Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 148 sonuç

Konu: Ve Aurelio Milli Takımda

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Default Ve Aurelio Milli Takımda

Terim Aurelio'yu milli takım aday kadrosuna aldı.
    Cok merak ediyorum forma nasıl durcak ustunde

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile 16 Ağustosta yapılacak özel maçın aday kadrosuna, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio'yu da davet etti.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 24 kişilik aday kadroya, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio'yu da davet etti. Mehmet Aurelio, bu maçta görev alması halinde (A) Milli Futbol Takımı'nda forma giyecek ilk yabancı asıllı futbolcu olacak.

Terim ayrıca, Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan ile ligin ilk haftasında Galatasaray karşısındaki başarılı performansıyla dikkat çeken Ankaraspor'un kalecisi Hakan Arıkan'ı da ilk kez aday kadroya çağırdı. Deneyimli oyuncular Hakan Şükür ile Tümer Metin de aday kadroda yer alan isimler arasında bulunuyor.

(A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan (Beşiktaş), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Nihat Kahveci (Villarreal), Fatih Tekke (Zenit), Halil Altıntop, Hamit Altıntop (Schalke 04)

İLK OLACAK

Aurelio, Teknik Direktör Fatih Terim'in Lüksemburg karşısında görev vermesi halinde, (A) Milli Futbol Takımı'nda forma giyecek ilk yabancı asıllı futbolcu olacak. (A) Milli Futbol Takımı'nın 83 yıllık tarihinde oynadığı toplam 425 maçta yabancı asıllı hiçbir futbolcu forma giymememişti.

Türkiye'de en az 5 yıl futbol oynamış yabancı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili kanunun çıkmasından sonra Marco Aurelio, Türk vatandaşı olmak için 23 Haziran 2006'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlügü'ne giderek, vatandaşlık başvurusu yaptı.

Aurelio'nun başvurusu Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderilmiş ve Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmişti. Başvuru 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da onaylanınca, Aurelio, Türk vatandaşlığına geçerek, Mehmet ismini aldı.

Fenerbahçe Kulübü, 20 Temmuz'da Futbol Federasyonu vasıtasıyla, Aurelio'nun Türk Milli Takımı'nda oynayabilmesi amacıyla uygunluk belgesi almak için FIFA'ya başvurdu. Fenerbahçe Kulübü, FIFA'ya yaptıkları başvurunun kabul edildiğini 27 Temmuz'da açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, 2 Ağustos'ta da Futbol Federasyonu'nun kendilerine gönderdiği yazıda Mehmet Aurelio'nun 2006-2007 sezonundan itibaren yerli futbolcu statüsünde forma giyeceğinin bildirildiğini açıklamıştı. Aurelio, takımının Kayseri Erciyespor ile yaptığı ilk lig maçında yerli oyuncu statüsünde oynamıştı.

KAYNAK : HÜRRİYET

not: ben pek yakışacağı görüşünde değilim mehmet ali..genede yorumsuz...

Bende ardanın alınmasına çok sevindim

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Forma yakışmış abi. Resmi site hemen gidip röportaj yapmış ve formayı da giydirmişler hemen...

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/11...rcoturk003.jpg

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile 16 Ağustosta yapılacak özel maçın aday kadrosuna, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan oyuncumuz Aurelio’yu da davet etti.

Haberi menajerinden öğrenen Aurelio, odasında Milli Takım Forması ile resmi sitemize poz verdi. Aurelio, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bu hayatımın en önemli günlerinden biri. Bana verilecek her görevi eksiksiz olarak yerine getirip, bu formanın hakkını vereceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun bir ilk olduğunu biliyorum. Türkiye’de bugüne kadar hiçbir yabancıya bu görev verilmedi ve ben sorumluluğumun bilincindeyim. ama artık kime unutmasın ki ben bir yabancı değil Türk vatandaşıyım. Benim Türk vatandaşlığına geçmemde ve Milli Takım forması giymemde yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Fenerbahçe’deki tüm arkadaşlarımdan Başkanımızdan ve hocalarımızdan çok destek gördüm. Artık bundan sonra Fenerbahçe’de olduğu gibi Türk Milli Takımı’nda da görevimi en iyi şekilde yapacağım."

fenerbahce.org
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Süper olmuş İnşallah milli takıma katkısı büyük olur..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

ya bence komik durmuş alışkın değilim tabi böyle siyahi milli takım oyuncusuna garip geldi komik duruyor

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

super olmus forma (birde pembe cıkmasaymıs fotoda )
    Hayırlısı olsun Türkiye için, inşallah başarılarda pay sahibi olur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by hurmet
    ya bence komik durmuş alışkın değilim tabi böyle siyahi milli takım oyuncusuna garip geldi komik duruyor
    Konuyla alakası yok pardon ama işte şimdi Fifa oyunlarında Türkleri kesin siyah yaparlar
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Müslümanda olsaydı tam sevinecektim. Milli takıma aldığı diğer oyuncuları ise yerinde buluyorum.

