1 ile 30 arası toplam 102 sonuç

Konu: FM 14 Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Öncelikle şunu belirteyim Ben FM nin hiç bir serisine kötü olmus olmamıs, rezalet demedim. Demem de çünkü evet her sene yapılan gelişmeler oyuna eklenen özellikler oyunu çok büyük bir iştahla oynama hevesi getiriyor. Bu 14 için de geçerli.

Eleştirdiğim nokta bu yeniliklerin oyunu ve özellikle maç motoru entegrasyonunda yaşanan sıkıntıların olması bilinciyle oyunun piyasaya sürülmesi. Elbette hiç birr değişiklik yapmadan sadece transferleri yapıp temcit pilavı gibi önümüze koymak büyük ciddiyetsizlik ve saygısızlık olur. Ancak gelişme yapılıor bu zor bir süreç, biz bunu şimdilik bu şekilde yaptık bekleyin düzelecek demek te, bir ciddiyet eksikliği ve saygı noksanlığına sahiptir diye düşünüyorum. İş hayatımızda bize bir görev verildiğinde, bir sunum istendiğinde, bir operasyonel durum hazırlanmasında, nasılki bizler çalısan olarak bunu eksiksiz,tam belli bir ciddiyet ve saygı çerçecesinde yapıorsak. yapımcıda aynı şekilde oyunu hazırlamalı die düşünüorum.@ perpetua Bu nokta d yapımcı şirkete cidsdiyet ve saygızılık ithamlarını bu ana fikir çerçevesinde yaptım Demekki program yapımcıları oyunu çıkıs tarihine kadar bu haliyle yapmıs. Lakin tepe yönetim :yahu oyun bu haliyle oyunculara sunulur mu hatası çok giderlim yada biraz daha erteleyelim ama bizden beklenene biraz daha yaklaşmış haliyle sürelim piyasaya yerine AMMMAAAAN SÜRÜN GİTSİN mantığı ile yaklasıldığı hissiyatına kapılıyorum. ve bu da gayri ciddi bir durum olduğunu düşünüyorum hele ki bu bir alışkanlık haline geldiyse (FM13 süreci) işte bu noktada iş daha da vahim bir hal almıs oluyor.

Fikirlerim çerçevesinde duygusal bir yaklasımla değerlendirme yapma hissiyatı vermiş olabilirim size, ama mormalde profesyonellik kisvesi altında çok az tölerans tanınan, işveren gözünde az kredisi olan, hataya tahamüllü olmayan ve duygusallığa yer bırakmayan bir iş dünyasında. Bir firmanın sunduğu üründe müşterilerinden bunun tersini yani anlayış bekler bir tavır halinde bulunması işte konunun özeti bence. Ha biz işte bunu yaşıorsak onlarda böyle davranmalı şeklinde kısassa kıssas yapmak değil amacım. Ama sonuç olarak SIGAMES bir şirket ve her sene çıkardıkları oyunda onların ürünü ve bundan da sağladığı maddi bir kazançta var.

Aydın Bey tekel oldukları için bu kadar rahat olduklarını belirtmiş. perpetua da tekel olmaydı da oyun mükemmele yakın çıkmazdı şeklinde görüş belirtmiş. Benim eklemek istedğim evet hatalar olurdu Ancak bu denli çok hata olmazdı ve düzeltilmesi de MArt'a kadar uzamazdı. Yani özet olarak süreç daha kısa olurdu. Belki SIGAMES rakibinin olusturduğu baskıdan ötürü oyunu arallık ayında oturturdu. Zira SIGAMES in su mantıkta hareket ettiğini düşünmekteyim:Oyunun maç motoru hatalarını giderebilmek adına öncelikle 1-2 verisel yama yayınlanıyor. ee ztn biz ara transfer dönemi yamasıda yayınlayacağız. Oyundaki hataların kökünü kurtumak adına bu yamayı hazırlamak için, Avrupa'daki ara transfer döneminin bitimine kadar yayalım. En sonunda bu süreç MArtta bitsin

Yukarıdaki tamamen kendi şahsi fikrimdir. Komplo teorisi v.s her türlü eleştiriyede açığım. Fakat şu noktaya bağlamak istiyorum Aydın Bey in değindiği nokta da(tekel) eğer bir rakibi olsaydı. bu süreç MArt'a kalmazdı. İşte bnm yapımcı firmaya ciddiyetsizlik ve saygısızlık şeklinde ki ithamlarımın açıklamsıdır.

Çok uzun yazıyorum okuyanlara değerli vakitlerini aldığım için özür diliyor, ilgi ve alakalarından dolayı da teşekkür ediyorum.

Umarım FM 2015 te bu süreçleri yaşamayız ve bunun için elimizden gelecek bir öneriyi beraber olusturup ilgililere sunarız. Belki bizim gibi düşünen diğer ülke oyuncuları ile web üzerinden fikir alısverişi yapıp kitleyi de çoğaltabiliriz. Ben bunun için üzerime bir sorumluluk verilirse elimden geldiğince yapmaya hazırım.

Saygılarımla...
    Last edited by heartbreaker007 : 24.Kasım.2013 at 05:35

Mesaj Yetkileri