Sayfa 455 / 483 İlkİlk ... 355405445453454455456457465 ... SonSon
13,621 ile 13,650 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe şike yapmamıştır, şike nasıl yapılır, babasının hayrına kimse şike yapmaz, ee bakıyoruz Fenerbahçe'nin tüm hesapları hem de bilirkişi tarafından iki defa incelenmesine rağmen bir usulsüzlük bulunamamış.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, gündemi biraz takip etmek, elinde gücü olanın neler yapabileceğini gösteriyor. Bir gecede talimatlar değişiyor, düzen değişiyor, suçlu bir anda hakim durumuna geçiyor neredeyse.

Hal böyleyken aynı ellerden çıkmış bu davanın da hiç bir meşruluğu kalmıyor gözümde, yargıtay onaylasa da kalmıyor, reddetse de kalmıyor, ülkenin şu son günlerdeki halini görünce.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Fenerbahçe şike yapmamıştır, şike nasıl yapılır, babasının hayrına kimse şike yapmaz, ee bakıyoruz Fenerbahçe'nin tüm hesapları hem de bilirkişi tarafından iki defa incelenmesine rağmen bir usulsüzlük bulunamamış.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, gündemi biraz takip etmek, elinde gücü olanın neler yapabileceğini gösteriyor. Bir gecede talimatlar değişiyor, düzen değişiyor, suçlu bir anda hakim durumuna geçiyor neredeyse.

Hal böyleyken aynı ellerden çıkmış bu davanın da hiç bir meşruluğu kalmıyor gözümde, yargıtay onaylasa da kalmıyor, reddetse de kalmıyor, ülkenin şu son günlerdeki halini görünce.
    Eğer zaten birisi babasının hayrına bu işi yaptıysa o adam artık nasıl bir Fenerbahçe aşığıdır ki cebinden milyon dolarlar bayılmış...

Dün beni Fenerbahçe karttan arayıp dergi abonesi olur musunuz dediler hayır dedim sebep sordular para vermek istemiyorum dedim. Kısaca kimse tuttuğu takıma babası hayrına para vermez katılıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bence yargıtay kararları bu hafta açıklanacak. Malum siyasi gündem değişmeli, bununla değiştirebilirler.

Nesil
    2012

Özel Yetkili Savcı'nın dediği gibi eğer 13 maçda şike varsa peki şike yapılan futbolcular nerede 13 maçtan minimum 1 futbolcu şike için ayartılsa 13 kişi yapar ayrıca 1 kişi maça etki edemez yani şike yapıldığı söylenen maçlardan en az 20 futbolcunun lisansı yırtılıp hakim karşısına çıkartılsaydı şike var derdik

Dipnot : Burası çok önemli İçişleri Bakanı Sn Muammer Güler diyorki bizim için bahsi geçen konuşmalara tapelere eklemeler oluşmuştur eğer konuşmalara belli bir teknoloji ile ekleme mümkünse bunuda göz ardı etmeyelim bir dipnot daha bazı davalarda Digital ortamda hazırlanan belgelerin asıl olarak mahkemeye sunulduğuda aşikar bir gerçek , günümüz Türkiyesinde yargılamaların meşru olduğunu söylemek mümkün değil

Ayrıca Hükümet şuan kendisi hakkında yapılan soruşturmada diyorki madem ortada bir suç var neden 14 ay beklettiniz aynısını bizde söyledik madem Aziz yıldırım 13-14 maçta şike yaptı neden tespit edip tutanak tutulmadı ve neden seçimden önce yapılmadı ve ayrıca Fenerbahçe şike davasında yargılanırken hangi davalar sümen altı edildi hangi davalardan savcılar çekilip gündemden düşürüldü ,neye inanmak istiyorsanız inanabilirsiniz ama büyük resimi bir gün herkes görecek

Nesil
    2012

Yargıtay kararı 1 hafta içerisinde açıklayacak , onaylar veya onaylamaz , çıkacak kararın inandırıcılığı yok

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bence cezalar onaninca gayet inandirici olacak.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by 19karabulut07 View Post
    Yargıtay kararı 1 hafta içerisinde açıklayacak , onaylar veya onaylamaz , çıkacak kararın inandırıcılığı yok
    Ülkenin konjonktürüyle alakalı bu durum yoksa kararın inandırıcılığını (onanırsa) sorgulamanın bir alemi yok.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Hala şike yapmadık diyoruz. Bak tekrar söylüyorum Fenerbahçe şike yapmamıştır. Sıkıntı mı var?
    Sıkıntının ağa babası var, Fenerbahçe şike yapmıştır, ister inanın ister inanmayın.

