dany saha disindada ilginc biri oldugunu gosterdi ceyhunun dogum gununde , oda pastayi ufluyor.
http://instagram.com/p/iWHFVuO7pp/
dany saha disindada ilginc biri oldugunu gosterdi ceyhunun dogum gununde , oda pastayi ufluyor.
http://instagram.com/p/iWHFVuO7pp/
Prekazi ile anlaşma sağlanmış. Prekazi hem scout hem de takımın altyapısındaki oyuncuları izleyen kişi olacakmış. Ntvspor yayınında bağlanıp söyledi. Ayrıca bir de yakınmada bulundu: "Eskiden Galatasaray'a genç yetenekleri öneriyordum fakat sanki şaka yapıyormuşum gibi dönemin yöneticileri beni takmıyorlardı. Şimdi o yetenekler Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynuyorlar."
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Beyler seneyeki muhtemel 11'imizi yazmak geldi içimden destur var mıdır
----------------------------------------Muslera---------------------------------------------
Tarık(Sabri)---------------Ömer Toprak-------------Semih---------------Alex(ishak)
---------------------------------Melo--------------------Selçuk---------------------------
Bruma------------------------------Hakan Çalhanoğlu----------------------Sneijder
----------------------------------------Burak(/Drogba)-----------------------------------
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Her gün ama her gün istisnasız GS için Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu haberlerinin çıkması,
Başkanın Almanya'dan 2 Türk oyuncu alacağız muhabbeti,
Transfer haberleri konusunda geçen:
şu mesaja da ayrıca katıldığımdan ötürü, bence çok da fantastik olmayan bir kadro
Fantezi kaçan kişilerin Ömer ve Hakan olduğunu varsayıyorum tabii.
Raşit değil diyorsa değildir aga.![]()
Hakan geldi de sağı solu kaldı. Hele bi gelsin Sneijder solda da oynar![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Ben 3-5-2'de ısrar edilmesinden yanayım. Türkiye'de büyük bir takım tek forvet oynayamaz. Aslında en sevdiğim taktik olan klasik 4-4-2 de artık devrini doldurdu maalesef. İşin savunma yönünü de düşünürsek 3 stoperli taktiğe oturtulacak 2 tane ortalama üstü bek oyuncusu ile oyunun 2 yönünde de minimum zaaf göstereceğimize inanıyorum.
Bana göre;
------------------------------------------------Muslera-----------------------------------------------
---------------Chedjou(Transfer)--------Toprak-----------Semih----------------------------
Eboue(Transfer)------------------------------------------------------------------------Transfer
--------------------------------------Melo-----------------Selçuk-----------------------------------
-----------------------------------------------Sneijder-----------------------------------------------
----------------------------Burak(Bruma)--------------Transfer---------------------------------
Tabii bunu uygulayabilmek için yabancı sınırının nasıl şekilleneceğini gözlemlemek gerek. 6 yabancı olarak devam ederse Chedjou yerine Serdar Taşçı'yı bir şekilde kafalayıp sol tarafa ve forvete yabancı getirilebilir. Bunun için biraz ciddi bir bütçe gerekli, ama 2 transfer devre arasında 2 transfer sezon başı olarak yapabiliriz bence.
Eboue kafasını futbola verecekse oraya adam bakmamıza gerek yok. Ama aynı tavırlarını sürdürecek ve maç seçmeye devam edecekse sezon sonu kapı gösterilmeli.
Sol taraf için benim adayım kısa vadede Kolarov. Telles içime sinmiyor bir türlü, kapalı kutu gibi biraz. Üstelik ciddi miktarda para konuşuluyor, 6-7 milyon euro gibi. O paraya Avrupa futbolunun içinden gelen bir oyuncu getirilse daha iyi sanki. Brezilya-Afrika pazarı artık daha küçük hedefli takımlar için, hedefimiz Avrupa'da her sene en azından grup aşamasını aşmak ise olabildiğince Avrupa futboluna alışkın oyuncular getirmeliyiz. Uzun vade düşünülecekse de Jetro Willems de aşağı yukarı 6-7 milyona getirilebilir bence, çok daha verimli olacağını düşünüyorum şahsen.
