Fearless Coward ; Sende ne gittin adamın üstüne =))))

Cengiz bu konuda çok fanatikçe düşünüyor.İşin içinde olan kişi olarak konuşursam daha mantıklı açıklayabilirim durumu konudaki herkese.

Hiçbir takım öyle 30 da 30 40 da 40 namağlup Şampiyonluk işlerini yapamaz ne Lig'de ne Avrupa'da.Avrupadan kastım bizim takımlarımızın Avrupa mücadelesi.

Bayanlardan örnek vereyim daha açık olsun.2 Sene bayanlar 1.liginde antrenör olarak çalıştım orayı çok çok daha iyi biliyorum.Erkek basketbolunu da pek takip etmiyorum malum işim gereği.Bayanlar liginin açık ara son 8-9 senedir tek favorisi Fenerbahçe'dir bunu herkes bilir.Fenerbahçeyi yenmek olabilir ama Fenerbahçe'den Şampiyonluğu almak olmaz değil olamaz Sebebine gelecek olursam sezon içerisindeki maçları oyuncular pek kaale almaz eğer büyük takım ise.Çünkü 1. bitirip 8.ile oynasan da 8. bitirip 1.ile oynasanda değişen birşey olmaz büyk takımlar için.O yüzden sezon içerisindeki mağlubiyetler oldukça normal.Ama play - off başladığı zaman bahsettiğimiz büyük takımlar olaya çok farklı yaklaşırlar ve yaklaşmak zorundadırlar.Mesela Fenerbahçe bayan takımı oldukça lay lay lom bir sezon geçirir herkes acaba diye düşünür ama play - off da vura vura Şampiyon olur her sene.

Şimdi bu örneği alın erkeklere uygulayın.Ben Fenerbahçe şampiyon olur demiyorum ama normal sezon ile play off çok farklı mücadelelere sahne olur.

Cengiz'in yorumlarına da pek takılma sebebiniz Fenerbahçe - Galatasaray çekişmesi doğal olarak o yüzden ne kadar sallasanız yeridir Yukarı da da dediğim gibi öyle 30 da 30 namağlup Şampiyonluk falan olmaz , olamaz.Play - Off sistemi kapatılsa bi ihtimal.Ama play - off varken imkansız