tek maçla hakan arıkanı alması yanlış bu 1 2.si ise hasan şaşıda almalıydı veya sabri

A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin

Galatasaray: Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür

Beşiktaş: Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan

Trabzonspor: Hüseyin Cimşir

Herta Berlin: Yıldıray Baştürk

Borussia Dortmund: Nuri Şahin

Ankaraspor: Hakan Arıkan

Kayserispor: Mehmet Topuz, Gökhan Ünal

Villareal: Nihat Kahveci

Zenit: Fatih Tekke

Schalke 04: Halil Altıntop, Hamit Altıntop

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

Allah'a şükür adam gibi adam bir ön liberomuz var artık.Teşekkürler Fatih hoca

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Rustu
    İ. Toraman - Tolga - Gökhan Zan(Can) - Hamit Altıntop
    Mehmet Aurelio
    Yıldıray - Nihat - Tuncay
    Fatuh - Gökhan Ünal

Alın size milli takım. Ama secmek zor olu bir anda, dikkat ettiyseniz defans oyuncularimiz pek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ben olsam almazdımm ardaya da sewinidim

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

ey gidi Fatih Terim eyy sende bazılarının etkisinde kalıp işler yaptınya daha ne diyeyim sana..
    sen değil miydin Türk futbolcusuna güvenelim diyen, sen değil miydin süper bir gelecek bizi bekliyor diyen..
    ister ronaldo olsun ister zidane, ister Galatasaraylı olsun ister başka bi takımdan ama Türk kanı taşımayan birinin o Ay-Yıldızlı formayı giymesini ben yakıştıramıyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

benmde kardesssss

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by nart_susruko
    ey gidi Fatih Terim eyy sende bazılarının etkisinde kalıp işler yaptınya daha ne diyeyim sana..
    sen değil miydin Türk futbolcusuna güvenelim diyen, sen değil miydin süper bir gelecek bizi bekliyor diyen..
    ister ronaldo olsun ister zidane, ister Galatasaraylı olsun ister başka bi takımdan ama Türk kanı taşımayan birinin o Ay-Yıldızlı formayı giymesini ben yakıştıramıyorum..
    Biraz abartmışsın bence ya.. Bu kadar aşırıya kaçmayalım..Yapılan da gayet normal japonyanın bile yaptığı şey.. Bu bir savaş değil abi futbol..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by Neron_FB
    Biraz abartmışsın bence ya.. Bu kadar aşırıya kaçmayalım..Yapılan da gayet normal japonyanın bile yaptığı şey.. Bu bir savaş değil abi futbol..
    japonyayla bizi kıyaslayaraktan yorum yapıyorsan zaten senin görüşüne bişey demem ben..

kimdir ya mehmet aurelio, oynasın istediği kadar futbolunu ne olacakki, o forma altında Türk futbolcusunun yanında benim gözümde onun değeri sıfır bile değildir..
    çıkıpta şimdi tümerin dediğine benzer şekilde "En iyi Türkten daha iyi mücadele edeceğim sahada" derse hiçte şaşırmam..

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Nedense GS li arkadaslar istemiyo FB li arkadaslar istiyo bu durumu genel olarak...

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by nart_susruko

Mondi Türk olmuş olsa ya da Song ben onlarında Milli formayı giymesini istemem halbuki bir çok Türk oyuncudan daha çok severim onları ama mesele Milli Dava olunca o davayı yürüteceklerinde bence TÜRK olması lazım..

ya tartışılacak konu bir Türk kadar istekli olacak mı ama bizim Türk oyuncularımız ne kadar istekli?

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

hep aurelio konuşulmuş ama h.arıkanada değinmek istiyorum bu elemanı Fatih Terim'in kocaelinde oynadığı zamanlardan beri takip ettiğini biliyorum ama 1 maça bakarak neden aldı Fatih Terim anlamış değilim hele birde uzun zamandır formsuz olan Necati'nin bu kadroda olduğunu görüncede iyice şaşırıyorum..
    Emre Belözoğlu neden yok acaba bildiğim kadarıyla sakatta değil..

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

sanki o bölgede futbolcu yok.yakında lazarov da türk olur onu da alır fatih hoca

bence yanlış 4 seçim var. 1- hakan şükür 2-hakan arıkan 3- neco 4-şaş ve sabri alınmamış... hakan arıkanı ben çok iyi takip eden birisiyim. Kocaelispora karşı aşırı bir sempatim vardır. O zamanlardan biliyorum bu adamdan bişey olmaz neden aldı kadroya çözemedim

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by e_mali
    Nedense GS li arkadaslar istemiyo FB li arkadaslar istiyo bu durumu genel olarak...
    ne gs'liyim ne fb'li
    ama bu haber beni delirtti

Dünyada kendi oyuncularını oynatan doğru düzgün 2 takım vardı
    İtalya ve Türkiye ama artık bizde bu iğrenç modaya uyduk

O zaman takımın adı Türkiye LİG karması olsun

Belli ki Türk oyuncularla başarı gelmiyor. Hüseyin Cimşir mi Mehmet Aurelio mu oynamalı orada? Hangisi kaliteli, bence M.Aurelio. F.Terim'e helal olsun, çok iyi bir seçim yaptı Mehmet Aurelio'yu almakla. Sen git Türk oyuncuyu oynat M.Aurelio yerine, sonra DK'ya katılama! Bence almalıydı kadroya Aurelio'yu, geçen sezon TSL'de en çok top çalan oyuncu, dikkat ederseniz. Mevkisinin en iyisi.

