1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Genel olarak oyuncular daha bir akillanmis sanki; hem sahadaki inisiyatif kullanma (oyun kurma, bostaki adami gorme, alan yaratma) hem de takim direktiflerini uygulama anlaminda daha mantikli hareket ediyorlar.

Tamam, bunlarin bagli oldugu oyuncu ozellikleri var ama gecen sezon eski versiyonla yapmadiklarini simdi yapabiliyorlar, taktik falan da ayni.

Kontra oyun da bu yukarida soyledigim oyun okuma konusu sayesinde ciddi akicilik kazanmis, daha iyi kontraya kalkiyorlar. Direkt oyunla 3-4 pas yaparak ders niteliginde goller attim yeni versiyonda.

Topun ayaga yapismamasi ilk asamada problem gibi gozukse de, her iki takima da oldugu icin bence mantikli, artik forvetle ileride pres yapmanin gercekten bir anlami olabiliyor.

Kisaca oyuncu yeteneklerinin taktiksel duzenle uyumu artmis gibi gozukuyor.
    Oh be iyi yorumlar da okuyabiliyoruz Peki hocam bir şey sormak istiyorum, hani dedin ya artık kontradan da goller atabiliyoruz diye, yani bu oyun kolaylaşmış demek değil di mi? Atabildiğin gibi de yiyebiliyorsundur herhalde? Diğer sorum da, sende de korner golleri standardın üzerinde mi oldu?

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    Oh be iyi yorumlar da okuyabiliyoruz Peki hocam bir şey sormak istiyorum, hani dedin ya artık kontradan da goller atabiliyoruz diye, yani bu oyun kolaylaşmış demek değil di mi? Atabildiğin gibi de yiyebiliyorsundur herhalde? Diğer sorum da, sende de korner golleri standardın üzerinde mi oldu?
    Yok, kolaylasmis diyemeyiz. Daha "olmasi gerektigi gibi" olmus. (Taktiksel anlamda)

Ben guclu rakibe / hizli forvetli rakibe / deplasman maclarinda duruma gore kontra oynayip akici mantaliteyle tum takim defans yapiyorum. Haliyle topu dar alanda sikistirip kaptigim zaman kanatlara acilarak hizli cikabilmem lazim.

Teoride boyleydi benimsedigim sistem ama sahaya yansimasi bu sekilde olmuyordu. Ilgili yetenekleri iyi olan adamlar bile baski yememesine ragmen panik yapip top aktarimi yapamiyordu, topsuz alan hareketleri de ayarlamis olmama ragmen yeterli degildi. Simdi bosa kacarak oyunun akmasini sagliyorlar.

Kolaylasmiyor cunku her kontraya kalkis "az adamla yakalamak" seklinde olmuyor. Nihayetinde isleri dogru yapmak -oyuncunun yetenekleri yetersizse veya karsisindaki adam daha iyiyse- yine de sonuca gitmeye yetmiyor

Korner golleri fazlaca olmadi bende, ama rakibin on diregi kapatmakta zorlandigini farkettim. Suistimal edilmeye acik. Eski serilerden beri var bu zira.

Cilgin karamboller bende de oluyor, genelde korner ve serbest vurus gibi duran toplarda cok oluyor. Bunun sebebi de daha once bahsedilmis olan "defans tarafindan verimsiz uzaklastirilan toplar". Bunu da defansi kalabalik tutup duvar orerek cozmeye calisiyorum.

Mesaj Yetkileri