Transfer konusunda değişmeler olmuş. Anladığım kadarıyla oyuncuları artık daha düşün bonservislere alabiliyoruz. Ancak bu durumda oyuncu satarken de daha düşük teklifler öneriyorlar...
Sentugo.
oyunu update ettikden sonra 4 mac oynadim ve kadromun hali , umarim sadece sans eseridir , bana denk gelmistir
Bu olay benim butun FM oynama mantalitemin icine etti. Zaten FM14'de sikinti yasiyodum, daha da kotulesti.
Ben gencleri alip yetistirip satan veyahut kucuk takimsam ikinci baharindaki oyunculari alip bir sezon etinden sutunden yararlanip sonra yasi ilerlemesine ragmen kar ederek satan bir adamdim. FM12'ye kadar da bunu basariyla yaptim.
Simdi ise as takim oyuncumu sene sonunda satiliga cikariyorum, teklif falan gelmiyor yahu, gelen teklifler de kufur mahiyetinde. Eaah yani..
Bir de oyuncular sanki çok isyankar oldu , genç oyuncular bile baş kaldırabiliyor.
korner bugını çözerlerse efsane olur.
Oyuncuyla 1e1 konuşmalarında yavaşlama yaşayanlar oldu mu? Oyuncunun cevap vermesi 10 saniye sürüyor.
Evet, aynı sorun. Bana özel bişi olmadığına sevindim, en azından düzeltilir belki.
Çeviri eksikliği herhalde, bilmiyorum bunun için bi başlık var mı ama buraya koyayım da çeviren arkadaşlar görür...
![]()
doğru düzgün taktik yapabilen varmı?
direkten dönme olayı hallolmuş mu arkadaşlar.
Oyunu her açtığımda Bilgisayar Performansı değişiyor.
Oyuncularımı tatile gönderirken her seferinde crash dump yiyorum bu güncellemeden sonra.
oyunu bozmayı nasıl başarıyorlar valla şaşırıyorum artık...
önceki haline o kadar alışmıştım ki hiç sorun yaşamıyodum. bi güncelleme yaptım oyun 5 dakikada açıldı. maç 15-20 dakika falan sürdü. dona dona devam ediyor. maçın içinde futbolcu isimleri kalın kalın. çok pişmanım güncellediğime. iptal edilemez mi aceba ?
Last edited by Kaka Leite : 20.Aralık.2013 at 02:32 Reason: Forum burası ama.
oyunu resmen rezil etmişler. kanat oyuncuları çok etkisiz. top kapma girişimleriniz başarısız. kısa pasların yarısı isabetsiz. kanat oyuncuları çizgiden kaleye vuruyor salakça. saha tekrardan buz pistine dönmüş durumda. ayrıca çok sağlam altyapım olmasına rağmen potansiyeli 2 yıldızın üzerinde oyuncu çıkmıyor.
Tek kelimeyle rezalet olmuş. Her iki kornerden biri gol oluyor şaka gibi.
Güncelleme sonrasında kanat oyuncularım mantara bağladı ve etkinlikleri neredeyse sıfıra yaklaştı.
Güncelleme öncesinde çok az gerçekleşen forvetinizin defans arkasına sarkması ve AMC/MC nizin ara pası ile karşı karşıya kalması olayı güncelleme sonrasında çok arttı.Önceden aynı taktikle genelde kanat akınları ile gol bulurken şimdi bu derin toplarla gol bulmaya başladım.
Şu anda maçlarda inanılmaz karamboller oluyor ve neredeyse her maç oluyor.6 pas içinde ortalık bir karışıyor ki tam bir can pazarı...Pozisyon neredeyse 1 dakika sürüyor ve kale önü bedava kömür dağıtılıyormuş gibi oluyor.
Karamboller sizde de bu kadar fazla mı?
Transferleri de keşke güncelleme öncesinde yapsaymışım...
Teklif edilen tutarlar neredeyse yarı yarıya düştü ve herkes tok alıcı olmuş.Hemen vazgeçiveriyorlar.Pazarlık bile etmiyorlar.
ben guncellemeden memnunum.artık eskısı kadar dırekten donen toplar yok.oyuncuların topu kontrolu cok zorlasmıs ıkı takım arasında gıden gelen toplar cok fazla iyimi kötümü bilemedim ilk defa yasadıgım ıcın. onun dısında bır patch daha gelse guzel olur yakın zamanda tam begenemedım cunku bu patchı cozmeye calısıyorum![]()
Artık şu oyuncuya sözleşme önerdiğimizde kendiasinin bir ücret talep etmeden reddetme olayına bir çözüm getirmeleri lazım. Normalde bir oyuncu uçukta olsa bir fiyat önerir. Fakat küçük takımsanız ve almak istediğiniz oyuncu sizin standartlarınızın biraz üstündeyse kendi istediği ücreyi beyan etmiyor, sizin ona ne önereceğinizi bekliyor. Halbuki oyuncu bir fiyat istemeli ki ona göre pazarlık yapalım. Maaşımızı sonuna kadar kullanıp reddedilmek sinir bozucu bir durum.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Güncellemeyi transfer sezonunda yükledim. Şu an 7. haftadayım. Komutların uygulanması daha net görülüyor ama sakatlıklar kornerden gelen goller ve galibiyet alamama ön plana çıkmış. Takım istediğim futbolu oynuyor ama çok kaçırıyoruz ve direkleri dövüyoruz. Rakip kornerden iki gol buluyor ve demorilize oluyoruz. Özellikle yediğim korner golleri defansın içeri çevirip forvet oyuncuların gol bulması. Taktiğin verimi artmasına rağmen söylediklerim yüzünden biraz hevesim kaçtı gibi...
