Quote Originally Posted by davidvilla View Post
@perpetua

Abi futbol bu kadar karışık bir olay değil.
Bu bahsettiğin oyuncular en az yıllık 300bin dolar para alan adamlar ve Galatasaray'da oynuyorlar Eyupsporda değil ki.
Kendileri hazırlanacaklar antrenmanlarda her an 11 oynayabilecek gibi mucadele etmeleri fiziksel olarak gelen en ufak bir şansı degerlendirmek için çaba sarfetmeleri gerekiyor.

Geçen sezon Schalke de 3.forvet konumundaydı Marica hiç maça çıkmamıştı ama adam ekstradan çalışıp kendini hazır tutmuştu. Nitekim Huntelaar ve Pukki sakatlanınca forma şansı bulmuş çatır çatır da gol atmıştı. Yine de bu sezon begenilmedi ve yol verdiler. Ama adam hazırdı.

Emre Çolak , Aydın, Yekta ile özel olarak ilgilenmek mi gerekiyor yani ? Futbol akademisi değil ki burası. Bu adamlar profesyonel çalışıp kendini hazır tutmak ile mukellefler.

Ben de amatorde top oynadım. Yedek kaldıgım zaman kendime sordum neden kaldım diye. Antrenmanlarda daha çok çalıştım tekmeye kafa soktum daha özverili oynadım hoca aldı oyuna ama şansımı değerlendiremedim kötü oynadım. Hoca ne yapsın yani ? Sen çıktıgın maçta öyle bir oynayacaksın ki hoca sana yine şans verecek. Kendini hazır tutmalısın ve oyuna girince fark yaratmalısın o zaman değil Sneijder Messi olsa yine oynarsın.
Hoca demissin. Yani ogretmen.

Ogrenci ogrenmeyince sucu ogrenciye atmak kolay. Ya peki ogretemeyen/ogretmeyen?

Hoca Florya'dan sorumlu. Florya'dan sorumlu olan kisi de ogrencilerden, yani oyunculardan sorumlu.

Onlarin islerini iyi yapmalari icin motive etmekten, imkan saglamaktan, gerekiyorsa baslarinda durup, gerekiyorsa baslarinda duracak kisileri ekipte bulundurup o gelisimi saglamasi gerekli.

Fatih hoca'nin halka iliskiler sorumlusu vardi ama iki sezondur bu kadar savunma hatasi yapan Galatasaray'in savunma oyunculariyla calisacak bir tane savunma antrenoru yoktu.

Emre Colak'in sozlesmesinde, gunde 2 saat antrenman yapar, gerisini istedigi gibi gecirir diye bir madde yok. Bu cocuk iki yildir hala yeterince guclu degilse, bunun basina bir antrenor koyup yapmasi gereken egzersizleri yaptirmasi gereken de Fatih Terim.

Bir kac gun once Alex Ferguson'un kaleci antrenorunun bir roportaji vardi. De Gea'nin Ingiltere'ye gelmesi ve alismasi surecini anlatiyordu.

Antrenor Eric Steele, sabah antrenmani sonrasi, ogleden sonra calismak icin De Gea'nin daha fazla antrenman icin tesislere geri gelmesini istemis. Halbuki De Gea gun icinde 3-4 defa uyurmus.

De Gea'nin cevabi "Neden?" Sonra ikna etmisler, ogleden sonra agirlik calismak ve guclenmek icin antrenmana getirmisler.

Geceleri gec saatte yemek yer (butun Ispanyollar gibi), yeterince protein almazmis. Antrenmanlardan sonra zorla protein icecegi icirmisler ki guclenmesine yardimci olsun.

De Gea'nin Ingilizcesi olmadigi, Steele'in de Ispanyolcasi olmadigi icin anlasamiyorlarmis. De Gea Ingilizce ogrenmeye pek istekli gorunmuyormus. Steele gitmis biraz Ispanyolca ogrenmis, sirf anlasabilmek icin. Ama Ingilizce ogrenmeye de tesvik etmeyi birakmamis.

Hoca dedigin boyle adamlar. Sen gidip bir futbolcuya yatirim yapiyorsun, bir suru para veriyorsun. Sonra onu egitmek, gelistirmek yerine oluruna birakiyorsun. Olur mu oyle sey? Gerekirse kulagindan tutup getireceksin antrenman yaptirtacaksin. Israrla yapmiyorsa da gozunun yasina bakmayip yollayacaksin. Ikisini de yapmiyorsan, hic bir sey yapmiyorsun demektir.