3 yıldır gizli favoriyiz,gizli favoriyiz diye bekliyordum. Bu yıl bir şeyler yapacaklar galiba. #LAClippers diye devam edelim biz en iyisi.![]()
3 yıldır gizli favoriyiz,gizli favoriyiz diye bekliyordum. Bu yıl bir şeyler yapacaklar galiba. #LAClippers diye devam edelim biz en iyisi.![]()
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Özellikle Melo'nun head shot'u güzel.
Resmen bilerek atmış.Spurs olarak her sezon olduğu gibi yine güzel giriş yaptık sezona.Sadece 1 kez yenildik o da bu sezonun flaş ekibi Portland'a karşı.Çok iyiler play-off hasretleri bu sezon biter gibi.Dallas'ın da bu sezon play-off'a gideceğini düşünüyorum Monta Ellis ayrı bir hava katmış.Ömer'e ise yazık oluyor takasını istemişti ikna etmişler ama yine bakıyoruz 2 maçta 17 dakika oynayabilmiş.Umarım takas olur yoksa çürüyecek orada.
Rose gene sezonu kapatmış.![]()
Bir yıldız kaydı diyebiliriz heralde artık burdan geri gelmesi çok zor.
Kobe 2 yıllık sözleşme yenilemiş. 23+25M$
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Derrick Rose'a üzüldüğüm kadar kimseye üzülemem şu hayatta. Chicago'nun yeni efsanesi olacaktı![]()
Bence Rose için geri dönemez falan denmemeli o kadar çabuk, en azından ameliyatı başarılı geçti ve diziyle ilgili bir daha bir sorun yaşama olasılığı herhangi bir oyuncuyla neredeyse eşit olacak yeni sezonda. Rose gibi çok çalışkan ve pes etmeyen bir oyuncudan bahsediyoruz ayrıca, Rose fark yaratabilir bu özelliğiyle.
Rose'un geri dönmesine sevinmiştim ama bu şanssızlıklar maalesef oluyor sporda. Bir sene gecikmeli Rose'u seyrederiz artık.
Usta ne yaptın ya? Bilmiyorum biliyormusun ama bu adam 3-4 ay önce yeni yeni ACL sakatlığından çıktı ve diğer dizi de gitti. Bunun fiziksel tarafını geçtim, zihinsel olarak çökmüş durumdadır her türlü. 2.5 - 3 sezon kaçırmış olacak kontratının bitmesine az bir süre kalacak ve kimse çıkıp da max kontrat vermez rose'a. bugünkü kobe'ye yapılan zaten vefayı da aşmış yani aşilden gitmiş ve 35 yaşında ki adama da 48 verilmez 2 yıllık. eskiden nba böyle değildi çok değişti.
Rose play-offlara döner. Geçmiş olsun, inşallah biran önce döner.
Sen 1 yıl sırf onu bekle bu sene onun için NBA'yi izleyeceğim de adam yine sezonu kapasın. Büyük sanssızlık cidden.
Zihinsel olarak çökmüş olabilir de, Bulls bunu atlatabilmesi için elden geleni yapar bence, kaldı ki takım arkadaşları hala Rose'un sağlam döneceğine inanırken zihinsel olarak atlatması zor değil uzun bir süre sonuçta. Rose her ne yaptıysa bu sene dönüşünde fiziksel olarak çok kötü olmadığını, sadece uzun süre maça çıkmamanın eksikliğini gösterdi, onun dışında ben Rose'un geçirdiği büyük bir sakatlığın getirisi olması gereken eksileri pek görmedim açıkçası.
Kobe durumu farklı biraz, Kobe'den bir Jordan-vari başarı bekleniyor, artık son seneleri ve eğer çok çalışıp Lakers'ı şampiyon yaparsa vs vs gibi konuşmalar, hedefler, Jordan statüsüne bile yükseltir onu gibisinden gazlar. Gerçi onun yaşının da çok büyük faktör olduğunu söylemekte fayda var bu sakatlıkta, çünkü yaşı zaten elverişli bir yaş değil dönmek için, bakalım umarım döner, ben zevkli bir sezon izlemekten şikayetçi değilim.
Sanrım bir efsanenin daha sonuna geliyoruz. Kobe sol dizinden sakatlanmış, 6 hafta yok diyorlar.
Kobe zaten bu saatten sonra zor şampiyonluk görür.OKC-Spurs aldı sazını gidiyor üstüne Houston ve Portland'da gelince Lakers zaten 4-5 yıl daha şampiyonluk göremez.Ömer Aşık'ı hala takaslayamadı Houston yazık oluyor adama.
Dallas'ta çok iyi bu sezon Play-off rahat yaparlar.Wright-Dalembert ikilisi şuan fena gitmiyorlar.Ömer'e Celtics,Cavaliers ve 1-2 East takımından daha teklifler vardı Houston yedek 5 numara istiyormuş East takımları yapmış teklifleri West'ten isteyen yokmuş henüz.
Bu aralar Durant acayip formda.
"
Kevin Durant hatırlayacağınız gibi Golden State Warriors maçında kariyer rekorunu kırarak 54 sayı atmıştı. Bu rekorun insanüstü istatistiklerini değerlendirelim.
''Kevin Durant cuma günü, 1985 ten bu yana 28 yada daha az şutla 54 sayıya ulaşan 7.oyuncu oldu."