Drogba'nın sene sonunda ayrılacağını düşünüyorum. Dolayısıyla forvete de hava toplarına hakim, bitirici bir oyuncu lazım. Edin Dzeko çok tatlı olmaz mıydı? Zor bir transfer, ama neden olmasın? Alternatifler de Avrupa piyasasında var, iyi bir araştırmayla daha ucuza mal edilebilecek oyuncu da bir şekilde bulunur.
Bruma'yı da 2. forvet mevkiisinde değerlendirebiliriz. Daha genç yaştayken bu kadar iyi adam eksiltme yeteneği olan bir adama biraz da güç ve vuruş tekniği aşılanabilirse yapabileceklerinin sınırı yok.
Hakikaten Dzeko hariç hiçbiri çok zor değil, bahsettiğim transferler 30-40 milyon arası bir bütçeye halledilebilecek transferler. Seneye de gruplardan çıkarsak aşağı yukarı yarısını geri kazanabiliyoruz üstelik. Daha bu işin forma satışı, oyuncu satışı gibi bütçe yaratma imkanları da var. 10-15 milyon devre arasında, 20-25 milyon da sezon başında harcansa neredeyse bütün mevkiilerde ciddi kalitede oyunculara sahip oluyoruz.
Bir yandan da alt yapıdan en azından 1-2 rotasyon oyuncusu çıkarmamız gerek. Alt yapı her sene bu kadar boş geçtiği sürece devamlı başarı zaten çok zor.
Yabancı sınırı olmasa işler çok daha rahat olacak da Türk piyasasına girmek şu durumda hakikaten zor. 1 milyon edecek adama 5 milyon fiyat biçilen bir ortamda Türkiye'den transfer çok zor. Gurbetçi kovalamak lazım.
Last edited by IcedEarth : 26.Aralık.2013 at 04:09
Omer toprak semih ikilisi ya da Omer Toprak savunma ortası , iyi olacagını dusunmuyorum.
İkili olarak zaten milli takımda yeterince gördük. Chedjou omer Semih üçü de birbirine benzer yapıda oyuncular. Yine savunmamız ezilir, yine yan topları rakipler toplar.
O yüzden mesela Serdar Taşçı tipi bir adam çok daha iyi olur. Serdar-Omer ya da işte Serdar-Semih bence bu işi en iyi yapabilecek adamlar. Yabancı da alınabilir Astori gibi. Sert, hava toplarında etkili defans kaptanı bir isim alınmalıdır.
352'ye göre şekilleneceğimizi zannetmiyorum. Bence 4-2-3-1 oynayacagız. Fakat diziliş nasıl olursa olsun önemli olan savunmadan cabuk top cıkarabilmenin bir yolunu bulmak (orada yekta'yı deniyor Mancini) ve topu mutlaka ve mutlaka kanatlara açabilmek (TS maçında Sneijder biraz sol kanadı kullanınca neler oldugunu hep beraber gördük). Bu iki aksiyonu yapabildik mi zaten işin hucum yönünü çözmüş oluyoruz. Savunma yönünde ise Drogba hariç bence herkes topun arkasında pozisyon alıyor ve koşuyor yani takım savunmasıyla ilgili çok eksiğimiz olmadıgını dusunuyorum. Bizim savunma oyuncularından yana zaafımız var. Yumuşak savunma oyuncularımız var.
Şu an savunmada 4-3-1-2, hücumda 3-4-1-2 oynuyoruz zaten. Eğer ki Mancini kanatları kullanan bir sistem yaratmak istiyorsa ne gibi değişiklik olabilir ki? Bruma'yı forvette Burak'ın yerinde kullansak daha iyi olur.
