Yine takımın mihenk taşlarından biri olabilecek bir genç. Her iki ayağını da kullandığı gibi daha 18 yaşında olmasına rağmen 2 tane çok önemli oyun içi tercihine sahip
Kendisinden bu sezon gol yükümüzü çekmesini ve kendini geliştirmesini umuyordum. Fakat hesapta olmayan çok büyük bir sorunla karşılaştık. Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Cleyton serbest kalacağını ve sözleşme uzatmayacağını bildiriyordu. Sözleşme için masaya oturmadan sezon sonu görüşelim cevabını verince elimiz kolumuz bağlanmıştı. Çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım.
Elimden geldiğince oynatıp överek huyuna gidip beni ve klübü sevip bağlanmasını hedefliyordum belki de sözleşmesini uzatabilirdik. Ancak baktım ki başka klübe gitmeyi dört gözle bekliyormuş. Tepemi attırdı iyice. O kadar uğraştan sonra devre arasında bi klübe imza atabilir moraimizi iyice bozabilirdi. Yüksek ihtimal bizi kabu letmeyip yuvadan uçacaktı ve bu konuda yapacak bişiyimiz yoktu. İşi riske atamazdım satmaya karar verdim. Potansiyeli 5 yıldız ancak şuanki durumu 4 yıldız ne kadar gelişecek o da muallak. Oyuncumun izlenildiğini duymuştum merak edip asistanıma sordum Claytonu kimler istiyor. Elime bir kağıt verdi. Birde gördüm ki isteyenler Premier Ligin baba ekipleri. Acaba satılık listesine belirli meblağ karşılığı koysam mı yoksa önersem mi ? Yada ne kadardan önereyim ne kadarlık teklif gelir bilemiyorum ?