Yapay zekanın en büyük hataları bana göre 2 tane.
- Haddinden çok fazla, çok aşırı dribbling yapılması. Bunun sebebi de orta sahaların savunmalara yardım oranlarının attırılması nedeni ile skorların çok düşmemesi için dribbling oranının arttırılması. Her oyuncu Cristiano Ronaldo'ya dönüşüyor resmen.
- Savunmaların yakın yapılmaması, fiziksel mücadele olmaması. Orta sahalar stopere yardım ediyor, stoperler bir ölçüde MC/DMC kullanan taktiklerde biraz kurtarabiliyor ama özellikler beklerde çok büyük problem yaratıyor. Resmen yardıran kanat oyuncularını yakından karşılamıyorlar. Son çizgiye kadar müsaade ettiklerinden rahat orta geliyor, pivot santrafor 6-7 toptan 1-2'sini gol yapsa al sana bug. Kanat oyuncularının ayrıca yakın almaması tamam, belki belki kabul edebilirim bunu zor olsa da ama bunun için hücum oyuncusunun içeriye katetmek zorunda olması adına kanatı kapatacak şekilde pozisyon alması lazım savunmacının. Beklere, gelen rakip kanat oyuncularının son çizgiye indirilmemesi alt yapıda öğretilir. Çünkü kanat oyuncusu son çizgi yerine ortaya katederse stoperlerin kucağına gelmiş olur ve bekin de yardımı, hatta önlibero yardımı ile hiç alan bırakılmaz, top kazanılır, tempo düşer.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı