1 ile 30 arası toplam 1148 sonuç

Konu: STSL Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derim ama şimdi sınır 5 olsun
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derim ama şimdi sınır 5 olsun
    Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.

@TeNaciOUS MidFieLdeR

Tamamen sınırsız olursa ilk 18'de 1-2 Türk oyuncu, ağırlıklı Afrika veya Güney Amerika'dan gelen oyunculardan oluşan takımlar kurulabilir. Bizde yabancı hayranlığı çok fazla, aynı kalitedeki yabancı ve Türk oyuncular kıyaslanırken yabancılar daha iyiymiş gibi lanse ediliyor. Onlara tahammül de daha fazla nedense.

Hiçbir ülkedeki sınırlama bize uymuyor, bizim onları irdeleyerek ortaya bir sentez çıkarmamız lazım. Bunu mevcut TFF yapamaz ama, beceremez. Yabancı ile alt yapının entegre edileceği, belirli sayıdan sonra yabancı kullanan takımlardan belirli bedeller alınacağı ve bunun da Türk oyunculara özellikle alt yapıya yönelen kulüplere teşvik olarak verilebileceği bir sistem lazım. Aradaki 0'ı kaldırmak da yeterli değil, AB kuralı da aynı şekilde.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.
    Ben taraftarım takımın menfaatlerini isterim. Gerisi de beni ilgilendirmez.

Galatasaray'ın sınırı kaldırmasını istemesi çok normal. ama o zaman o sınırı kabul etmemen gerekirdi. Bizim imzaladığımız bir şey yok demiş Arıboğan ama imzaladığın bir şey yoksa bile çık itiraz et. Ben hiç Galatasaray'ın ya da başka kulübün o dönem buna itiraz ettiğini hatırlamıyorum. Hele Anadolu kulüplerinin şuan neye güvendiklerini hiç anlamış değilim.

Sınırlamada bir değişiklik olacaksa bile şu dönemde karar alınıp gelecek sezon uygulanması lazım. Sezon bittikten transfer dönemi başladıktan sonra böyle bir şey yapmaya kalkışırlarsa Fenerbahçe'de haklı olarak itiraz eder, transfer dönemi başlamışken bunu yapamazsın.

Gelelim Fenerbahçe'nin Türk oyuncularına. Ben diyorum ki, Fenerbahçe sınır kalksa bile Caner'den, Topal'dan, Gökhan'dan daha iyisini almayacak. Bu oyuncularla pekala avrupada istenilen yapılabilir. Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir. Ama sınır kalksa bile Fenerbahçe bu oyuncular yerine daha iyi yabancıları almayacağı için sınırın kalkmasını istemiyorum.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir.
    Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.
    fenerbahçe bir üst seviyeye çıkıp daha iyi oyuncularla atıyorum şlde yarı final hedeflediğinde yerlerine bu oyunculardan daha iyisi gerekebilir o zaman bu oyuncuları çöpe mi atalım diceksiniz hayır bu adamlarda gayet burdan aldıkları para azalırsa gidip avrupanın orta - üst seviye takımlarında futbol oynayıp kendilerini geliştirebilirler ama burda yerlerinin garanti olduklarını bildikleri için asla bi üst seviyeye çıkamaz bu oyuncular

Mesaj Yetkileri