Kusursuz bir son çeyrek izledik (31-7 Fenerbahçe). Tam bir Euroleague şampiyonu gibi oynadı takım. Savunmada mükemmele yakın bir performans, hücumda ise hatasız seçimler ve mükemmel bireysel performanslar. Bo McCalebb resmen oyunu domine etti son çeyrekte. Savunması ile bütün dış sahayı yok etti. Tüm pas istasyonlarını bozdu, canından bezdirdi rakip guardları.
Son çeyrek savunma performansını 40 dakikaya yayarsa takım, neden Euroleague şampiyonu olmayalım? Miami Heat gibi normal sezonda sadece son çeyrekte maçı umursayan ve son çeyrekte domine eden bir takım görüntüsü veriyor Fenerbahçe. Bunun bir numaralı sebebi yetersiz antrenman performansı, kısacası daha 1 ayı yan yana zar zor tamamlayan ve hazırlık maçı yapmamış bir takım. Fizik olarak 4 periyotu kaldırmıyor kısa dönemdeki hazırlık bu kadar sık aralıklar ile maç yaptığınızda. Zaman içerisinde performanslar arttığında, uyum mükemmele yaklaştığında takımın potansiyelini inanılmaz bir yere çıkartacak. Her maç 100 sayıyı bulabilme potansiyeli olan bir takım savunmayı iyi becerebilirse her şeyin olması mümkün.
Kenarda Zeljko Obradovic varsa her şeyi hayal etmeniz mümkün. Esas performans Ocak'tan sonra olacak. Ocak'a kadar olanların hepsi sadece hazırlık kampı.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Efes, üçü de gruplarını 3. bitirecek. Teknik olarak bu grubun hiç bir anlamı yok. Sadece Barcelona ve CSKA Moskova ile 2. gruplarda eşlemeyecek olmak güzel.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı