Sonuç olarak buradaki hiç bir arkadaş Galatasaray yönetim kurulunda yada Fenerbahçe yönetim kurulunda değil. Resmi olarak açıklanan rakam neyse ona göre eşlemeler yapılıyor. Bu sadece bir oyun ve %100 gerçeği yansıtması zaten mümkün değil.

Beşiktaş konusuna gelirsek, Yıldız sayısı Türkiye'nin en büyük takımına yani Türkiye Şampiyonuna verilir. 1956-8 sezonlarında Türkiye Şampiyonu Kupa ile belirleniyordu çünkü başka bir resmi müsabaka yoktu.

Buda demek oluyor ki;
Beşiktaş Süper Lig şampiyonu değil "TÜRKİYE ŞAMPİYONUDUR."
Yani Türkiye'nin en büyük takımıdır, ligin değil.

Şimdi eğer her kupa şampiyonluğu lige eklenirse,
Lihtenştayn şuan lig oluştursa o zaman kupa şampiyonu avrupaya gidiyor diye onlarada lig şampiyonluğu verelim.

2013 yılında başlayan ligde 1990 şampiyonu. Ne kadar gerçekci geliyor bu?

Perpetua bütün yazılarında net bir şekilde değinmiş zaten, TFF Beşiktaşı "LİG" değil "TÜRKİYE" şampiyonu olarak sayıyor. Bu nedenle de TÜRKİYE ŞAMPİYONU olarak yıldızda 2 şampiyonluğu daha görünüyor. Oyuna yıldız olayı eklenmiş olsaydı dahi Şampiyonluk + Federasyon kupası şampiyonlukları olarak hesaplanırdı, buda 13 ederdi.

Eğer oyunda Türkiye Şampiyonları diye bir kulvar olsaydı orada Federasyon kupası sayısı lig şampiyonluğuna eklenip şampiyonluklar göz önüne alınırdı. Buda 13 ederdi.

Gerçek hayatta Beşiktaş dönüp 7 sene üst üste şampiyon dahi olsa, Lig şampiyonluğu sayısı 18 olacağı için Ligi en çok kazanan takım olarak görünmeyecek. Orada yazan sayılar Lig şampiyonlukları değil Türkiye Şampiyonluklarıdır. Ama resmi sitede oturup bunu ayırmakla uğraşmadıkları için aynı kategori altında sınıflandırılmıştır.

Dediğin gibi yapılsa ve Lig 2 sene önceden başlatılsa;
- Resmi başlama tarihi uyuşmaz
- 2. olan takım sitede belirtilen miktardan fazla 2.lik almış görünür
- 3. olan takım sitede belirtilen miktardan fazla 3.lük almış görünür

Şimdi o zaman Lig 2. si ve 3. sü eklemesinler dersin bu defada, bir ligin 2. ve 3. sü yoksa demek ki ligde 1 takım var derler.

Yani senin söylediğinin yapılması için bu durumu bilmeyen biri için kafalarda ne kadar saçma salak şeyler oluşabileceğini bir düşündüğün zaman zaten anlarsın.

Tekrar söylüyorum, TFF'nin gönderdiği yazıda net bir şekilde belirtiliyor zaten. BEŞİKTAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONU olarak kabul edilmiştir. TFF bir gün çıkıp 1956-8 sezonlarını Lig oynanmış kabul ediyoruz derse (ki diyemezler) o zaman oyunada o şekilde aktarılır. Ama resmi kaynaklara göre Beşiktaş sadece Federasyon Kupası şampiyonudur.

Kaldı ki 2 şampiyonluk vermek gibi saçma salak bir kuralıda kabul eden federasyonu anlamakta zorlanıyorum. Bir ligin şampiyonluk sayısı nasıl ligden daha uzun olabilir. Bana kalırsa Fenerbahçe'nin onun bunun şike olaylarının konuşulması yerine UEFA'nın çıkıp bu saçmalığın düzeltilmesine çaba harcamasını yeğlerdim. Yine de @perpetua nında dediği gibi, TFF eğer kalkıp Federasyon Kupası, Türkiye Süper Ligi ile eşdeğerdir derse, o zaman gereken yapılır. Kaldı ki dediği gibi Beşiktaş zaten 13 şampiyonluğa göre prim alıyor.

Kaldı ki Beşiktaş ile zaten aralıksız 5 sene şampiyon olabiliyorsanız, zaten 2 sezonda olabilirsiniz.