Nesil
    2012

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Sıkıntının ağa babası var, Fenerbahçe şike yapmıştır, ister inanın ister inanmayın.
    Peki yargı onaylamazsa Fenerbahçe şike yapmamıştır diyebilecek misiniz ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Hayir, yine sike yapmistir diyecegim. Bu benim kendi gozlemim. Ceza verilince Mahkeme ve UEFA tarafindan da onaylanmis olacak.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Adı geçenleri harcayacaklar fena bir şekilde bu hafta açıklanır gündem değişir kupa el değişir puan silme filan tartışılır bu hafta

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Yarginin karari bizi baglamaz dedi gecenlerde Y.D. O yuzden Fenere ceza meza gelmez.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Her takım şike yapıyor diyenlere yine biraz hak verebilirim ama FB şike yapmamıştır diyen insanlar , e insaf be !

Daha neyi tartışıyosunuz, bu ülkede toplumu ilgilendiren her dava başlı başına skandal.

Yargının bağımsız olduğunu düşünen varsa ben zaten o düşünceden şüphe ederim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Burda muhalif kişiler başka davalar için "yargı şöyle böyle, bağımsız değil, cemaatin elinde" Fenerbahçe'ye gelince "E şike yapmışsınız mahkeme öyle söylüyor" oluyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Eğer şu sıralar bu şike davası gündeme geliyorsa ve bu gündem tam da başımızdakinin rezilliklerinin olduğu bir zaman da ise oturup düşünmek de de fayda var tabi.
    Last edited by Nedvedmania : 24.Aralık.2013 at 00:59 Reason: Silinen mesajla ilgili kısım sıilindi.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Burda muhalif kişiler başka davalar için "yargı şöyle böyle, bağımsız değil, cemaatin elinde" Fenerbahçe'ye gelince "E şike yapmışsınız mahkeme öyle söylüyor" oluyor.
    Kim mahkeme öyle söylüyor diyor, çarşaf çarşaf telefon kayıtları var diyoruz, koca koca adamlar bu konuşmaları geyik olsun diye mi yapmış?

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ben yargıyı filan önemsemiyorum, ben telefon kayıtlarına bakıyorum, bu kadar basit.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yargıtay'ın kararının yıl sonu açıklanacağı uzun zamandır konuşulan bir şey zaten.

Bütün konuyu incelesem çok kişinin cemaat, hükümet ve Fenerbahçe üçgeninde çark ettiği mesajları bulabilirim, şimdi bile her kafadan ayrı ses çıkıyor. Zamanında bu hükümet & cemaatin ortak operasyonu deniyordu, şimdi roller değişti. Ben bunları şikeden, teşvikten, örgütten yırtmak için kullanılan bahaneler olarak görüyorum.

Sizlerin ortaya attığı teoriler doğru olsa bile, bu Aziz Yıldırım önderliğindeki grubun sütten çıkmış ak kaşık olduğu anlamına gelmez. (tapeler doğruysa, ki bunu net bir dille inkar eden olmadı bugüne kadar)

Yolsuzluk operasyonu için cemaat istedi ortaya çıkarttı deniyor, burada 1 değil 2 vahim olay var. Sen cemaatin bu gücü nasıl aldığını elbetteki soruşturacaksın, irdeleyeceksin, ama öte yandan yolsuzluğu da sineye çekmeyeceksin. Şike ile olay birleştirilmeye çalışılıyor ya, ÖYM diyen de haklı, cemaat diyen de, hükümet diyen de. Hatta basın diyen dahi haklı kendi çapında. Tüm bunlar süreci etkilemiş, iddiaların abartılmasını sağlamış olabilir. Ama senin başkanının, yöneticinin, teknik direktörünün masum olmayan konuşmalarını örtmez bunlar.

Kaldı ki burada Fenerbahçeli taraftarlar hükümet cemaat derken, Aziz Yıldırım her iki kesimden adamı yönetim kurullarına almadı mı? Senin öve öve bitiremediğin basket salonunu yapan kim?

