Şu milli aradan yararlanıp oynamayan oyuncular için bir hazırlık maçı yapmak iyi olacaktır.Büyük ihtimal yaparız herhalde.Bruma'yı da izleriz![]()
Şu milli aradan yararlanıp oynamayan oyuncular için bir hazırlık maçı yapmak iyi olacaktır.Büyük ihtimal yaparız herhalde.Bruma'yı da izleriz![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
anlamasini bilene... terim canimizdir severiz sayariz ama galatasarayin parasini bosa harciyor 2. gelisine donmez insallah...
Fatih Terim bu ülkenin yetiştirdiği en idealist, en nitelikli, en vizyonlu, en başarılı teknik adam. Bundan şüphe duyan, Saddam’ın ciddi ciddi kimyasal silaha sahip olduğuna da inanmıştı. Gel gör ki aynı Terim, Türk futbolunun yetiştirdiği en takıntılı teknik adam aynı zamanda. Çok uzun tutmadan birkaç sorum var kendisiyle ilgili, yahut direkt kendisine:
1) Yabancı sayısının 6 + 0 + 4 şeklinde olduğunu bile bile, sene başı Aurelien Chedjou alınmışken, onu kadro dışı bırakacak bir Bruma hamlesinin sebebi nedir?
2) Kanat adamına ihtiyaç olduğu olgusundan yola çıkarsak, yabancı sınırından dolayı gönderilen Riera’nın günahı neydi? Hatta, şu anda sol bekte kullanılabilecek ikinci bir adam var mı? Kanatlarda devşirebileceğin adamlar mevcuttu. Hadi şimdi kanat tamamlandı, ya sol bek?
3) İkinci soruya bağlı olarak, madem kanada ihtiyacın var, geleceğin yıldızı olmaya namzet Kerim Frei -hem de yerliyken- ne akla hizmet Beşiktaş’a bırakılıyor da gamsız baykuş Aydın Yılmaz tekrar takıma kazandırılıyor? Sorun bonservis mi? O zaman Bruma neden 10 milyon avro etti?
4) Sol bekte bırakılmayan alternatifle beraber Hakan Balta tek adam olarak kalıyor, lakin başında olduğun milli takıma o Hakan Balta’yı da almıyorsun. Amaç?
5) Hasan Ali Kaldırım Kayserispor’dayken umursamadın bile. Şimdi o Hasan, Hakan yerine milli takımda. Aynı şekilde Türk seyircisinin bile tanıdığı Oğuzhan Özyakup Arsenal’dan transfer edilmedi zamanında, umursanmadı bile. Şimdi milli takımda. Selçuk sakatlansa alternatifi kim hocam?
6) Wesley Sneijder neye dayanarak takımın en çok koşan adamı oluyor? Reva mı bu adama? Geldiğinden beri canı istediğinde sahada yürüyen Drogba’ya en ufak bir lafın olmadı, bu adam Hagi’den bile daha yüzdeli frikik atan Selçuk İnan’ın elinden her topu alıyor. Sen bunu umursamıyorsun bile. Takımın Selçuk’tan sonraki en iyi frikikçisi Wesley Sneijder geldiğinden beri frikik atamadı. Bu nasıl iş hocam? Drogba isminin altında eziliyor musun?
7) Yerlilerin kalitesi önemliyken Kazım Kazım gibi hem forvet hem kanat olarak kullanılabilecek bir adamın Bursaspor’a komik paralarla gitmesindeki saik nedir? Emre’den de, Aydın’dan da daha kalibre bir oyuncu değil mi Kazım? Kaldı ki bir kere bile forvette denemedin adamı. Fenerbahçe bile denemişti zamanında.
8) Eray ve Ufuk kadrodayken, Aykut Erçetin’in geri çağırılmasındaki amaç nedir?
