-
Fatih Terim'in Milli Takım teklifini kabul etmesiyle başlayan süreç tahmin ettiğimden çok daha fazla sancılı geçiyor. 2 senede oluşturulan yapının birden çökmesinin başlıca sebebi bu. Hem Fatih Terim hem Ünal Aysal çok büyük zarar verdiler, öte yandan başta Selçuk ve Burak olmak üzere inanılmaz düşüş yaşayan futbolcuları da anlamak mümkün değil. Sen kim olursan ol, koşmaz, mücadele etmez, istemezsen kazanamazsın.
Şu anda gözüken tablo haftada 1 maç oynayacak olan Fenerbahçe'nin ciddi avantajı olduğu yönünde. Türkiye Kupası maçlarında tamamıyla yedek takımla çıkarak ilerleyebilecek bir kadroları da var zaten. Bizim yaş ortalaması yüksek takımımızın bu form durumuyla 3 kulvarı başarıyla tamamlaması ihtimal dahilinde gözükmüyor. Lig için Fenerbahçe şampiyonluğu ve bizim 2.liğimiz en muhtemel sonuç gibi, bu tabii ki istediğimiz bir şey değil ama rakibin cezasının devam ettiği düşünülürse seneye yine ŞL'de mücadele etmek demek.
Türkiye Kupası'nı umursayan herhangi bir taraftar olduğunu düşünmüyorum şu aşamada özellikle. Avrupa'da aldığımız son beraberlikle gruptan çıkma adına bir adım attık ancak bir sonraki aşamada nefesimizin yeteceğini sanmıyorum. Grupta 3. olup Avrupa Liginde devam etmek daha gerçekçi bir hedef olabilir. Çünkü iki kupa arasında ciddi bir kalite farkı var, özellikle 5 büyük ligdeki takımlar çoğu sezon kupayı pek sallamıyorlar. Orada ilerlemek daha kolay olabilir.
Sirius Black kadro yazmış, kısa vadede bence de olması gereken kadro bu. Milli aradan sonra yapacağımız 2-3 maç çok kritik lig için, işi belirleyecek maç da derbi olacak. Daha çok hafta var, sakatlıklar, cezalar işin rengi değişebilir ama bir gerçek var biz o yakaladığımız havayı bir anda kaybettik.
Mesaj Yetkileri