Rakibinin oynayacağı maç gününe kadar karışan, kadroları önceden alan, basına dilediği gibi siparişle haber yaptıran, PFDK bizde, Tahkim bizde diyen insanlar nasıl masum oluyor? Bu olayda masum olanlar bellidir, hiç haz etmediğim Volkan, Emre dahil Fenerbahçe futbolcuları masumdur, bu insanlara güvenen taraftar masumdur. Tabii taraftarın hepsi değil, bir kısmı 3 temmuzdan beri sadece inkar ediyor. Onlara pek üzülemiyorum, hakediyorlar.

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Benim için söylüyosan ben genel olarak yazdım, yani bir ithamda bulunmadım. Son günlerdeki yolsuzluk davasıda şike davasıda, birilerinin ayağını kaydırma çabası.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Mehmet Alakuş ‏@exagg 2 sa
    "ilk günlerde haklısın... bilmiyordum. inandım, sonra 182 sayfa okudum. senin mücadelene de saygı duyuyorum"
    bana bu sms'i sizce kim attı?

ROK'muş

https://twitter.com/sporistacom/stat...87526554300416

https://twitter.com/sporistacom/stat...88851199381504

Bunlar bile çark etti, belki de menfaatleri böyle gerektirdi. Gün gelir siz de anlarsınız Adalet herkese lazım. Gün gelir böyle bir operasyon başınıza gelirse haklı olduğunuza inansam bile söylediklerinizin hiçbir önemi olmayacak benim için.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Mehmet Alakuş = 12 Numara, ROK = Soytarı. Mesajın resmi vs var mı, ayrıca varsa bile ne değiştirir? Meselenin esasını irdelemek yerine etrafında dolaşmaya devam. İnsanların ROK, Ahmet Çakar yüzünden şikeci dediğini falan mı sanıyorsunuz?

Koyduğun resimdeki şahıs bir dönem sabah programlarında yol durumu vermiyor muydu? Ayrıca ne yani şimdi operasyon yüzünden mi yenildi Fenerbahçe bu hafta? Ne adamın kastettiğini anladım, ne de senin. Adam saklayın demiş ama sonra silmiş o da ayrı bir komedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Telefon konuşması diye ortaya koyulan, Karabük'le alakası olmayan, Karabük'e hayatında hiç gitmeyen adamı Karabükle ilişkilendirip olayı şikeye bağlayan konuşmalardan bahsediliyor değil mi?

Bunlardan defalarca bahsettik, kim parayı vermiş, kimi ayırtmış, kim maç satmış? Ortaya suçu koymadan, şunu konuşmadan şu yorumu çıkaralım, şuradan şunu demek istemiş, buradan al sana şike.

O kadar basit değil, kulüpten tonla para çıktı deniyor ama hesaplar iki defa bilir kişi tarafından incelenmiş ve usulsüzlüğe rastlanmamış, Allah'tan diyorum ki 1 milyonluk kayıp makbuz gibi bir olay, bir açık yoktu Fenerbahçe'de yoksa bitmişti iş.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

12numara'nın kurucusuna böyle bir mesaj geliyor. ve mesaj gelen kişi şike sürecinde göklere çıkardığınız, helal olsun yürü be dediğiniz (ben yapmadım etmedim deme, genelden bahsediyorum) kişiden geliyor. Yani dediğim şudur ki şike konusunda destekçiniz azalıyor.

Bu hafta kaybetmesiyle ne alakası var Murat Kazanasmaz'ın. 16.haftadayız ve şike kararı açıklanacak deniyor. ve bunu daha önceden bir yol durumunu sunan muhabir ile çok saygı değer ROK biliyorlar ve bizlerle paylaşıyorlar.

Şike olmadığını eminim. Ki şike olmuş olsaydı bile adil yargılanma olmadığı için o kararlar benim için yok hükmünde. Adil yargılanma niye yokmuş demeyin artık. Kaç milyon tane çelişki, kıvırma vs paylaştık.

Neyse ; adalet herkese lazım.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Telefon konuşması diye ortaya koyulan, Karabük'le alakası olmayan, Karabük'e hayatında hiç gitmeyen adamı Karabükle ilişkilendirip olayı şikeye bağlayan konuşmalardan bahsediliyor değil mi?

Bunlardan defalarca bahsettik, kim parayı vermiş, kimi ayırtmış, kim maç satmış? Ortaya suçu koymadan, şunu konuşmadan şu yorumu çıkaralım, şuradan şunu demek istemiş, buradan al sana şike.

