim. Niye biz elimizdeki yetenekleri Avrupa kuluplerine verelim ki? diyeceksiniz ki onlar Avrupada oynayarak Türk futbolunu dünyaya duyuracaklar. Ama ben size katılmıyorum. Bu noktada Türk futbol kamuoyu stratejik olarak çok ciddi bir hata yapıyor. Eğer biz sesimizi Avrupaya hatta dünyaya duyurmak istiyorsak bunu dünyanın büyük kulüplerinde oynayan Türk futbolcularıyla değil kulüplerimizin ve Milli Takımımızın uluslararası şampiyonalarda kazanacağı başarılarla gerçekleştirebiliriz. Düşünün birçok Afrika hatta bazı avrupa ülkelerinden futbolcular avrupanın en önemli kulüplerinde top koşturuyor (Obafemi Martins, Kanu- Nijerya; Ljunberg, Henrik Larson- İsveç, Ryan Giggs- Galler, Litmanen-Finlandiya; Shevchenko-Ukrayna)* ama bu futbolcular ülkelerine ne kazandırmış bilen var mı? bu ülkelerin herhangi bir kulübü uluslararası futbolda bir yer edinebilmiş mi?
* IFFHS (Uluslarası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu) sıralamasında(Mart 2005) en iyi takımlar ve sıralamaya girmiş toplam takım sayıları aşağıdadır
350 takım arasında;
Galler liginden hiç takım yok
Ukrayna:Shaktar Donetsk 44. sırada (Toplam 5 takım)
İsveç: Djurgardens 180. sırada (toplam 2 takım)
Finlandiya: Valkeakosken Haka 193. sırada (toplam 2 takım)
Nijerya: FC Enugu 92. sırada (toplam 4 takım)
Türkiyeden de toplam 7 takım var
isteyen buradan bakabilir
http://www.iffhs.de/main/ranking/clu...rache=englisch
ikinci ve en önemli konuda da şunu söylemek istiyorum. emre için söylediklerinize çok üzüldüm ve kullandığınız bu ifadeleri çok yakışıksız buldum. Evet belki ben de sizler gibi bir Galatasaraylı olarak emre'nin intere gitmesine çok üzüldüm. ancak benim üzüntümün nedeni sizinkiler gibi GS'ye para kazandırmadan gittiği için değil, sadece gittiği için. çünkü ben onu sürekli GS'de izlemek isterdim. Ama birde bu olaya Emrenin ve diğer onun gibi futbolcular açısından bakmayı deneyelim lütfen.
Mesaj Yetkileri