Quote Originally Posted by perpetua View Post
Tek ozellik bazinda van Persie'nin bitiriciliginin 17, Burak'in 18 olmasinin garip gelmesini cok dogal karsiliyorum.

Ama ote yandan van Persie'nin cevikligi de 17. Ben olsam bitiriciligini daha yuksek, cevikligini daha dusuk yapardim acikcasi. Yani kisacasi karsilastirirken bunu da biraz goz onunde bulundurmak gerekli bence. Van Persie'nin degerlendirmesi ne kadar dogru?

Hadi Burak'in bitiriciligini dusurduk, baska yerlere ekleme yaptik diyelim. Mesela van Persie gibi ceviklige. Bu sefer Burak bire birde daha kolay adam gecen, akrobatik gol vuruslari yapabilen bir oyuncu haline gelir. Bu da Burak'i yanlis tanimlama olur bence.

Veya daha once yazildigi gibi topsuz alan'a ekleme yaptik. Bu sefer Burak daha kolay gol pozisyonlari bulup, daha dusuk bitiriciligine ragmen daha yuksek yuzde ile gol atabilecek duruma gelir. Bu dogru mu? Bence bu da degil ve hatta bitiricikten daha cok topsuz alan ozelligi gozume batiyor cunku bir cok pozisyonu iyi kosu yapmadigi icin heba da edebilen bir oyuncu Burak.

Acikcasi genel olarak ben ozelliklerinden memnunum Burak'in. Gercege oldukca yakin bir oyun oynuyor bu degerlerle. En cok goze carpan ve degistirilebilecek ozellikleri denge ve ceviklik bence. Bilhassa top surmesini biraz daha kisitlamak, bu isi sadece cok genis alanda yapabilmesi icin.

Bitiriciligi ise bu ozelliklerle bile gercekten daha az yuzdeli oyunda. Bunun biraz da mac motoruyla ilgisi olsa da oyundaki Burak'a bakarak bitiricilik yuksek demekte cok zorlaniyorum.
milan barosta da aynı saçmalıgı yaşıyordum oyunda......

burak alıyor topu kapanmış savunmanın kalabalıgında alıp başını metrelerce topu kaybetmeden dribling yapıyor. benm sahada gördüğüm burak topu kontrol edene kadar zaten yuzde 70 rakibe hamle şansı veriyor, bırakın dribblingle adam eksiltmey, top tutmayı.

baros da alıyordu orta sahadan kanada kadar yardıra yardıra sonra sıfıra in kes veya yapıştır...

burak bu teknik ve dribbling değerlerini haketmeyecek kadar koordinasyonu yetersiz kontrolsüz bir ayağı olan futbolcu kesinlikle.