O kadar basit değil, kulüpten tonla para çıktı deniyor ama hesaplar iki defa bilir kişi tarafından incelenmiş ve usulsüzlüğe rastlanmamış, Allah'tan diyorum ki 1 milyonluk kayıp makbuz gibi bir olay, bir açık yoktu Fenerbahçe'de yoksa bitmişti iş.
    Rakibinin oynayacağı maç gününe kadar karışan, kadroları önceden alan, basına dilediği gibi siparişle haber yaptıran, PFDK bizde, Tahkim bizde diyen insanlar nasıl masum oluyor?
    Abi peki sence bunlar normal mi, masum mu tamamen Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu hatta radara yakalandık diyen Aykut Kocaman tamamen suçsuz mu? Şike, teşvik, örgüt boşver adını koymayalım, o tapelerin hepsini okudum ben. Haklı olduğun yerler var, ama benim bahsettiğim şeyler gibi olanlar da çok net. Sen bu insanların iyi niyetli olduğuna inanıyor musun?
    Quote Originally Posted by benbenim View Post
    12numara'nın kurucusuna böyle bir mesaj geliyor. ve mesaj gelen kişi şike sürecinde göklere çıkardığınız, helal olsun yürü be dediğiniz (ben yapmadım etmedim deme, genelden bahsediyorum) kişiden geliyor. Yani dediğim şudur ki şike konusunda destekçiniz azalıyor.

Bu hafta kaybetmesiyle ne alakası var Murat Kazanasmaz'ın. 16.haftadayız ve şike kararı açıklanacak deniyor. ve bunu daha önceden bir yol durumunu sunan muhabir ile çok saygı değer ROK biliyorlar ve bizlerle paylaşıyorlar.

Şike olmadığını eminim. Ki şike olmuş olsaydı bile adil yargılanma olmadığı için o kararlar benim için yok hükmünde. Adil yargılanma niye yokmuş demeyin artık. Kaç milyon tane çelişki, kıvırma vs paylaştık.

Neyse ; adalet herkese lazım.
    Yukarıdaki soruyu sana da soruyorum.

12 Numara'nın kurucusu ortaya bir iddia atıyor, doğru mu değil mi ben direk emin olamam. Kanıtı var mı? Ben demedim demeyeceğim, başka bir şey diyeceğim sana, sen bilmiyor musun milletin (ROK vb şahıslar + bazı taraftarlar) goy goy peşinde olduğunu, GS - TS maçında pankart açılıyor TS'ye destek amaçlı güya. Ama esas olan FB'ye göndermede bulunmak. TS'nin kardeş takımımız olduğunu falan düşünen varsa bence onlar akıl tutulması yaşıyor, yemediğimiz madde kalmadı Avni Aker'de ama bu ülkede mühim olan GS - FB rekabeti. Toparlarsak, şahsen benim düşüncemi ne ROK, ne başkası ilgilendiriyor. Onlar bahsettiğim rekabetten nemalanan kişiler. Destekçi falan lazım değil, bana göre açık ve net olan şeyler var. Bunlar benim anlayışıma göre doğru değil, hapse girmişler girmemişler çok da umrumda değil spordan men edilsinler istiyorum ama. Fenerbahçe'nin düşmesi de umrumda değil, zaten düşmekten beter oldu, Avrupa'ya gidiyor, gidemiyor papatya falına döndü.

Düşüş başlıyor demiş ya ben düşüşe geçiyor olarak algıladım, küme düşme olarak mı kastetmiş onu? Ayrıca aylardır yıl sonu deniyor Yargıtay kararı için, bu da 16. ve 17. hafta demek.

Adil bir karar çıkmayacak bu soruşturmada, verilecek karar ne olursa olsun. Baklava çalan, ekmek çalan çocuğun 6 sene hapis yattığı ülkede adalet beklemiyorum. Bence herkese biraz vicdan lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şu da var, telefon konuşmalarını referans alıp, Trabzonspor'un balıklarını görmemek ve Trabzon'u şampiyon ilan etmek sonra da yargı iptal etse de konuşmalar ortada demek iki yüzlülüğün dik alası.