Futbolcu Bilgileri
guzel entry
hayatlarinda akillariyla oynamamis bir dizi futbolcuyla maçin 70 dakikasinda mukemmele yakin saha parselizasyonu yapmayi basariyor. bu saha yayilisi savunmayi toparladigi gibi takimin enlem problemine de çozum oluyor.
juventus'u bile maçin uzatmalarla son 7 dakikasinda, turk takimlarinin aksine savunmada 7 kisi tek hat uzerinde degil, iki bariz ve yardimlasmali blokla karsiliyor ve gokhan, semih gibi adamlar buna sadik kalabiliyor. 32 yasina gelmis ve hâlâ (bu aksamki trabzon maçinda 3 kez yaptigi gibi) etrafinda kimse yokken havadan gelen topu indirecegine veya sarkitacagina kafayla guçsuz sekilde uzaklastirip rakibe kaptiran gokhan, 3 senedir galatasaray'da stoper oynayip olaganustu mudahale yetenegine ragmen yanlis hamle yapan semih ile neredeyse kusursuz bir pozisyon oyunu oynuyor.
bakin turkiye ligine daha uygun futbol sistemleri vardir, gokhan'in gucunu semih'in mudahale yetenegini, orta sahanin baskisini kullanip toplari direk drogba sneijder burak'a aktarabilir ve ayni sonucu elde edebilir fakat bu oyun tarzi sadece turkiye'de soker. bizde kontrollu oyun ruhsuz oyunla karisiyor, pozisyonunu kaybetmeden gerekli yerde pres yapmak mumkun ve biz bunu maalesef bilmiyoruz fakat trabzon maçinda pozisyonu oyununu iyi oynayarak baski yapilabileceginin sinyallerini net olarak vermistir.
isin en onemli tarafi, madrid deplasmaninin 2. yarisi ve kasimpasa maçinin ilk yarisi hariç galatasaray tempoyu belirleyen takim oldu. maçin kendine has donemleri vardir ve dogru yerde oyunu yavaslatip, dogru yerde pedala basmak bir meziyettir. takim yeni sisteminde bunu farkli yapmayi da ogreniyor.
https://eksisozluk.com/roberto-mancini--258577?p=204
Devre arasında Dany,Amrabat ve Riera gider.Yerli stoper ve kanat,yabancı sol bek bekliyorum.Oynadığımız oyun Kasım'ın sonlarından itibaren gelişim göstermeye devam ediyor.Mancini geldiğinden beri şikayet ettğim tek konu takımın gümbür gümbür oynarken aniden tempo düşürmesi ve kalemizde tehlikeli pozisyonlar görmemiz.Savunma sağlam olsa,tempoyu düşürmek mantıklı olabilir çünkü ani kontra ataklarla ekstra goller bulabiliriz.Tabi bu işin detayı ancak tempoyu aniden düşürmek tehlikeli bence.Sabri ise çok sıkıntı veriyor bana,arkaya çok adam sarkıtıyor,ileri çıkarken saçma sapan bir hareketle topu kaybediyor sağ taraf boş kalıyor bir de yavaş yavaş geri dönüyor.İleri de iyi katkı veriyor ama hakkını yemeyeyim.
Sneijder,Burak ve Selçuk gibi isimlerin forma girmesi üretkenliğimizi baya arttırdı.Son 3 maçta o kadar çok pozisyon bulduk ki 10+ üzerine çıkabilecekken rakip kalecilerin üstün başarılarıyla toplam 6 gol atabildik.
Bu arada Melo ve Muslera,her ikisi de iyi ki var.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Burak Yılmaz 17 maç 10 gol 5 asist.
Burak Yılmaz son 3 sezonda ligde 77 maç 66 gol.
Kaçırdığı net pozisyonlar da cabası. Her maç küfür yese de, Burak Yılmaz gerçeğini kabul etmek lazım galiba.
İnsan diyor ki; Muslera sakatlanmasaydı ......
