-
Arkadaşlar bu ülkede Türk bankası kalmadı. Sadece CHPnin elinde bulunan İş Bankası ve çoğu hissedarı yabancı olan Akbank, Yapı Kredi ve Garanti var. Kısaca kendi öz kaynağı Türk sermayesi olan banka sadece iki devlet bankası ile İş Bankası. Bu ülkede banka açmak için sadece kanunda yazanlar yetmiyor.
Kanuna bakıldığında sicili tertemiz olan yöneticiler ve elinde belli miktarda nakit parası olsan bir kurum gerekli. Bu iki olanak olduğu sürece banka açmak çok kolay. Ama sadece bu ikisi yetmiyor.
Kaldı ki Fenerbahçe Bankası açmak demek ucu belli olmayan bir ekonomik güç olmak demek Fenerbahçe için. Bana göre bu bir iki yılın fikri değil; 10-15 yıl boyunca sürecek bir düşünce akımıdır.
Bununla birlikte bu sandık sadece iki adayın değil, Fenerbahçe Kongresinin hangi siyasal yapıya sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle Fenerbahçe daha çok şuanki iktidarın yanında olmayan kişilerin desteklediği bir kongreye sahiptir.
Bir diğer bakış açısıda Fenerbahçe Kongresi şikeye inanmıyor. Aziz Yıldırım 6 ay sonra futboldan men edilse bile onla birlikte yürürüz diyor. Eğer katılım 13bin düzeyinde olsa idi daha da yüksek oy oranı alacaktı Aziz Yıldırım.
Ben Aziz Yıldırım'ın ceza alacağını düşünüyorum bu nedenle kısa süre içinde bir kongre daha olacak. Bakalım o sürece kadar Aziz Yıldırım bu takımı her kulvarda şampiyon yapıp bırakacaktır.
Son söz olarak Fenerbahçe 3 Temmuz'da kendi düşüncesi ile tertemiz olduğunu sandıkta belli etmiştir. İçde bir şüphe yoktur.
Mesaj Yetkileri