Diğer ülkeler yapıyor bunu, biz neden yapmayalım? Deco Brezilya asıllı, Portekiz Milli Takımında; Asamoah Gana asıllı, Almanya Milli Takımında; Podolski Polonya asıllı, Almanya Milli Takımında; Camoranesi İtalya asıllı değil, İtalya Milli Takımında; birçok Fransa Milli Takım oyuncusu (Zidane, Henry vs.) Senegal, Cezayir asıllı...

Bu saydığım ülkelere bakalım;
    Portekiz : 2006 DK'da 4. oldu, 2004 Avrupa Şampiyona'sında 2. oldu.
    Almanya : 2002 DK'da 2. oldu, 2006 DK'da 3. oldu.
    İtalya : 2006 DK şampiyonu oldu.
    Fransa : 98 Şampiyonu, 2000 Şampiyonu ve 2006 DK'da 2. oldu.

Demek ki başarı böyle geliyor. Irkçılık yapmayıp, Türk oynamalı demeyip biz de başarıyı sağlayabiliriz. M.Aurelio da en iyi şekilde milli takımda mücadele edecektir. Zaten kendisi isteksiz, gönülsüz olsa neden Türk vatandaşı olsun? Zorla milli takıma girmiyor ya...

Diğer oyunculara gelince. Hakan Arıkan'ın çağırılması bence doğru. Çok iyi kurtarışlar yaptı, gözüm yükseklerde dedi ve F.Terim ona şans tanıdı. Bu bir hazırlık maçı, umarım forma şansı bulur ve kendisini gösterir.

Hasan Şaş'ın alınmaması da bence doğru bir karar. Ben olsam H.Şükür ve Necati'yi de almazdım, Özgürcan'ı alırdım. Necati-Hasan zaten kavgalı, H.Şükür yaşlı. Artık gençlere şans verilmeli. Kadro da gençleştiriliyor. Ümit Karan iyileştiği an onun alınması gerekir bence.

Arda'nın alınması iyi hoş, ama çok genç henüz. Bence ümit milli forması giyip, ondan sonra A takımda oynamalı. Zira 11'de şans bulması çok zor. Çocuk en azından ümit millide oynasın, orada banko oynar.

Defansımız çok kötü. İbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Can ilerde iyi olabilir, ama şu an çok kötüler. Kesinlikle bu defansla başarılı olamayız. Sol kanadımız da yok. Sağ kanat çok iyi, Hamit var, ama sol çok ama çok kötü.

Emre Belözoğlu'nu kadroya alınmamasının sebebi de, cezalı olmasıdır. Kendisi cezalı olduğundan, onu hazırlık maçlarına almıyor F.Terim. Alsa da Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayamacak, boşuna almış olur yani.

-----------Rüştü-----------
    Hamit - Gökhan Zan - Can - Orhan Ak
    -----Mehmet Aurelio-----
    Yıldıray (M.Topuz) - Nuri (Tümer) - Tuncay
    --Nihat - Fatih Tekke--

Bence gayet iyi oldu Fatih hıcayı ilk defa çok beğendim.ilk defa diyorum çünkü mi,lli takımın başına bile gelmesini hiç istememiştim ama neyse bence gayet akıllı bi iş yaptı "alırmı almaz mı?"tartışmalarına son verdi ve her zaman ihtiyacımız olan bi mevkiiye çok iyi bi adam kazandırdı...hayırlı olsun...

h.arıkan'a gelince bence tek maçta değerlendirilmesi çoook yanlış ki bana sorarsanız çok ta iyi bi performans göstermedi penaltı işi biraz şans işidir...

bu arada hakan şükür'ün kadroya alınmasına çok şaşırdım bence hakan şükür'ün artık milii takıma bi katkı sağlaması beklenemez...

Madem takım gençleştiriliyor o zaman Rüştü'nünde alınmaması lazım. Hakan Arıkan alt tarafı 2 penaltı kurtardı diye şu takıma girdi ya.. Bişey demiyorum! Fatih hoca hazırlık maçlarında Aykut ve Fevzi'yi hiç mi izlemedi?

Arda ve Can ikilisinin çağrılmasına çok sevindim. İkisininde performansı çok iyi ikiside en iyi şekilde ellerinden geleni yapacaktır.

Bakalım Fatih hoca nasıl bir kadro çıkaracak.. Merakla bekliyorum!

arda çok genç ama şu anda kadroya alınan herkesten daha iyi performans sergiliyor. Hakana şans vermesi normalse ardaya şans vermesi normaldende öte birşey umarım ilk 11 başlatır

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri