Akillara hemen Materazzi ornegi ve aldigi ceza geliyor bu durumda. Ancak gozden kacan bir detay var. Eger Materazzi "evet ben thrik edici sozler soyledim" demese ve is Zidane'in sozu ile Materazzi'nin sozune kalsa, hic bir sekilde Materazzi ceza almazdi.

Emre verdigi demecte ben birsey yapmadim gibilerden soyledi. Her ne kadar bir sey yapmadigina inanmasam da, Appiah'in sozune karsilik Emre'nin sozu var. Eger tarafsiz 3. bir tanik olan biteni duymamis ise soylenen soze degil, yapilan harekete ceza vermek durumunda federasyon. Yapilan hareket de rakibi paralama tesebbusu. Hakem raporunda de yazarsa yazsin, federasyon olayin kasedini izleyecek ve ona gore karar verecektir. Ayrica bu sezon kaset ile cezalandirma, yani hakemin gozunden kacmis olaylarin kasetle belirlendigine ceza verme uygulamasi baslatildi yanilmiyorsam.

Bu durumda eger 3 maclik cezayi dogru olarak kabul etmislerse, bunun fazla veya az tartismasi yapilabilir. Bence miktar dogrudur ve baska oyuncularin bu gibi hareketleri tekrarlamamasini saglayacak agirliktadir. Bu hafta sonu baska bir oyuncu ayni hareketi yapar ve 3 haftalik ceza almazsa, o zaman Federasyon'un Fenerbahce'ye karsi oldugu dusuncesi ortaya atilabilir.