9) Bu kritik zamanda -iki sene üst üste şampiyonluk sonrası üçüncü şampiyonluk en zor, en kritik şampiyonluktur- milli takımı kabul etmenin sebebi nedir? Aslolan Galatasaray ise, turnuvaya gitmesi mucize olan bir takımı yönetmeyi kabul etmenin amacı nedir? “İmkansızı başarayım” şeklinde bir ego patlaması yaşıyorsan zaten tengri sonumuzu hayretsin. Scott Piri’nin milli takım aralarında yaptığı kondüsyon yüklemelerini kim yapacak? Zira onu da milli takıma götürdün? Ki eğer dediğim düsturu şiar edinmişsen, biz de seni az çok tanımışsak şu an Galatasaray’dan fazla milli takımı düşünüyorsundur? İmkansızı başaran adam olmak, Galatasaray’dan daha mı “asıl”?
Edip Yüksel’in “Müslüman Din Adamlarına 19 Soru” makalesi gibi oldu ama, hocanın kadro planlaması ve mantıki çelişkileri daha çok soru sordurur esasında. Ne yapmaya çalıştığını umarım ben anlamıyorumdur. Umarım sene sonu “oh be ne güzel yedirdi dediklerimizi” derim. Bir Galatasaraylı ve Terim hayranı olarak bunu canı gönülden istiyorum.
http://www.soroscuaslanlar.com/2013/09/amac.html
Yarın yabancı oyuncu sayısıyla ilgili karar açıklanacak herhalde ve Fatih Hocamızın doğum günü![]()
Ya onlar klasik Fatih Terim olayları. Yazılanlar cok dogru. Ancak bu adamın öyle her zaman mantıklı işler yaptığını kimse iddia edemez zaten. Kalıpları aşan bir adam. Riera'dan bir anda dunya capında sol bek üretti şimdi gönderildi diye sol bekte kim oynayacak diyor herkes. Yarın bir bakarız Melo sol bek oynar kimse de sesini cıkaramaz. Bu adam böyle bir adam işte.
Riera UEFA listesinde Erman Kılıç yokmus helal hoca.... sen emreyi al aydini al aykutu al cl listesine ermani alma...
erman bu sene, yigit gökoglan bizde ne kadar maç oynadıysa o kadar oynar beyler.
Hocanın imzalaması iyi oldu.Aysal bir sonraki seçimde bırakırsa muhtemelen beraber bırakıcaklar.Bence Hamza Hamzaoğlu getirilir sonraki aşamada.Geçen sene Fatih hocanın öyle bir planlaması olduğu söyleniyordu.Milli takıma yardımcısı yapmasıda bu tezi güçlendiriyor.
Erman ise ligte süre alamıyor ŞL'de listede olsa ne olucak?
Riera satılmyıyorsa ŞL'de 11 çıkar.
O 9 soruya kısaca cevabım ;
![]()
Yav Arif Erman nasıl oynasın CL'de yabancıların hepsini alacak hoca kadroya işte Erman'a yer kalmazki.
Herhalde Riera giderse Erman dahil edilir,belki görüşmeler sürüyordur kesin bir şey yoktur ondan Riera alınmıştır listeye.
erman hic yoktansa emre colakdan iyidir ikiside kanatlarda oynuyabiliyor ikiside amc oynuyabiliyor iste kahrolsun bazi seyler neymis emre alt yapi oyuncumuz aydin alt yapi oyuncumuz ikisini toplasan 1 futbolcu etmez iste.
Altyapı'dan futbolcu zorunluluğu var ama ŞL'de.
Bu arada GSTV tam fail olmuş
![]()
alintidir...Bütün yaz yan gelip yatan Aydın Yılmaz'ın eşşek gibi çalışan Erman Kılıç yerine C.L kadrosuna dahil edilmesi araştırma konusu yapılmalı.
kisa ve oz 2 yildir hoca adaletli degil bana gore ve bu yil transfer planlamasida cok yanlisti... ha ermani belki su yuzden almamistir serdar aziz yada erkan takasinda kullanilcak aklima o geliyor... bakalim 2 gun ne gostericek bize..
Amma abarttınız yahu. Galasarayla 6 kez lig şampiyonluğu yaşayan bir hocanın ufacık bir seçim yapma hakkı da olsun yani artık.
