-
Senelerdir bıkmadınız Galatasaray abartılıyor demekten.
Burak'ı Burak yapan özellikler doğru girilmiş. 2-3 sezondur üst düzey oynayan forveti ikinci lig topçusu yapsınlar da tam olsun. Burak budur işte, daha ne. Teknik özellikleri sınırlı, mental olarak ortalama ve fiziği fena değildir. İyi pozisyona giren, girdiğinde de atan/kaçıran adamdır. Duygusal bir yapısı vardır. Eminim Burak eleştirilecek diye, sizin yüzünüzden, adamın profili ince elenip sık dokunuyordur ve normal girilmesi gereken değerler düşürülüyordur. Kafasını toplarsa bu sezon da iyi oynar toplamazsa saç baş yoldurur. Önceki sezonlardaki hali de buydu.
Emre için de durum aynı, yıllardır abartılıyor bu adam güya. Bu adam da budur; teknik özellikleri iyi buna nazaran güçsüz, mental olarak zayıf, devamlılığı olmayan bir adamdır. Muhtemelen geleceği Sabri gibi olacak. Takımda her zaman kalacak, lazım olduğunda oynayacak, sorun çıkarmayacak bir tip(yabancı sınırı devam ederse tabi). Kendini geliştirip as takıma geçebileceğine inanmıyorum, 2 yıldır bir ışık yok. Ben olsam CA 125 seviyelerinde tutup(geçen sene de böyleydi) CA-PA farkını da taş çatlasa 10 yapardım. Şimdiki durum ne bilmiyorum tabi.
Yarım sezonu bitirdim. Burak'a Fırsatçı Golcü, Hedef Kanat(böyle bir şeydi galiba) ve İçe Kat Eden Kanat rollerini verdim(hani abartılıyor diyorsunuz ya hayvani bir performans bekliyorum devamlı değiştirdim). 20 maça yaklaşırken toplam skora katkı(gol+asist) 10 civarı(ki ölesiye eleştirdiğiniz Burak bu sezon da 8 maçta 5 kez skora etki etmiş). Burak gerçekte neyse oyunda onu gördüm. Ayağında top tutamadığı oldu, kale dibinden kalecinin üstüne vurduğu oldu, kale dibinden kaçırdığı oldu, karşı karşıya kaçırdığı oldu; oldu da oldu. Her şey istatistik değildir futbolda; oyunda da takım oyununa pek katkı vermiyor. O yüzden satmak istiyorum ama yabancı sınırı yüzünden elimde tutmak zorundayım.
Emre Çolak desen o da 20 maça yaklaşırken skora katkı 8 civarıydı en son. Ona da Oyun Kurucu ve İçe Kat Eden Kanat rollerini verdim. Takım kötü de gitmiyor, hani derseniz ki sen kötü yönetiyorsun diye, ligde averajla ikinciyim; lider abartılmayan(!) Fenerbahçe. Türkiye Kupası gruplarda 3 maçta 4 puan. ŞL'de üst tura çıktım ve City geldi. Eleyemem onu zaten, burada elenirim. Kısaca sezonu ŞL'de ikinci tur, ligde en az 2.lik, Türkiye Kupası'nda ne olursa. Geçen sezona göre bu başarılar Galatasaray'dan beklenir miydi? ŞL'de işler yaver giderse ki ben öyle tur atladım olabilirdi. Yani sorun görmüyorum ben. Klasik Galatasaray abartılıyor konusu işte. Çok expert bir oyuncu tabii ki çok daha iyi oynayabilirdi(millet olmayacak takımlarla olmayacak başarılara imza atabiliyor). Ancak ben ortalama bir oyuncuyum ve elimden gelen ortalama/beklenen/olabilecek bir başarı.
Mesaj Yetkileri