''Durant attığı 54 sayıda topa sadece 68 kez dokundu. Ayrıca top elinde sadece 3 dakika 17 saniye bulundu. İnanılmaz verimlilik.''
Ne kadar fazla sayı atsanız da sahada bazı şeyleri doğru yapmanız gerekir. Durant şu anda her şeyi doğru yapıyor. Durant ayrıca 3 sezon üst üste 50 sayı atmış oyuncular arasına da katılmış durumda. Bu performanslarıyla beraber de bir çok elit oyuncunun yapamadığı şeyleri başardı ve adını NBA tarihine yazdırdı.
Durant bu sene ilk 50+ maçını çıkardı ve bunu üst üste 3 sene yapmayı başardı. Bunu yapan diğer isimler ise Wilt Chamberlain (5 sene üst üste), Michael Jordan (4 sene üst üste).
Durant sadece bu istatistikte Michael Jordan ve Wilt Chamberlain ile birlikte bulunmuyor. Durant bu sezon 30+ sayı 30+ verimlilik ve 10+galibiyet payı ile Hall of Famer oyuncular dahil bunu başaran ilk isim.
Bu tarihi bir istatistik fakat bizi kesinlikle şaşırtmıyor. Durant NBA tarihinin gelmiş gelmiş en önemli skoreri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve onu durdurabilecek pek fazla şey de yok gibi gözüküyor.
4 kez skorer şampiyonu olmuş 25 yaşındaki oyuncu, bu sene gösterdiği performansla beraber 20 yıldan daha fazladır görülmemiş bir şeye daha imza atıyor.
Durant skorer yarışındaki rakibine 4.5 sayı fark atarak 1987 den beri Michael Jordan'dan sonra (37.1 -29.0) en fazla fark atan isim.
Kevin Durant takımını taşıyor ve son 5 yıldır görülmeyen bir şeye daha imza attı ; Durant son 12 maçta toplam 435 sayı atarak 2009 Dwyane Wade'den sonra (446) en fazla sayı atan oyuncu oldu.
"
Ali ne adamsın rekor ekledin bi rekor da Carmelo'dan geldi.62 sayı attı Charlotte'ye.
Yatıyordum ilk devrede 30 sayı atmıştı Melo, 62'ye tamamlamış![]()
Vay arkadaş Terrence Ross'da 51 sayı attı bu gece.Rekorlar rekorlar.
![]()
Bu gece NBA'de bir mevzular dönüyor kesin ama anlamadım henüz. Çok acayip.
İlk yarılar:
Washington Wizards 62 - 48 San Antonio Spurs
Los Angeles Lakers 70 - 49 Cleveland Cavaliers
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Lakers 3 çeyrekte 98 atınca Chris Kaman benchte uyumuş
Edit, Edit
Lakers'ın 8 kişi çıktığı maçta 2 pivotu 6 faulden atıldı. Farmar sakatlandı. Nick Young sakatlanıp uzun süre sakat sakat oynayıp pes etti son çeyrekte. Lakers'ın maça sokacak 5. oyuncusu kalmayınca atılan 6 faulden atılan Sacre oyuna kurallar gereği geri döndü. (Faul yapsaydı her faulü teknik faul getirecekmiş). Buna rağmen Lakers 119-108 kazandı.
![]()
Last edited by Cengo : 06.Şubat.2014 at 06:35
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Neleri kaçırmışız yahu Lakers maçındaki olayı ilk defa görüyorum.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
NBA tarihinin en garip maçı herhalde![]()
lakers icin azmin zaferi diyebiliriz. sartlar en kotuye geldigi anda dipten sicrama yaptilar
bu sene takimlar cok inisli cikisli. son gunlerin en formda takimi memphis, dun gece yenildiler. bir ara GSW onune geleni yeniyordu. onlar dususte. en ilginc takim da NY, adamlar bazan bir seri yakaliyor, sonra uzun sure mac kazanamiyorlar
toronto cok iyi gidiyor, son takaslardan sonra onemli bir sicrama yaptilar. en cok goze batan memphis yine de, sakatlardan oturu cok kotu bir baslangic yaptilar ama su anda konferans lideri gibi oynuyorlar.
Bu sezon çoğu takım drafta yatmaya çalıştığı için böyle oluyor sanırsam.
NBA'in çağ değiştirdiği sezonlar olur bazen, bu sezon da onlardan biri galiba. New era geliyor.
O Lakers maçı bayağı bir ilginçti, hatta 6.faulden sonra sakatlıktan ötürü dinlendirilen Nash, hakemler ne yapacaklarını falan tartışırlarken, ( önceki maçta sakatlıktan sonra sahadaydı ilk defa ) benchte soyunmaya başladı, ancak Sacre oyuna devam etti. D'antoni izin vermedi herhalde
Vay be, Steve Nash 40 yaşına gelmiş.. Ara ara ancak bir parlıyor fakat sakatlıklar çok etkiliyor belli ki. Lakers'ın da kadrosu çok enteresan bir hal almış sakatlıklar sonucunda. Kaman çok etkiliydi bugünkü maçta ama bir yere kadar. Chicago çok iyi savunma yaptığı maçı 6-7 sayı farkla kazanmayı başardı.
Last edited by Nocna Mora : 10.Şubat.2014 at 18:01 Reason: yazım hatası.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.