Sanki yıllardır takımda bulunan Aydın değilde Erman.Arif gerçekten bazı şeyleri abartıyorsun.Bir ara Engin takıntısı vardı sende.Şimdi Erman'a geçtin.
Aydın'ın artık son şansı,bu sene de bir baltaya sap olamazsa değil Süper Lig,PTT 1.Lig'den bile takım zor bulur.İnşallah yanıltır da bizi düzelir.Başka diyecek bir şey yok.
Yıllardır zaten hep son şansı deniliyor.Hep bir seviyede kaldı Aydın.Malesef bundan sonra bir sıçrama yapması zor.11 çıkacağı maçlar TR Kupası olur.Kazım gittiği için Fatih hoca sanırım onuda göndermek istemedi.Ancak yinede Erman'mı Aydın'mı derseler Aydın'ı tutarım kadroda.
İmparatorun yarın doğum günü, sözleşmesinin uzatılması kararı bu açıdan da çok şık olmuş.
Sorulara cevap;
1-Bruma vizyon transferidir, her fırsatta Porto'ya dilenenlerin alkışlaması gereken bir transferdir. Bu adamdan beklentiler ikiye ayrılacak, 19 yaşındaki bir genç oyuncu olduğunun farkına varanlar olacağı gibi 10 milyon euro verdik diyenler de çıkacak. Bana göre Chedjou gerekli bir transferdi, Bruma da öyle. Bruma'nın bütün maçlarda 11 çıkmasını ve takımı sırtlamasını da beklemiyorum en azından bu sene.
2-Riera'nın gönderildiği kesin değil anladığım kadarıyla ŞL listesinde de deniyor. Sol beke evrildi kendisi, unutulmasın ki ilk sezon sol açık oynarken yemediği laf kalmıyordu. Hakan Balta'dan daha iyi performans gösteriyor, ŞL maçlarında forma bulacaktır. Hatta ŞL maçları öncesindeki lig maçlarında da şans bulabileceğini düşünüyorum.
3-Kerim Frei için hoca geçen sene takibimizde dedi, Aydın Yılmaz'la da yıllardır çalışan yine kendisi. Değerlendirmesine saygı duymak neden bu kadar zor ?
4-Riera kaldı dersek alternatif olayı taca çıkar. Hakan Balta 90 dakikayı zor çıkarıyor, Milli Takım seviyesinde değil şu anda.
5-Hasan Ali ile Hakan Balta arasında aman aman bir fark yok, o da Caner'i kesemiyor, geçen sene Ziegler'i kesemedi. Oğuzhan iyi ki transfer edilmemiş, uzak olsun bizden. Selçuk sakatlansa onun mevkisine geçebilecek isimler mevcut, onun işini yapmak zorunda değiller. Sistem değişebilir, ona uygun formasyon bulunabilir.
6-Sneijder çok koşuyorsa suç, Drogba koşmuyorsa suç. Sırf eleştirebilmek için yazılmış bir soru. Frikik olayı son dönemde Drogba abarttı, ancak bu saha içinde çözülecek bir problem. Her futbolsever gibi Selçuk ve Sneijder de Drogba'ya saygı duyuyor.
7-Kazım'ı milli takıma alan, oynatan Fatih Terim. İlk sezonun ilk devresinde oynatan yine Fatih Terim. Gönderiyorsa, vardır bir bildiği.
8-Ufuk gidecek söylentileri çıkmıştı, Ufuk iyi değil, yumurtlamadığı maç yok. Muslera sakat/cezalı olsa 3. kaleci Aykut olacak.
9-Milli takım konusunu ben de eleştiriyorum, mantıklı bulduğum tek soru bu.
takinti degil adalet istiyorum erman 2 aydir kampda calisiyor aydin calismadigi halde dire cuk diye cl kadrosuna yazildi dedigim gibi beklemek lazim belki takas olcak baska bir takima...
uAburak89
1.Brumaya karsi olan yok zaten orda denilmek istenilen yanlis transfer politikasi e bruma oynamiyacaksa niye geldi ? adam oynamak icin geldi neresinden bakarsan bak hoca bu yil transferlerde cok plansiz davrandi 6-0-4"i bilmesine ragmen.
