Skrill Kuzey Ligi - Yükselme Maçları - Yarı Final İkinci Maç - Gainsborough ( E )

Takımı morali bir hayli bozuktu. Şeytanın bacağını kıramamış Gainsborough karşısında yine mağlubiyet almıştık. Oyuncularda inanılmaz bir yıkım gözüküyordu. Ancak kendilerine inanmaları gerektiğini hatırlattım sürekli. Zor bir mücadeleye girdiklerini ancak ligi 2. bitiren takımın biz olduğunu ve burada hakedenin biz olduğunu anlatmaya çalıştım oyuncularıma. Kolay olmayacaktı kesinlikle. Ama pes etmeyede hiç niyetim yoktu.

Bize sadece galibiyet lazımdı. Başka birşey değil. Maç günü geldi çattı. Bu takımı buralara taşımak kesinlikle güzel bir duyguydu. ancak daha ileriye gitmeyi haketmişlerdi son dönemdeki performanslarıyla özellikle. Onlara güüvendiğimi ve sahada onlardan daha iyi olmayan bir takım olduğunu söyledim. Bir sezonda 4 kez karşılaşılan rakibimizden bir galibiyet alamayıp onursuzca elenmeyi mi yoksa onlara son gülenin iyi güleceğini söylemeyi mi istediklerini sordum. hepsinden aynı yanıt gelmişti. Bu maç bizim olacak...

Gainsborough takımı inanılmaz sert bir savunma yapıyordu kaleye yaklaşamıyor şut çekemiyorduk. Ta ki Twiss 22. dakikada şansınında yardımıyla sol kanattan yaptığı ortaya kaleci müdahele edemeyince arka direğin dibinden filelerle buluştu ve öne geçtik. bu dakikadan sonra temkinli ama biraz daha açık oynayan Gainsborough defansının açıklarını iyi yakalayıp Ellams ile 31. dakikada durumu 2-0'a taşıdık. Ancak rakibimiz maçı bırakmamış ve adam paylaşımındaki hata nedeniyle bir serbest vuruş organizasyonunda arka direkte boş kalan rakip oyuncu golü attı. 2-1. Bu dakikadan sonra tekrar kapanan Gainsborough belli ki maçı uzatmalara götürme niyetindeydi.

İkinci yarıda yine bizi çıldırtan bir savunma anlayışına bürünmüşlerdi. Rakibi açamıyor ve istediğim sonuca bir türlü ulaşamıyordum. herşey uzatmalara kaldı derken kalecinin degajının kısa düşmesii ve rakip savunmanın yerleşik olmayışının faydaları ile birlikte güzel bir kafa pası sonrası topla buluşan Twiss arkasına taktığı defans oyuncusuna aldırış etmeden, ceza sahası çizgisine yakın bir noktadanyaptığı aşırtma vuruş ile 90+1'de topu filelere yolladı. 1200 kişinin bulunduğu stad adeta bir karnaval yerine döndü. Oyuncular sevinç içinde Twiss'e koşuyor taraftarlar Twiss'in adını haykırıyorlardı. Chipper Twiss (Aşırtmacı Twiss)e çıkmıştı adı Bu dakikadan sonra maçın bitimine kadar kapanan takımımız hakemin son düdüğüyle birlikte muhteşem bir zafere imza atmış oldu. 3-1

Gainsborough'dan öcümüzü fazlasıyla almıştık. Tek kurşunla bitirmiştik işi. Artık çıkmamız gereken son bir maç vardı. Worcester elimizden son anda kurtulmuştu ligde. Onlardan korkmuyorduk. 2. lik bizimde ve hakkımız Premier ligdi. Bunu almak için ne gerekirse yapacağız...

[YOUTUBE="jLLj5fmVp7g"]Playoff 2. Maç[/YOUTUBE]