Bu arastirma zaten benim elimde mevcut kasilastirmayi yapip da buraya yazdim. Kafadan atarak degil. Bayiliyorum bana arastirmadan cevap yazanlara. Herhalde saniyorsunuz ki ben atip tutuyorum...Originally Posted by ulu_onder
Ornek vereyim madem bunu arastirmaya niyetin yok Galatasaray alt yapisindan cikmis ve su anda kadroda olan oyunculari Besiktas alt yapisindan cikmis ve su anda kardoda olan oyuncularla karsilastirirsak.
Galatasaray Alt Yapisindan Cikmis oyuncular 44 Umit Milli, 599 A Genc, 364 B Genc ve 35 C Genc Milli olarak milli maclarda yer almislar.
Besiktas Alt Yapisindan Cikmis oyuncular 0 Umit Milli, 106 A Genc, 72 B Genc, ve 13 C Genc Milli olarak milli maclarda yer almislar.
Yani Galatasaray alt yapisi oyunculari 1.042 macta yer almis, Besiktas alt yapisi oyunculari ise 191 milli macta yer almis. Bu mu biraz daha iyilik?
Haydi bari Fenerbahce'yi de ekleyeyim.
Fenerbahce Alt Yapisindan Cikmis oyuncular 39 Umit Milli, 241 A Genc, 95 B Genc, ve 6 C Genc Milli olarak milli maclarda yer almislar. Yani 381 macta yer almislar.
Istisnalik bir macligina cagirilan, veya kisa bir sure cagirilip sonra cagirilmayan oyuncu sayisinda Besiktas ve Galatasaray esit olabilir. Ancak bunu uzun sureye yayinca hangi takimin alt yapi acisindan daha ustun oldugu bariz bir sekilde ortaya cikiyor. Istersen dogru olup olmadiginia bir bakiver..![]()