Her sene yaptığım gibi yine 2. devrenin fikstürlerine bakayım dedim. FB, K.Paşa, GS, BJK'nin fikstürleri inceledim, açık ara en avantajlı fikstür bizde. Önemli maçların neredeyse hepsi içeride (Mancini ile içeride firesiz gidiyoruz), en kötüsü ise K.Paşa'da. İlk ikinin FB - GS olacağını düşünüyorum, Paşa ilerleyen haftalarda baskıyı kaldıramayacakmış gibi geliyor bana. Beşiktaş'ta da sorun eksik olmuyor, Fernandes, sakatlıklar, ekstra olaylar ve ek olarak transfer politikalarının kısa değil uzun vadede mantıklı olduğunu düşünüyorum, bunları birleştirince ilk ikiye girmeleri zor bana göre.
Fenerbahçe ağır saçmalamazsa belki 8-10 puan farkla değil ama yine de rahat bir şekilde şampiyon olacak gibi gözüküyor. İpler ellerinde sonuçta 4 beraberlik bile alsalar 2'li averaja kalıyor ve yine avantajlılar (penaltıyı atamayan Melo'ya selamlar buradan), 2 mağlubiyet 1 beraberlikte de yine aynı şey geçerli.
Bizim için çok kriter var, yapılacak transferlerin doğruluğu kadar uyumu da önemli olacak, takım 3 kulvarı da kaldırabilecek mi, acaba yine stat kaynaklı sorun yaşar mıyız, Mancini rakibe göre taktik ve anlayış değiştirmeye devam edecek mi (özellikle ligde), Sneijder devamlılığı sağlayabilecek mi gibi sorular var kafamda. Fenerbahçe'yi Arena'da yeneceğimizi ve fikstür avantajımızı kullanacağımızı düşünsek bile çok zor gözüküyor. Rize, Antalya, G.Birliği maçlarındaki beraberliklere çok hayıflanıyorum. Hatta Bursa ve Kasımpaşa maçları da dahil edilebilir, o maçların hepsi bize gelmişti, ama lakayıtlık, beceriksizlik ve bazen de şanssızlık sonucu puan kaybettik.
Ünal Aysal sene sonunda "Fatih Terim'i yolladı şampiyonluk gitti" lafını duymamak ve tabii ŞL'de ilerleyebilme ihtimalini arttırmak için transfer döneminde eline cebine atacak ve çok aktif olacaktır diye düşünüyorum. Sezon sonuna doğru işler kötü giderse kendisinden veya yöneticilerden "hocamız kimi isterse aldık" söylemleri gelecektir, bunun için tabii önce kimi isterse almaları lazım.
FB'nin yenilmesi ve bizim de TS'yi yenmemizle herkes de küçük bir umutlanma söz konusu, umarım bu hafta olduğu Fenerbahçe'nin sürpriz kayıpları devam eder, tabii biz de kazanmaya.