1 ile 30 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post

Aykut Demir, unut
    Ömer Toprak, unut
    Serdar Taşçı, unut
    Özgür Çek, geçiniz
    Musa Çağıran, geçiniz
    Orhan Gülle, geçiniz
    Muhammet Demir, aynen
    Jem Karacan, geçiniz
    Onur Kıvrak , unut.
    Fm değil bu öyle 5-6 oyuncu göndericen yerine 5-6 oyuncu alıcan çatır çutur oynayacaklar. Yok öyle bir dünya. Eldeki oyuncuları küstüren Mancini değil Terim. Mancini herkese şans veriyor.
    Şu an Emre Çolak, Engin, Ceyhun, Yekta anadolu klüplerinde oynasaydı sen yukarı onların ismini çoktan yazmıştın.

Musa Buyuk deniyor mesela Yekta'nın yerine oynuyor paşada, aralarında çok az fark var.
    Böyle bir sürü adam toplayacagına 10milyon basıp Alper'i alacaktın işte.
    Mesela Ugur Demirok var yine sen yazmışsın sanırım yukarıda, basıp parayı alacaksın Fb mb karıştırmayacaksın.
    Böyle Anadolu'dan 2-3 oyuncu belki alabilirsin. Çünkü Anadoluda olup bizim seviyede oynama potansiyeli gerçekten olan adam 10 milyon.
    Mesela bizde kanat yok. Erkan Zengin var, bizde oynayacak potansiyeli olan, ama piyasası en az 7 milyon.
    Kısacası öyle bir sürü adam doldurmak yerine parayı basıp olmuşunu almak lazım bu 1.
    2. olarak da eldeki yetenekleri hayata döndürmek lazım artık kafasına basarak mı çalıştırırsın akşam eve göndermez 3 ay kampa mı alırsın bilmem.

Çünkü buna benzer bir tartışmayı yaşamıştık önceden ben bu oyuncuların profesyonel oldugunu kendileri çalışmaları gerektiğini söylemiştim ama dogrusu bu değilmiş maalesef bizim lokal topcumuzun illaa kafasına vurmak gerekiyor.

Yine bak sen yazmışsın Enes. Şimdi Enes'e 10milyon versek hem yorumcular hem taraftarlar altından girer üstünden cıkar cocugun ama Bruma'ya 10 milyon verince ooo süper yatırım cart curt.
    Ki hoş Enes'i Bursa 10 milyona bile bırakmayabilir şu an.

Kısacası oyuncu bonservis fiyatlarını sen oyuncunun kalitesine göre belirleyemezsin. Piyasa kendi belirler fiyatı, AY bastı 10 milyonu aldı Alper'i Erkan Zengin de direktman fırladı şimdi yukarı.
    Last edited by davidvilla : 12.Kasım.2013 at 11:06

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Fm değil bu öyle 5-6 oyuncu göndericen yerine 5-6 oyuncu alıcan çatır çutur oynayacaklar. Yok öyle bir dünya. Eldeki oyuncuları küstüren Mancini değil Terim. Mancini herkese şans veriyor.
    Şu an Emre Çolak, Engin, Ceyhun, Yekta anadolu klüplerinde oynasaydı sen yukarı onların ismini çoktan yazmıştın.

Musa Buyuk deniyor mesela Yekta'nın yerine oynuyor paşada, aralarında çok az fark var.
    Böyle bir sürü adam toplayacagına 10milyon basıp Alper'i alacaktın işte.
    Mesela Ugur Demirok var yine sen yazmışsın sanırım yukarıda, basıp parayı alacaksın Fb mb karıştırmayacaksın.
    Böyle Anadolu'dan 2-3 oyuncu belki alabilirsin. Çünkü Anadoluda olup bizim seviyede oynama potansiyeli gerçekten olan adam 10 milyon.
    Mesela bizde kanat yok. Erkan Zengin var, bizde oynayacak potansiyeli olan, ama piyasası en az 7 milyon.
    Kısacası öyle bir sürü adam doldurmak yerine parayı basıp olmuşunu almak lazım bu 1.
    2. olarak da eldeki yetenekleri hayata döndürmek lazım artık kafasına basarak mı çalıştırırsın akşam eve göndermez 3 ay kampa mı alırsın bilmem.

Çünkü buna benzer bir tartışmayı yaşamıştık önceden ben bu oyuncuların profesyonel oldugunu kendileri çalışmaları gerektiğini söylemiştim ama dogrusu bu değilmiş maalesef bizim lokal topcumuzun illaa kafasına vurmak gerekiyor.

Yine bak sen yazmışsın Enes. Şimdi Enes'e 10milyon versek hem yorumcular hem taraftarlar altından girer üstünden cıkar cocugun ama Bruma'ya 10 milyon verince ooo süper yatırım cart curt.
    Ki hoş Enes'i Bursa 10 milyona bile bırakmayabilir şu an.

Kısacası oyuncu bonservis fiyatlarını sen oyuncunun kalitesine göre belirleyemezsin. Piyasa kendi belirler fiyatı, AY bastı 10 milyonu aldı Alper'i Erkan Zengin de direktman fırladı şimdi yukarı.
    Yukarıdaki yapılanmayı 2 ay içinde yapın demiyorum zaten. 2 yıl içinde elindeki gereksiz oyuncuları yollayıp yukarıda yazdığım veya aklıma şu anda gelmeyen daha uygun profilli adamları alabilirsin. Kusura bakma ama Alper'e 10 milyon verene kadar yukarıda yazdığım adamlardan herhangi 3 tanesini alabilirsin, rotasyonu da böyle sağlarsın. 5 adam yollayıp 1 adam alarak rotasyona katkıda bulunmazsın.