2.yi atliyalim riera kaldi galiba CL listesine gore konusuyorum...
3.aydin yilmaz ile yillardir calisiyor ama bir halt olmucagini hocada biliyor bu zamana kadar napti aydin hic birsey... frei alinabilirdi 3m euro gayet makul bir fiyatti gelecegi parlak oyuncudan soz ediyoruz..
5.selcugun yerine kim geçicek yekta desen kasimpasadaki yekta degil artik... hamit desen futbol katili emre desen asla selcugun gorevini yapamaz biraz engin yapar...
7. madem hocanin bir bildigi var niye kampa aldi niye çagirdi simdi niye gonderiyor ?
8.4 kalecimiz var bu ne luks ? niye bedavadan para kazandiriyoruz madem ufugu begenmiyorsun(hoca) yollarsin ufugu aykut 3. kalecin olur bos bosuna para kazandiriosun klubu maddi zarar ugratiyorsun.
9. a diyecek birsey yok kisa ve net hepsi dogru.
Muhalefet olmak çok kolay,önemli olan verilen kararların,alınan risklerin arkasında durabilmektir bence.Eğer kararlar yanlış,alınan riskler hatalıysa bir tepki olacaktır elbet.
Senin eksiğini kapatabileceğin bölgelere alabileceğin Türk oyuncu yoksa yapacak bir şey olmuyor. Ömer Toprak, Serdar Aziz bir Chedjou olamaz. Kerim Frei de Bruma olamaz.
Selçuk yerine Engin ilk aklıma gelen isim. Ceyhun Melo Sneijder ile 4-3-3 yaparsın.
Kazım konusunda kesinlikle katılmıyorum, zamanında almış olması şimdi alması gerektiği anlamına gelmez ki. Form durumu diye bir şey var. O zaman yeterli görmüştür, şimdi yetersiz.
Ufuk'a talip çıkmamış olabilir. Kaleci konusunda tek çarpıklık var bence o da ŞL listesinde Ufuk var Aykut yok. Ona şaşırdım, eleştirilebilir pekala.
Bir de hepsinden öte maçlar başlamadan önce oluşan hava gelen beraberlikler ve Milli Takım olayından sonra dağılmış durumda. Her maçı domine etmeyi, 3-5 farkla kazanmayı bekleyenler var sanki. Bu kadar sert eleştiriler için henüz çok erken. 2 senedir pek çok mutluluğu yaşatan, öncesinde de Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran Fatih Terim'e karşı bu kadar acımasız olmayın, her insan hata yapar, kimse mükemmel değil.
Aydın'ı ben de çok sevmiyorum ama Erman'a bu kadar takılmak ilginç geldi bana.Kendisi çok süre almadı ama oynadığı zaman aman aman bbi icraatını görmedik.Şampiyonlar Ligi'nde zaten şans bulamayacaktı.Türkiye Kupası ve ligi idare eder Erman.
uAburak89'un yaptığı gibi sorulara ben de cevap yazacaktım ama üşendim sonra uzun olduğundan.
ŞL listesine belli sayıda altyapıdan yetişmiş oyuncu koymak zorundayız. Aydın bu yüzden o kadrodadır. Abartmayın, Erman da olsa Aydın da olsa şans bulamayacak.
Emre utkucan gs scout : Bruma transferini GS Scout ekibinin basarisidir veya degildir diye degerlendirmek yanlistir.Bruma transferi GS kulubunun vizyonunu gosterir.
Daha 19 yasina bile girmemis olan bir yabanci oyuncuya bu denli bir yatirim yapilmasi Turkiyede bir ilktir.Meseleye bu acidan bakmak gerekir
Oncelikle biz Bruma'yi U20 Dunya Kupasi'nda gorup almadik. Uzun suredir takip ediyorduk ve uzun suredir transfer durumunu inceliyorduk.
