1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Gol Atamıyorum, Tek Pozisyonda Gol Yiyorum

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ben de farklı bir açıdan sorayım soruları.

Rakip takımın çektiği toplam 2-3 şutun ne kadarı çok müsait pozisyonlar oluyor ? Sizin çektiğiniz 30 şutun ne kadarı çok müsait pozisyon, ne kadarı uzaktan, ne kadarı dar açıdan oluyor ? Müsait pozisyonsa, şutu çeken kişi hangi ayağıyla vuruyor ve o ayağını kullanma yeteneği ne kadar ?

Bu incelemeyi de yapmanızı öneririm.
    Football is simple,but Football Manager is not

Quote Originally Posted by Corpus View Post

Rakip takımın çektiği toplam 2-3 şutun ne kadarı çok müsait pozisyonlar oluyor ? Sizin çektiğiniz 30 şutun ne kadarı çok müsait pozisyon, ne kadarı uzaktan, ne kadarı dar açıdan oluyor ? Müsait pozisyonsa, şutu çeken kişi hangi ayağıyla vuruyor ve o ayağını kullanma yeteneği ne kadar ?

Rakibin genelde maç boyunca 4-5 şutu olyor. Daha doğrusu golü yiyip risk almaya başlamadan önce geldikleri ilk pozisyon mutlak gol şansı oluyor ve atıyorlar. Kontra, oyuncu hatası, duran top vs. şans golü olmuyor bu yediğim gol. Rakip bir pozisyonda sanki Barcelona gibi geliyor, zorluyor ve golünü atıyor. Oyuncularım çaresiz çaresiz izliyor rakibi. Tabi bu dediğim sadece bu bahsettiğim zorlama golleri yerken oluyor.

Kendi takımıma 1-2 oyuncu hariç uzaktan şut çektirmiyorum. Forvetim ve kanat oyuncularım defalarca karşıdan, çarprazdan kaleciyle karşı karşıya kalıyorlar. Genelde kaleci kurtarmıyor. Şutu çeken oyuncu topu tribüne yolluyor.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by Corpus View Post

Arkadaşı bilmem ama ben bu yıl ilk Barcelona ile kariyer yaptım. Messi o kadar çok bire bir pozisyon kaçırıyordu ki oyundan iyice soğumuştum. Hayır Barcelona ve Messi ya. Alttan bir takım alsam ne olacak dedim ki aldım Torino'yu. Forvetsiz bir taktik var yabancı forumlarda deneyen var mı bilmiyorum 3-4-2-1, onu uyarladım Torino'ya, 4-5 yıl oynadım. Di Natale ve Balotelli'yi gizli forvet olarak alıştırdım ve çok daha iyi oynadılar 14.1.4 güncellemesinden sonra. Ama taktik ile o kadar çok bire bir yakalıyordum ki kaçırdıklarını göz ardı ediyordum artık. Messi ile durum böyle değildi. Onda gol de olmuyordu ki güncelleme ile düzelttiler biraz.

En son işte 14.2 güncellemesi geldi. Bu sefer de Liverpool'u aldım 3 forvet oynatıyorum. Suarez, Benteke, Rondon. Yok arkadaş yok hepsi Sabri kesiliyor. Bu kadar pozisyon kaçırınca insan deli oluyor. Ya bakın daha önce de böyle yazdım taktiğin oturmamıştır, ben Messi'yle 60 golü rahat görüyordum geçen sene felan diyenler oldu. Pozisyon bulmada sorun yok. Adam atamıyor. Her maç en az o da çok kötü oynarsam 1 kere kaleciyle baş başa kaçırıyor adamlar ki yazdım forvetlerim kötü adamlar da değil. Mevkilerinin en iyisi sayılabilecek kişiler.

Bu yıl en iyi forvetsiz oynadığımda verim aldım. Artık kadroyu öyle yapıyorum. Pasör oyuncuları orta sahaya diziyorum. Bir tane hızlı gizli forvet yetiyor, 1-2 tane atıyor da kazanıyoruz. Eskiden zayıf bir ekiple hazırlık maçı yaptığımda 12-14 gol attığımı hatırlıyorum. Ama şimdi imkansız. Kadroyu dizip taktiği oturtmak yetmiyor. Durum arkadaşın dediği gibi 30 şut atarsın ama gol yok.

Mesaj Yetkileri