-
26.Aralık.2013, 03:55
Ben 3-5-2'de ısrar edilmesinden yanayım. Türkiye'de büyük bir takım tek forvet oynayamaz. Aslında en sevdiğim taktik olan klasik 4-4-2 de artık devrini doldurdu maalesef. İşin savunma yönünü de düşünürsek 3 stoperli taktiğe oturtulacak 2 tane ortalama üstü bek oyuncusu ile oyunun 2 yönünde de minimum zaaf göstereceğimize inanıyorum.
Bana göre;
------------------------------------------------Muslera-----------------------------------------------
---------------Chedjou(Transfer)--------Toprak-----------Semih----------------------------
Eboue(Transfer)------------------------------------------------------------------------Transfer
--------------------------------------Melo-----------------Selçuk-----------------------------------
-----------------------------------------------Sneijder-----------------------------------------------
----------------------------Burak(Bruma)--------------Transfer---------------------------------
Tabii bunu uygulayabilmek için yabancı sınırının nasıl şekilleneceğini gözlemlemek gerek. 6 yabancı olarak devam ederse Chedjou yerine Serdar Taşçı'yı bir şekilde kafalayıp sol tarafa ve forvete yabancı getirilebilir. Bunun için biraz ciddi bir bütçe gerekli, ama 2 transfer devre arasında 2 transfer sezon başı olarak yapabiliriz bence.
Eboue kafasını futbola verecekse oraya adam bakmamıza gerek yok. Ama aynı tavırlarını sürdürecek ve maç seçmeye devam edecekse sezon sonu kapı gösterilmeli.
Sol taraf için benim adayım kısa vadede Kolarov. Telles içime sinmiyor bir türlü, kapalı kutu gibi biraz. Üstelik ciddi miktarda para konuşuluyor, 6-7 milyon euro gibi. O paraya Avrupa futbolunun içinden gelen bir oyuncu getirilse daha iyi sanki. Brezilya-Afrika pazarı artık daha küçük hedefli takımlar için, hedefimiz Avrupa'da her sene en azından grup aşamasını aşmak ise olabildiğince Avrupa futboluna alışkın oyuncular getirmeliyiz. Uzun vade düşünülecekse de Jetro Willems de aşağı yukarı 6-7 milyona getirilebilir bence, çok daha verimli olacağını düşünüyorum şahsen.
Drogba'nın sene sonunda ayrılacağını düşünüyorum. Dolayısıyla forvete de hava toplarına hakim, bitirici bir oyuncu lazım. Edin Dzeko çok tatlı olmaz mıydı? Zor bir transfer, ama neden olmasın? Alternatifler de Avrupa piyasasında var, iyi bir araştırmayla daha ucuza mal edilebilecek oyuncu da bir şekilde bulunur.
Bruma'yı da 2. forvet mevkiisinde değerlendirebiliriz. Daha genç yaştayken bu kadar iyi adam eksiltme yeteneği olan bir adama biraz da güç ve vuruş tekniği aşılanabilirse yapabileceklerinin sınırı yok.
Hakikaten Dzeko hariç hiçbiri çok zor değil, bahsettiğim transferler 30-40 milyon arası bir bütçeye halledilebilecek transferler. Seneye de gruplardan çıkarsak aşağı yukarı yarısını geri kazanabiliyoruz üstelik. Daha bu işin forma satışı, oyuncu satışı gibi bütçe yaratma imkanları da var. 10-15 milyon devre arasında, 20-25 milyon da sezon başında harcansa neredeyse bütün mevkiilerde ciddi kalitede oyunculara sahip oluyoruz.
Bir yandan da alt yapıdan en azından 1-2 rotasyon oyuncusu çıkarmamız gerek. Alt yapı her sene bu kadar boş geçtiği sürece devamlı başarı zaten çok zor.
Yabancı sınırı olmasa işler çok daha rahat olacak da Türk piyasasına girmek şu durumda hakikaten zor. 1 milyon edecek adama 5 milyon fiyat biçilen bir ortamda Türkiye'den transfer çok zor. Gurbetçi kovalamak lazım.
Last edited by IcedEarth : 26.Aralık.2013 at 04:09
Mesaj Yetkileri