Bruma her iki hucum kenarinda da oynayabilen, her iki ayagini da kullanabilen hizli, atletik, teknik, zeki kisacasi ozel bir oyuncu...
Ancak Bruma'ya 'Yeni CR7' yaftasini yapistirmak haksizliktir.Bruma neredeyse 2 aydir takimiyla idman yapamadi.Zamana ve sabira ihtiyaci var.
Bruma 2 aydir S.Lizbon'la idman yapamiyordu cunku kulubuyle sozlesmesi yuzunden davalikti ve bu dava ancak 1 hafta once sona erdi.
GS kulubu Bruma'nin transfer surecini dogru okudu ve dogru yonetti. Bu yuzden de bir cok onemli rakibinin elinden bu oyuncuyu alabildi.
Transferin sartlarini konjonktur belirler. 94 dogumlular arasinda dunyanin en iyilerinden birini almak hicte kolay bir is degil.
Hocamiz, Bruma transferinde onemli bir cesaret gostermistir. Baskanimiz da bu cesarete destek vermistir ve bu transferi gerceklesmistir.
Lutfen bu mesajimi dikkatle okuyun, bu saatten sonra Bruma konusunda en buyuk is GS taraftarina dusmektedir. Sabir ve kosulsuz destek sart.
Eger Galatasaray taraftari bu sabri ve kosulsuz destegi gosterirse ben bir dunya yildizinin Galatasaray'dan dogacagina inaniyorum.
Umarim Bruma konusunda sorulariniza kismen de olsa cevap verebilmisimdir. Tekrardan camiamiza ve Turk futboluna hayirli olsun.
Bruma her kötü oynadığıda şu para konusu açılmasın yeter başka bir şey istemiyorum.Emre Çolak 3 sene oldu oynatıyoruz hala çokta bir gelişme kaydedemedi kendisi.Bruma bu sene iyi performans sergiliyemeyebilir de yeter ki taraftar sürekli arkasında dursun.Bu çocuk daha 18 yaşında bunu unutmamak lazım.
alt yapıdan 5 isim lazım degil mi bence aydın o yüzden geri cagrılmıstır kazım konusunda ise formsuz bir adama yılda 1.6 milyon veriyorduk kurtulduk iyide oldu serdar aziz ya da erkan ı alırsak müthis olur..ayrıca fatih terim takıntıları olan bir adam evet ama üzerine fazla gidilmis milli takım konusu haric harcamayın lütfen.Ek olarak 10m a alınmıs 18 yasındaki bir oyuncu bu ülkede bir ilktir ve cesaret ister elbet elestirilebilir ama fatih terim olmasa bunu kimse yapamaz cesaret edemezdi.Bakarsınız bu proje tutar diger takımlara örnek olur kim bilir
Aynen. Mesela 4-4-2 çıkarsın kaybedersin derlerki niye 4-5-1 cıkmadı hata yaptı ertesi maç 4-5-1 cıkarsın yine kaybedersin o zaman da derlerki taşlarla oynuyor geçen hafta 4-4-2 cıktı neden devam etmedi.
Yani muhalefet olmak istedikten sonra çok kolay. Zaten iş hayatı da böyledir, işinde ne kadar risk/sorumluluk alabiliyorsan o kadar maaşın yükselir. Alınan risklerin sonunda ya düşersin ya çıkarsın ama yerinde seyretmezsin. Sorular tabi ki mantıklı ancak dediğim gibi Fatih Terim gibi adamlar bu yuzden farklı ve buyuk insanlar.
Mourinho dunyanın en başarılı teknik adamı değil mi ? Casillas'ı kadro dışı bıraktıktan sonra Real de istenilen başarıları yakalayamadıgında adamı yerden yere vurmadılar mı?. Riskler aldı başarılı olabilmek için, olamadı fakat olabilirdi de.
Şimdi mesela Ancelotti var, öyle bir hoca ki senin takımını ne ileri götürür ne geri, idare eder sadece.