Siz doldurun boşluğu.Ah ulan ah![]()
Aynı şeyi Sneijder için de söyleyebiliriz. Ama sonuçta sakatlık futbolun içinde olan bir şey. Muslera'nın sakatlanması değil, yerine oynayacak yedek kalecinin olmamasını sorgulamamız lazım. Devre arası kaleci transferi de olmayacak belli ki, isim falan çıkmıyor. Umarım potansiyeli olan Türk bir kaleci alabiliriz en azından sezon sonunda. Şu anda Eray + Ufuk + Aykut x 5 falan ancak Muslera ediyor. Yedekle as arasında bu kadar kalite farkı olmaması lazım. Eray yerine başka bir isim olsa Kopenhag, Fenerbahçe ve Madrid maçlarında 3 mağlubiyet yerine daha farklı sonuçlar alabilirdik.
Fenerbahçe'de Volkan olmazsa Mert var, Volkan'dan bile daha üstün olduğu konular var. Beşiktaş'ta Tolga yoksa Cenk var. Her ne kadar vasat bir isim olduğunu düşünsem de tecrübesi var. Bizde Aykut zaten niye takımda anlamıyorum, havadan para kazanıyor. Ufuk için umutluyduk ama olmuyor. Eray da yediği o frikik golünde bitti benim için, Eray = Çuval. Leo Franco, Zapata falan aklıma geliyor Eray denildiğinde.
Sol bek olarak Telles alındı ya işte.
Futbolcu Bilgileri
Bu Tellas iyi futbolcu mu la cidden ? Var mı ciddi ciddi bilgisi olan ? Hakan Balta'yı keser mi yani ? Yoksa Bruma gibi yetiştirmelik tarzda bir transfer mi ?
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Brezilya'da yılın sol beki olmuş tek bildiğim bu.Demek ki sürekli oynayan bir oyuncu.
Yanlış hatırlamıyorsam bir yazıda okumuştum.Aşağılardan bir ligden geliyordu kendi takımına sol bek yedeği olmak için.Sonra asıl sol bekleri sakatlanınca yine buna şans vermeyip Santos'u mu ne kiralıyorlar.Sonra bir kupa maçında ondan forma kapıp daha sonra cezalı olmadığı tüm maçlarda oynuyor galiba.Hatta Santos'un kira ücreti yüksek diye salıyorlar ilk 11 de oynamayınca.Defansif zaafları var bunuda arkasını süpüren bir stoperle halletmiş kendi takımı.Buna rağmen bire birde iyiymiş.Bizdeki olayda bu değil mi zaten son aylarda.Bu taktikle devam ediceksek iş yapabilir Türkiye'de.Tabi yazıyı yazan adamın yalancısıyım![]()
5 ocakda istanbula geliyor alex telles bitmis transferi. hucum yonu cok iyiymis elemanin defansi zayifmis
Transfer konusuna biri yazmıştı transfer döneminin en iyi transferi Hamit'in geri dönmesi olacak diye,bende katılmıştım ancak önceki sezonlara baktığım zaman ilk yarıda ki etkisiz(ikinci yarılara göre) futbolunun ikinci yarıda tavan yaptığına şahit olduğum yegane topçu Selçuk İnan'dır.En iyi transferde onun alışılmış formuna geri dönmesi olacaktır.Evet,bu sezon geçen sezonlara göre birazcık daha kötü.Ben Selçuk'un ikinci yarı da çok daha iyi olacağına inanıyorum.İstatistik olarak pek bir şey beklemiyorum ancak oyunu açma,yönlendirme açısından müthiş bir performans bekliyorum.Bu performansta takımın savunma gücüne göre azalıp artabilir.Arkayı sağlam tutarsak Selçuk'ta rahatlar,hücüm hattıda.
Haydi Maestro,dinlen de gel![]()
![]()
melonun attigi uzun paslarin videosunu yapmislar aslansin be melo...
http://www.youtube.com/watch?v=QHCelaqhHHA#t=144
Selçuk son birkaç maç toparlamaya başladı baya. Selçuk & Melo A.Şye güvenimiz tam![]()
Lütfi Arıboğan Kanaltürk'e konuk olacakmış, Ali Ece falan da var güzel bir program olabilir. Başlama saat 23.10.