Kalınlaştırdığım yere takıldım. Neden iki sezon? Benim bildiğim iki sezon diye sınırlama yok. Sonsuza kadar 5+0+3 kural(biz de sistem her zaman değişir gerçi ama her zaman da sürekli olarak sistemi değiştirdik denir). Şu halinizle siz de içten içe Fenerbahçe için kuralın konulduğunu biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor. TFF başkanlarının değişmesini, saçma sapan lig statüsünün değişmesini falan saymak bile yersiz.
Türklerle şu anda(altyapı sisteminde bir atılım yaşanmazsa gelecekte de bir şey olmayacak) başarı gelmeyeceği çok açık zaten. Beykan falan da hikaye, daha Karabük'te oynayamayan adam Fenerbahçe'de yedek olacakVizyonunuz bu kadar düşük mü cidden çok merak ediyorum.
Galatasaray yönetiminin ne akla hizmet bu kurala olur verdiği de muamma. Çeksinler ceremesini şimdi. Sanki ortalık Türk yetenek kaynıyor. En iyi Türk forvetler bizde ama yine gidip yabancı alıyoruz, neden? Ortada adam yok da ondan, olan da ŞL için yetersiz. En iyi orta sahalardan biri bizde yine de beğenmiyoruz, eleştiriyoruz. Milli takım stoperi bizde yine de beğenmiyoruz(hoş bence gayet iyi stoper ama millet beğenmiyor nedense). Zaten milli takımın hali de ortada, oyuncularımız ne kadar kaliteli görebiliyoruz. Maalesef bizim yönetimin en büyük hatalarından biridir. Artık kapalı kapılar ardında kendilerine bir şeyler mi söylendi bilemem ama kabul edilmeyecekti o. Gereksiz yere Türklere milyonlar saçmamalarını olumlu buluyorum ama bu kurala evet dememeleri lazımdı zamanında. Şimdi de AB falan bir şekilde yoluna koyarlar inşallah. Olmadı 0+0+0 olsun da millet de rahatlasın. O zaman Beykan'larını falan bol bol izlerlerMilli takımımız da garanti ilk 10'a girer
Yabancı sınırı konusuna gelirsek, sınırsız olmamalı. Herkes yabancı alır bu sefer de ülke futbolu batar. Onun yerine ilk 11'de bir altyapı oyuncusu ilk 18'de 2 Türkiye'den yetişmiş adam, altyapı harcaması transfer harcaması oranının belli bir sınırı geçmemesi, finansal fair play'in UEFA'dan önce TFF'nin kontrol etmesi gibi önlemler getirip gerekirse transfer yasağı, puan silme vb. gibi cezalar verse çok daha etkili bir sistem olur. Bunu benim naçizane düşüncemle oluşturmak imkansız. Spordan anlayan adamları toplarsın bu çerçevede bir kurallar bütünü oluşturursun. Yeri gelir kulüplerin, yeri gelir taraftarın, yeri gelir oyuncuların haklarını gözeterek; bu işten anlayan bir sürü adam vardır. Ancak bu yönetimle imkansız gibi bir şey. YD nasıl bir insan olduğu belli zaten. Kulüpler birliğinde de her kafadan bir ses çıkıyor en sonunda bir sözü geçenin dediği oluyor. Sonra birkaç yıl geçiyor yine değişiyor. Amaç Türk futbolunun gelişmesiyse gelişmiyor kardeşim gör artıkAncak amaç o olmadığı çok açık.
Beşiktaş'ın ekstra yabancıları olur kural 6+2+2+sonsuz mu neydi sonsuzlu bir şey olur.
Fenerbahçe'miz Avrupa'dan yoksunken yabancı 5+0+3 olur.
Güya TFF'yi, UEFA'yı parmağında oynatan Galatasaray bir türlü kural değiştiremez.
6+2+2'de kalsaydı kaç kişinin gıkı çıkardı şimdi? Olay çok yabancı alınması değil, olay birilerinin menfaatine kural değiştirilmesi. Madem öyle bir şey yapılabiliyor bizim için de yapıversinler bir zahmet. Bu sefer mantıklı bir kural getirsinler de ülke futbolu da gelişsin.