Yukarıda geçiniz veya unut dediğin her oyuncu alınabilecek oyuncudur bana göre. Chedjou'ya verilen bonservis ve yıllık maaşı Ömer Toprak veya Serdar Taşçı'ya versek kabul görmeyeceğini hiç sanmıyorum. Onur'un serbest kalma maddesi var. Geçiniz dediğin oyuncuların hepsi de yollanması gereken olarak gördüğüm oyunculardan daha kaliteli oyuncular.

Erkan Zengin dediğimiz adam devre arasında gelse 29 yaşında. Ne anladım ben bu transferden? Hiç. 7 milyon euro?

Bir sürü adam doldurmak demişsin. Hepsini alalım demiyorum. Mesela yazdıklarım arasından 1 stoper, Muhammet Demir ve Jem Karacan'ı aldık diyelim. Tertemiz rotasyon oluşuyor. Bugün en büyük şikayetimiz yedek kulübesindeki oyuncuların kalitesizliği değil mi? Selçuk'u neden kötü oynadığında yedek bırakamıyoruz? 36 yaşındaki Drogba neden her maç 90 dakika oynuyor? Bir Sneijder sakatlandığında neden skoru değiştirebilecek oyuncumuz kalmıyor? Çünkü bu oyuncuların rotasyonda yakınına bile yaklaşabilecek oyunculara sahip değiliz.

Sezon başında Aykut Demir komik bir para karşılığında Trabzon'la anlaştı. Aynı şekilde Tolga Zengin. Aynı şekilde Kerim Frei. Bu 3 transferin toplam bonservis bedeli 10 milyon euro bile değil. Akıllı davrandığını sanıp 250 bin euro'nun hesabını yaparsan böyle sakatlık durumlarında 22 yaşında profesyonel futbol hayatı 200 dakikayı bulmayan oyuncuyu derbide ve Şampiyonlar Ligi maçında kalene koymak zorunda kalırsın. Transferin son günü kariyerini tek gole bağlamış Aydın'ı yalvar yakar döndürmek zorunda kalırsın.

Dediğim gibi yukarıda yazdığım isimler benim aklıma ilk gelen isimler. Bana göre hiçbiri de şu anda rotasyonumuzda bulundurduğumuz oyunculardan kalitesiz veya alınamaz değil. 1,5 yıl önce kariyerindeki en büyük başarısı ligimizin top kaptırma rekorunu kırmak olan Amrabat'a 8,5 milyon euro para bayılabilen takım bence bu transferleri de yapabilir, yapmalıdır da. Sonra Hamit gibi kariyerinin sonbaharındaki adam sakatlandığı zaman dövünürsün böyle. Oynadığı maçta ne yaptığını kendi bile bilmeyen Hakan Balta sakatlanınca sol beke denemediğin adam kalmaz.

Anadolu topçıularını takıma toplamayı ben de istemem. Ama altyapından son 10 yılda eli ayağı düzgün çıkan futbolcu sayın 5 bile değilse mecbursun buna.

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    O oyuncuların gitmesine katılıyorum. Ancak yerine alabileceğimiz oyuncular senin yazdıkların kadar fazla değil bence Aykut yeni gitti Trabzon' a , Ömer bildiğim kadarıyla Türkiye' ye gelmek istemiyor, keza Serdar da, Özgür çek bizim takımda oynayacak kalitede bir isim değil keza Musa da, Orhan Gülle kendi takımında beğeniyor olabilirsiniz ama bizim takımda olsa furkan özçal gibi olur, Muhammet gelir ama Antep yine 8-10 milyon ister, Jem konusunu bilmiyorum ve uzun zamandır izlemedim sadece FM' den biliyorum nolur bilemem, Onur kıvrak şuan Trabzon' un tek kalecisi ve gönülden Trabzon'lu o yüzden gelmez.

Rotasyon oyuncusu alayım derken İnter' e dönüşmek istemeyiz diye düşünüyorum. Nerede Figolu, Adriano'lu, Toldo'lu, İbrahimoviç' li İnter nerede şimdiki İtalya' da oynamış 2. sınıf futbolculardan kurulu İnter.
    Ömer veya Serdar konusuna yukarıda da değindim, Chedjou'ya verilen paraya onlar da çok rahatlıkla gelecektir. Aykut biraz zor olabilir belki. Özgür Hakan Balta'dan 8 yaş küçük ve bana göre daha verimli olacaktır. Orhan Gülle direk 11 için değil, rotasyonda faydalı olma ihtimali var ve bu sene bana göre düşme ihtimali çok yüksek olan Gaziantep'ten cüzi bir miktara koparabileceğimiz bir oyuncu olduğu için yazdım. Muhammet için de aynısı geçerli, sene sonunda gelir. Jem'le sezon başında görüşüldü ama 3'ün 5'in hesabı yapıldı. Şu an 2. ligde oynuyor, bence gayet alınabilir ve Premier Lig havasını solumuş bir oyuncunun Ceyhun'dan, Engin'den veya Yekta'dan daha kötü oynayacağını sanmıyorum. Onur da parası verilirse gelecektir. Şu yazdıklarımdan lüks olan tek oyuncu da Onur zaten, ancak Muslera giderse alınmalı kendisi.

Rotasyon oyuncusu alayım derken İnter'e dönüşmeyiz, zira bizde bir Figo, Adriano, İbrahimovic zaten yok. Şu yazdığım oyuncuların her biri bana göre mevcut ilk 11 oyuncularını zorlayabilecek kıvamda oyuncular. Rekabet ortamı olmadığı sürece Pazar günkü maç performansı devam eder, oyuncular "nasıl olsa yerim garanti" havasında oldukları sürece Selçuk'un, Burak'ın veya diğerlerinin performansı hep dalgalı olacaktır.

Mesaj Yetkileri