-
Yazımı acilen çıkmam gerektiği için tam olarak bitiremeden yolladım. Yazacağım son kısmı da burada yazayım.
Yollanması gereken çok fazla oyuncu var, ve bunların tamamını 1 yıl içinde yollamak mümkün değil. O yüzden 2 yıllık transfer rotası çizmemiz gerekli.
Yakın vadede kesinlikle işimiz olmayacak adamları sıralayalım. Bana göre Dany, Amrabat, Riera, Aykut, Ufuk yakın vadede, yani devre arasında yolları ayırabileceğimiz ve hatta ayırmamız gereken oyuncular. Bunlar yerine devre arasında herhangi bir Türk kaleci, bir stoper(bana göre Ömer Toprak), bir sol bek (üst düzey bir yabancı oyuncu), ve mümkünse Türk bir kanat oyuncusu şart. Kanat oyuncusu rotasyonda kullanabileceğimiz düzeyde olsa yeter. Kanatlar için bu sene Burak-Bruma-Aydın-x-Umut rotasyonu yeterli olacaktır. Bir de kaliteli rotasyon forveti alınırsa daha iyi olur, Drogba'nın sakatlanması durumunda sahaya sürülebilecek gol yüzdesi iyi bir santrafor.
Sene sonunda ise Engin, Ceyhun gibi Galatasaray seviyesinde olmayan oyuncularla yollar ayrılmalı. Burak ikinci devrede biraz olsun toparlar da piyasasını 10 milyon civarına taşırsa satılmalı, Chedjou zararı minimuma indirecek bir teklif gelirse elden çıkarılmalı. Eboue de laubali tavırlarını sürdürürse onla da yollar ayrılmalı.
Son hamle ise çok kritik. Yerini doldurabilecek kıvamda bir santrafor almamız durumunda Drogba ile sözleşme uzatılmamalı. Ben de çok seviyorum kendisini, ama artık 36 yaşında ve maliyeti çok fazla. Seneye fizik kalitesi iyice düşmüş olacak ve çok yüksek ihtimalle gol yükümüzü çekecek seviyede olmayacak. Takımdaki en profesyonel oyuncu, ancak yıllık 4 milyon euro çok fazla.
Gidenlerin yerine Türk rotasyonu kuvvetlendirilmeli. Yıl içinde çıkış yapan genç Türk oyuncular ile bir şekilde anlaşılmalı. Özellikle orta saha, ofansif kanat oyuncuları ve defansın sağı için bu şart.
Gelecek sezonun sonunda da Aydın, Sabri, Umut, Balta, Gökhan gibi oyuncularla yollar ayrılmalı. Yerleri altyapıdan ve yerli piyasadan kaliteli rotasyon oyuncularıyla doldurulmalı.
Yani önümüzdeki 2 yıllık süreçte yolların ayrılması gereken aşağı yukarı 15 oyuncu var, ki performansa göre bu sayı artabilir de.
Kısacası biraz sıkıntılı bir süreç yaşayacağız önümüzdeki 2 yıl içinde. Doğru bir yapılanma içerisine girersek bu süreci atlatmamız mümkün.
Mesaj Yetkileri