13.3.3 yani son yamaya kadar bende yanı dertten müzdariptim kendime bir diziliş belirliyor her mevkiye 2 alternatifli oyuncula alıyor yani kadro mühendisliğini iyi yapıyor fakat istenilen sonuçları bir türlü alamıyordum.
Sonra işin sırrının taktik olduğunu kavradım oturdum önce takımın genel stratejisini sonrada oyunculardan görmek istediklerimi almak adına oyuncu görevlerini en ince ayrıntısına kadar kendim belirledim. Burda aslında PES 13 ten de çok yardım aldım çünkü orda da taktik anlayısını kendin yapıosun (mesela geniş alanda oynamak için taktiği 20 ye dayıyosun bölge değiştirmeyi değiştirmeyi azaltmak için 0 a çekiosun defansı öne çekmek için full önde oynuosun ayrıca oyun tarzı olarak paslı ve kanattan içeri doğru orta yapmak yerine içeri kat eden teknik oyuncularla yükleniosun) sonuçta istediğim taktiği daha doğrusu pes te benim diyen adamı yenen taktiği fm de uyguladım ve 4 sezonda (3 ü real madrid kariyer dewamında 1 sene de manchester united ile) kaldırmadık kupa bırakmadım toplamda oynadığım 307 maçın 232 sini kazanmış 44 beraberlik almış 31 mağlubiyetle dewam ettiğim 846 gol atıp kalemde sadece 228 gol görmüş bir istatistik tutturdum bu sportif başarıların kulübe mali katkısı sayesinde her sene başı yönetim ortalama 350 milyon TL transfer bütçesi verdi. yani işin özeti taktik oturtmakta onun içinde oyunun kendini programlasına göre taktik yaratmakta mesela ispanya liginde akıcı bir sitille defansı geride tutarak ve dar alanda oynarken başarı sağlarken, İngiltere liginde geniş alanda ve defansı önde çıkararak ve katı sitille oynayarak bunu sağladım ki aslında gerçek hayatta da bu böyle İngiliz ligi gerçekten geniş alanda ve fiziğe dayalı tekniğin geri planda tutulduğu bir ligken La liga bunun tam tersi tekniğe dayalı fiziğin geri planda tutulduğu oyunun daha dar alanda oynandığı bir oyun yapısına sahip. Bu ayrımları göz önünde bulundurup birde bunu oyun mantığında gerekli düzenleme ve ayarlamaları yapınca (taktiksel anlamda) oyunda başarı gelior zevk te verior ama tabi oyun buglardan arınana kadar yani 13.3.3 yamasına kadar(ki bu yama bile oyunu 4/4 lük hale getirmedi en büyük bug hala sakatlık saçmalığı)tam bir sinir harbi şeklinde geçmişti.