Param gibi ümitlerimde azalıyordu. Pek iş ilanı olmadığı gibi başvurduklarımdan da red cevabı alıp eve dönüyordum. Ama o gün gazete de çok enteresan bir ilan görmüştüm. İlan alanımla ilgiliydi ancak ilginç olan ilanı verenin yazılım şirketi falan değil bir klüp tarafından verilmiş olmasıydı. Şaka gibiydi acaba yanlış mı gördüm düşüncesiyle bikaç defa daha okuduktan sonra hemen belirtilen adrese gittim. Verilen adres gerçekten bir klüp binasıydı. Merdivenleri üçer beşer çıkıyordum etraftan biraz tuhaf bakışlar olsa da aldırış etmeden devam ediyordum. Nihayet insan kaynakları bürosunun önüne gelmiştim. Tahmin edeceğiniz üzere benim gibi başvuru yapmak için gelenler kapıda bekliyordu. Neyse dedik beklemeye koyulduk. Sıramız geldi girdik içeriye önce iş tanımını yaptılar. Klüp içerisinde kullanılmak üzere geliştirilecek yazılım için bir adet bilgisayar mühendisi arıyorlarmış. Tüm evrak işlerinin yanı sıra klübün dışarıya açılmasını da hedeflemişler yani kurumsal olma yolunda adım atmak istiyorlarmış. İş tanımının ardından biraz muhabbet sonra kişisel beceriler bilgiler derken en can alıcı noktaya gelmiştik. Karşımdaki soruyordu ,
- Neden sizi tercih edelim ?
+ Sanırım beklediğiniz türden bir cevap vermeyeceğim biliyorum ki benden öncekilerin cevaplar hemen hemen birbirine yakındır yani ben de
şu özelliğim iyi, aradığınız adam benim vs demeyeceğim nihayetinde benden önce gelenlerde hemen hemen benimle eşit bilgiye sahiplerdi belki de benden daha iyi olanlarda vardı. Zaten bütün veriler önünüzdeki CV kağıtlarında mevcut. Kabalığımı affedin ama bu soruya gerçekten bir cevap var mı ? İlan veren sizsiniz ve şartları belirtmişsiniz. Sahip olduğum donanıma güvenerek bu iş için karşınıza gelmişim ve yeniden neden işe alalım sorusu soruyorsunuz. Bir nedeni yok elbette ilanı veren sizsiniz birisini alıcaksınız sonunda. Peki alacağınız adam neden ben olmayayım ? yada beni almadınız işe peki bu sorunun doğru cevabı nedir yani alacağınız kişiyi neden alıyorsunuz ? cevabı öğreneyim ki olurya ilerde yeniden rastlaşırsak neden giremediğimi bildiğim için eksikliklerimi geliştiririm.

Uzun bi süre sessizlik oldu. Ardından elini tokalaşmak için uzatıp eğer kabul ettiyseniz işin detayını konuşmaya başlayabiliriz demişti. Evet evet bu doğruydu nihayet bir iş bulmuştum kendime. Nasipte futbolcu olarak giremediğim klüp binasına bu şekilde girmek varmış...