estağfurullah arkadaşım ne saygısızlığı, özüre filan gerek yok..Originally Posted by ozgrkc
![]()
estağfurullah arkadaşım ne saygısızlığı, özüre filan gerek yok..Originally Posted by ozgrkc
![]()
Takim kavgasi yerine biraz teknik analiz yapalim.
Topu oyuna sokma (El veya Ayak)
Volkan, Rustu ve Mondragon'un hepsi cok zayif bu konuda. (Cordoba bu konuda en iyi kaleci ligde)
Refleks Kurtaris ve Bire Bir Pozisyon
Rustu bu konuda uclu arasinda en iyi hatta digerlerinden cok daha iyi. Volkan da Rustu kadar olmasa bile Mondragon'un ustunde. (Ankaraspor'lu Hakan'in refleksleri de cok iyi gordugum kadar ile)
Yan Toplara Cikabilme
Bunlarin arasinda Volkan en iyi ama yine de Dunya standartlarinda cok iyi degil. (Bence Turkiye'de bu konuda en iyi kaleci Hasagic)
Pozisyon Tutma
Bu konuda Mondragon hem Rustu hem de Volkan dan cok daha iyi. (Zaten Avrupa'da Fenerbahce'nin yedigi goller bu nedenle geliyor.) Hatta Mondragon ligimizde en iyi pozisyon tutan kaleci.
Top Tutma becerisi
3 Kaleci de bu konuda gayet iyi. (Besiktas'in yeni kalecisi Runje'yi bu konuda biraz zayif gordum ama tabii sadece 1 maclik izlenim.)
Ceza Alani Hakimiyeti
Uc kaleci de cizgi kalecisi oldugu icin, bu konuda hic biri cok iyi degil.
Defansla Iletisim
Bu konuda Rustu Volkan'dan daha iyi gorunuyor. Rustu oynadigi zaman Fenerbahce defansi biraz daha derli toplu gorunuyor. Ancak bu konuda kil payi Mondragon'un Rustu'den iyi oldugunu dusunuyorum.
Yani 3 kaleciyi bir araya toplarsan ortaya bir Buffon cikar.
Galatasaray daha defansif oynadigi zamanlarda (ozellikle Avrupa'da) Mondragon cok dogru ve kaliteli bir kaleci. Su Gerets in oynattigi sistemde ise rakip oyuncularin Mondragon ile karsi karsiya kalma ihtimali cok yukseliyor bu da Mondragon'un zaafi oldugu yerden, yani refleks kurtaris, bire bir pozisyonlarinda zorluyor.
Fenerbahce defansinda acik verdigi zaman Rustu refleksleri ile basarili kurtarislar yapabiliyor ancak uzaktan cekilen sutlarda Rustu cok zayif. Bu da pozisyon alamadigini ve cok iyi konsantre olamadigini gosteriyor. Ayni hastalik Volkan'da da var.
Sonuc: Bence Mondragon daha iyi kaleci cunku bire birde kacinilmasi zor golleri yiyor ancak kurtarmasi gerekenleri daha istikrarli bir sekilde kuratriyor. Rustu ve Volkan ise refleksleri ile zor kurtarislari basarili bir sekilde yapiyor ancak pozisyon alma zaaflari ve konsantrasyon eksikligi nedeni ile yememeleri gereken golleri yiyorlar.
Ancak bununla beraber, Galatasaray ve Fenerbahce'nin arkada cok bos alan birakarak oynadigi durumlarda ben Rustu gibi bir kaleciyi Mondragon gibi bir kaleciye tercih ederim.
yanlış anlamışsın ben sadece bunu bir rivayet olduğunu düşündüğünm için öyle yazdım. İki olayıda rivayet olarak gördüğüm için örnekledim sadece. Eğer fanatiklik yapacak olsam Volkan demem merak etmeOriginally Posted by ozgrkc
![]()
Originally Posted by dnz498
anlıyorum da gerçek olmayan şeyleri konuşmam arkadaşım merak etme=) hatta röpörtajı izledimi bile hatırlıorm=) Bu arada Volkan iyi de hakkı yeniyo oynatılıp alışması lazım... Aykut için de aynı şey geçerli... oynamadı oynamadı Fb maçında oynadı ve yaptığı hatayla göze battı... Bjk de de Volkan Ünlü var(hala duruomu bilmiorm) bunlara güvenilse gerçekten mükemmel kaleciler...