TariboWest
Genel olarak oyuncular daha bir akillanmis sanki; hem sahadaki inisiyatif kullanma (oyun kurma, bostaki adami gorme, alan yaratma) hem de takim direktiflerini uygulama anlaminda daha mantikli hareket ediyorlar.
Tamam, bunlarin bagli oldugu oyuncu ozellikleri var ama gecen sezon eski versiyonla yapmadiklarini simdi yapabiliyorlar, taktik falan da ayni.
Kontra oyun da bu yukarida soyledigim oyun okuma konusu sayesinde ciddi akicilik kazanmis, daha iyi kontraya kalkiyorlar. Direkt oyunla 3-4 pas yaparak ders niteliginde goller attim yeni versiyonda.
Topun ayaga yapismamasi ilk asamada problem gibi gozukse de, her iki takima da oldugu icin bence mantikli, artik forvetle ileride pres yapmanin gercekten bir anlami olabiliyor.
Kisaca oyuncu yeteneklerinin taktiksel duzenle uyumu artmis gibi gozukuyor.![]()
Farklı oyunlar mı oynuyoruz yahu![]()
Transfer konusundan şikayet edilmiş ama bana normal geldi. Transfer listesine koyduğum adamları eskisi gibi iyi fiyata satamıyorum ama bu mantıklı olandı bence. Yapay zeka transfer listesine koyunca biz kalitesine nazaran neredeyse bedava fiyata adamı alabilirken ben değeri 7.5 olanı 15'e önerip satabiliyordum. Şimdilik böyle bir şey yapamadım. Transfer listesine koymadığım oyuncular içinde teklifi pazarlık ede ede yükselttim. 12 MN Euro nakit ile başlayan teklif 27.5 MN nakit + bonuslar ile son buldu, iyi fiyat olduğu için sattım. Enes Ünal'a 4. sezonun başında(ki sezon başına 15 maça anca çıkarmışımdır) 10 MN Euro ile başlayan teklif bakalım ne kadar artacak derken 25 MN Euro nakite kadar çıktı yine ama en son satmaktan vazgeçtim. Belki biraz daha uğraşsam 30'u geçecekti ama Türklerin yeri dolmuyor. Şimdilik teklifler bunlar. Ancak tutup da Emre Çolak için de 30 MN vermiyorlarİstedim ama masadan kalktılar
Alacağım oyuncuların fiyatı da düşmüş. Dudu'yu 5 MN Euro gibi komik bir fiyata aldım. Adnan J. için ManU 20 küsür isterken 12'ye aldım. Fierro'yu 6'ya kapatacaktım ki Arsenal hayvani bir maaş verdi alamadım.
Kanat oyuncuları bende çok etkili konuma geldi. Sanırım bu taktikten de kaynaklanıyor. AMR, AML attack oynatırsanız defans arkasına koşular yapıyorlar ve bol bol karşı karşıya kalıyorlar. MC'ler, AMC'ler çok iyi besliyor kanatları ve forvetleri. Arkada boşluk bulan kanatlar da bol bol gol veya asist yapıyor. Bruma ve Dudu var bende, güncellemeden sonra gol+asist sayıları oynadıkları maç sayısına eşit neredeyse. Güncellemeden sonra defansa baskı da önem kazanmış. Top kontrolü zayıfladığı için özellikle defanslar çok sıkıntı yaşıyor. Hücumu kalabalık tutarsanız olmadık yerde top kapıp pozisyon buluyorsunuz. Normalde daha defansif dizilişlere oynardım ama güncellemeden sonra 4-2-3-1'e geçtim. Maalesef bu defans sorunu bizim için de geçerli, teknik defanslar almaya çalışıyorum.
Kornerden bir türlü gol atamıyorum hatta çok daha ilginci korner kullanan adam sözümü dinlemiyor. Ön direğe kes diyorum adam korner direğine yaklaşan adama pas vererek korneri bitiriyor. Bug herhalde deyip korner direğine yaklaşan adamdan o talimatı aldım bu sefer de arka direğe falan kesmeye başladı. Çok garip. Gol de çok çok olmuyor. Ben golleri daha çok arkaya kaçan adamlar ve hızlı kanatlarım sayesinde atıyorum. Kornerden de aşırı yediğimi söyleyemem. Karambol olayı bende de oluyor ama aşırı gol yok.
Bir sorunum da kaleci, degajı kısa kullanıyor; rakipler de karşılayınca biranda kalemde pozisyon oluşuyor. Önemli maçlarda böyle goller yedim sinirim bozuldu.
Sakatlık problemine de deyineyim. Antrenman seviyesini arttırdığımda 2 kişi 3 ay gitti. İyi ayarlamak gerekiyor antrenmanı sanırım.
Kartlar da çok çıkmıyor bende. Yarım sezonda tek kırmızı yedim onda da rakip Barça idi.
Last edited by Gncl1905 : 20.Aralık.2013 at 15:03
Oh be iyi yorumlar da okuyabiliyoruzPeki hocam bir şey sormak istiyorum, hani dedin ya artık kontradan da goller atabiliyoruz diye, yani bu oyun kolaylaşmış demek değil di mi? Atabildiğin gibi de yiyebiliyorsundur herhalde? Diğer sorum da, sende de korner golleri standardın üzerinde mi oldu?
Arkadaş bu kornerlerden bir ben gol atamıyorum sanırımdaha tek golüm yok
bir tane atmıştım oda sayılmadı. Bunun yanısıra kornerden gol de yemwdim hiç.