Rüşvetten oğlu yakalanan, sadakacı bakanın vakti zamanında, kupayı Trabzon'a getirmek için ince ince çalışıyoruz diye de bir açıklaması var, devletten giden kullanım amacı farklı olan bir para var, şimdi bakıyoruz rüşvet olaylarına, paraları koyacak yer bulunamıyor, dönüp bakıyorum şike davasına, senede 1 milyon para kazanan adamı 10 bin ile satın almaya çalışma iddiası, ne ortada para ne suç üstü ne de bir kanıt.

Kişi kötü niyetli olabilir ama niyeti kötü diye de sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncuların emeklerini hiçe sayamazlar, 2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'dir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Yarginin karari bizi baglamaz dedi gecenlerde Y.D. O yuzden Fenere ceza meza gelmez.
    Öyle şey olur mu yahu ? Şike yapan takım Avrupa'da ceza almıs olacak kendi ülkesinde almamıs olacak saka gibi. Yargıtay kararı onarsa Fenerbahce'nin küme düsmesi gerekmiyor mu ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

@uaburak89

Buna sadece etik değil diyebilirsin. ki zaten Aykut Kocaman herhangi bir ceza almadı.

İddiayı ben doğru kabul ediyorum. Ama delil istiyorsan twitterdan sorabilirsin. @exagg hesabı.

Kararın adil olup olmayacağı muamma, bilemeyeceğiz. ama şike olup olmadığına dair kesinlikle bir hükmü ifade etmeyecek benim için.

Nesil
    2012

YARGITAY 5. Ceza Dairesi'nde temyizde bulunan ve bu hafta kararın çıkması beklenen Şike Davası'nda süpriz bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatları Yargıtay'a altı sayfalık bir ek dilekçe verdiler. Yıldırım'ın avukatları dilekçelerinde, "Büyük rüşvet" soruşturmasının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklamalarından alıntı yaparak, bu açıklamalar ışığında Şike dosyasının temyiz incelemesinin yapılmasını istediler. Avukatlar Yargıtay'a, "Biz de Şike Davası kurgu demiştik. Tapelerde ekleme iddiasında bulunmuştuk. Mahkeme hiçbirini dikkate almadı. Hukuka ve usule aykırı soruşturma yapıldı. Adil yargılanma hakık ihlal edildi. Mahkumiyetleri bozun" talebinde bulundular.

EK TEMYİZ DİLEKÇESİ

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şike Davası'nda verdiği kararı tebligat eksikliğini nedeniyle mahkemeye göndermişti. Mahkemenin usul eksikliğini tamamlayarak gönderdiği futbolda şike davasına ilişkin dosyayı, ikinci kez Yargıtay 5. Ceza'nın önüne geldi. Bu arada Dairenin başkanı da değişti. Dairenin temyiz kararı beklenirken, Yıldırım'ın avukatlarından sürpriz bir ek dilekçe hamlesi geldi. .

ERDOĞAN VE GÜLER'İN AÇIKLAMALARINA DAYANDILAR

Yıldırım'ın avukatları dilekçelerinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen Cumartesi günü Ordu'da kullandığı "Devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" ifadeleri ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm" sözlerinden alıntı yaptılar. Avukatlar, Yargıtay'dan üç nokta halinde şu taleplerde bulundular:

1-Son yolsuzluk soruşturmasında adı geçen müdürler Şike soruşturmasında da görev yaptılar. Biz başından beri Şike Davası'nın kurgu olduğunu savunduk. Ancak mahkeme bu iddialarımızı kabul etmedi.
    2--Müvekkilimiz Aziz Yıldırım'ın telefon tapelerine de ekleme yapıldı. Tapelerin tümü müvekkilimize ait değildir. Ses kayıtlarıyla yazılı dökümlerinin kıyaslanmasını talep ettik. Ancak mahkeme bu iddia ve taleplerimizin hiçbirini dikkate bile almadı ve hepsini reddetti. Soruşturma aşamasında birçok işlem hukuka ve usule aykırı yapıldı. Son gelişmeler iddialarımızla örtüşüyor.
    3-Sayın Yargıtay Başkanı Şike Davası'na ilişkin yılbaşından önce çıkacağı şeklinde bir açıklama yaptı. Bu da dosyaya müdahale olduğunun bir işaretidir. Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir.

Kaynak Hürriyet.com.tr

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Muammer Güler, savcı ya da emniyetin fezleke düzenleme yetkisi yok dedi.

FB Polis fezlekeleriyle ceza alırken nerdeydiniz?
    FM Gazetesi

Mesaj Yetkileri