Kupa maçında ne hatası yaptı yaw? O gece hatırlamıyorum bir şey bahsedermisin biraz?Originally Posted by ozgrkc
Kupa maçında aykutun bir hatası yoktu
Bence artık mondi ye kaleyi teslim etmemeleri lazım
çok basit hatalar yapıyor
Fenerbahçe 5-1 yendiğimiz maçta süper oynadı diye 2 senedir kalede tutuyouz
Geçen sene bir iki kurtarış yapsaydı şampiyonluğumuzu önceden ilan ederdik
Originally Posted by ermoon
Alex in attığı frikik te pozisyon hatası yaptı... barajı yanlış kurdu... tuttuğu köşeden gol yemişti... hata aykutun demişim ksura bakmayın hata gerets de... uzun süre oynatmadı sora kupa maçlarında Aykut a söz verdm diip onu sürdü... hatırlatabildimmi?
hatırlattın tabi ama o biraz değişik bir hata olmuş. hani yan top olur, yanlış bir topa çıkarsın hatadan gol olur anlarımda neyse.. Onu sürecekti çünkü daha lig'in başında demişti Kupa maçlarında Aykut ligde Mondi diye.. Neyse yaOriginally Posted by ozgrkc
valla ben volkanı beğeniyorum bir kaleci olarak ama bazen akılalmaz hatalar yapıyor.bunuda sürekli rüştü gibi bir adamın yedeği kalabilme durumundan dolayı yaşadığı heyecana bağlıyorum.bu kale senin kardeşim dense çok daha iyi olacağına ve milli takımımızın değişmez kalecisi olacağına inanıyorum.
ve bir diğeri konyalı olduğum için değil ama gerçekten kalecimiz özdende çok kaliteli bir kaleci ve takımımız için çok önemli kurtarışlar yapıyor.geçen sene milli kadroya alındı ama yeterli şans verilmedi bence verilmeli.
fatih terim e sorun...
şimdi beyler dogruya dogru mondragon bu ligin en iyi kalecisi spor yazarları bile bunu diyor
Originally Posted by anakonda52
kardeşim yapma ya....
Bence Mondragon en başarılı kaleci 6 yıldır
6 gol yemek her babayiğidin harcı değil tabi.EN BÜYÜK MONDİ.Rüştü falan hikaye...
Aslında perpetua'nın yazısı çok önmeli şeyleri ortaya koyuyor. Her kalecinin kendine has meziyetleri var. En iyiyi seçmek gerçekten çok zor.
Ben herşeye rağmen Fenerbahçe diyorum
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
işte bu büyük bi sallamasyonOriginally Posted by dnz498
![]()
Tabii ki de Fenerbahçe
Sonra Galatasaray
evet fb de sonra gs sonra bursa ömer-yavuz
kesinlikle Galatasaray
bence arkadasın dedfıgını ıyıce bı arastır kım gercegı soluo anlasılır...Originally Posted by EreN
mondragon ile rüştü yü karşılaştırırmayın bence mondi çok büyük kaleci ... mondi nin ben daha çok büyük bir hatasını hatırlamıyorum ... her kaleci hata yapar ama burda önemli olan az yapmak ....ayrıca 4-0 ve 6-0 lık maçlarını örnek gösteren arkadaş 5-1 lik maçını v-manisa dan 5 yediği maçı hatta man.unt. 6 yediğği maçlarıda hatırlaması gerekir di ...ama ben kalecilerin 1 -2 maçla değerlendirilmesine karşıyım ve istikrar olarak ... moni diyorum... rüştü eğer çok iyi bir kaleci olsaydı barcelonada çıktığı her maçta eleştiri almazdı ...
orda atılan taş bana sanırsam ... ok güzel demişin de mondi hayatında kaç kere dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterildi? barça konusuna gelince Rüştü yü eleştirenler dediklerin katalanlardı...sebebiyse kalede katalnan birini görmek istemeleriydi bu isim ise şu an kaledeki V.Valdes dir...Originally Posted by paco
yani rüştü barça da çok iyi oynamasına rağmen katalanların eleştirisine mağruz kaldı ....(buna katılmam mümkün değil) herneyse ben sana dünyanın en iyi kalecilerini gösterilenlerle ilgili bişey sormadım ... sen 4-0 ve 6-0 lık maçları söylemiştin bu saçma yorumuna karşılık bende onu çürütmek için söyledim ...Originally Posted by ozgrkc
tekrar söylüyorum her kaleci hata yapar ... ama istikrar ve kurtardığı maçlara bakarsak ben oyumu mondragona sahip olan 2 tane genç yetenek aykut ve fevzi ye sahip olan galatasaraya kullanıyorum ...
Fenerbahçe ve Galatasaray....
İyice araştırdım ve sonuç olarak bir kaç GS TARAFTAR sitesinde buldum ve vieri değil o isim MARADONA ve daha 1 ay önce Fenere Teknik direktör olarak gelmek isteyen adam haliyle takımıda biliyordur..Kpk..Originally Posted by lazyboy7
Tekrarlıyorum fenerbahçe arkasından gs
sana katılıyorum f.b yi avrupada herkez tanır ....hemde iyi tanır ...!!!Originally Posted by EreN
Böle laflar atmaktan zevk alıyorsunuz galiba..Originally Posted by paco
Kişisel tartışmalar girmeyin!
Kayserispor Dimitar İvankov![]()